TalentFirst Nederland BV

Minder stress en meer rust met het anti-stress en burn-out programma

Ontdek hoe je een burn-out kunt voorkomen en leer hoe je jouw natuurlijke balans weer terug krijgt.

Ontwikkeld en gegeven door dé expert van Nederland: Albert Sonnevelt

Het online programma is vormgegeven door Albert Sonnevelt (1960), psycholoog. Albert heeft  ruim 30 jaar ervaring. Hij publiceerde 5 boeken en talloze opleidingen en e-learning programma's over stress, vitaliteit, geluk en persoonlijke groei, onder andere vanuit Sonnevelt Opleidingen. Albert is al jaren coach van ondernemers en executives. Hij hielp  duizenden mensen om hun onbenutte potentieel wakker te maken en de mooiste versie van zichzelf te worden.

null

Volg dit programma 100% gratis! Dankzij de STAP subsidie

Herken jij dit?

Wanneer je ‘onverwacht’ een burn-out krijgt, gaat er vaak een lange fase van ontkenning aan vooraf. Je hebt gedachten als:

 • "Zoiets overkomt mij toch niet".
 • "Die stress gaat wel over als ik op vakantie ga".
 • "Ik heb nu geen tijd om rust te nemen".

De afgelopen vijf jaar is het aantal personen met een burn-out gestegen met 48,5%. Mensen zoals jij en ik die het meestal niet zagen aankomen. Zij herkenden niet op tijd signalen, zoals:

 1. Vaak gespannen zijn
 2. Snel geïrriteerd zijn
 3. Opgejaagd gevoel
 4. Piekeren
 5. Moeheid                            
 6. Slecht kunnen concentreren
 7. Slaapproblemen
 8. Liever alleen zijn

100% gesubsidieerd?? Hoe kan dat? En wat is STAP?

Het STAP budget is een subsidie waarmee elke Nederlander per jaar € 1000 in zijn  of haar ontwikkeling mag investeren.

Een mooie manier van de overheid om professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te stimuleren.
Jij kunt daar gebruik van maken, als je er op tijd bij bent op 28 februari!


Deze training voldoet aan de voorwaarden voor de STAP regeling, volgens het ROA afwegingskader.

Dit leer je met deze STAP trainingen, inclusief persoonlijke begeleiding:

Versterken van je leervermogen

Meer zelfvertrouwen en zelf effectiviteit, door precies te begrijpen  wat voor jou belangrijk is en wat jij anderen te bieden.
21e eeuws basisvaardigheden

Bepaal hoe jij de beste volgende stappen in je loopbaan kunt zetten en ontwikkel jouw sociale en leiderschapsvaardigheden.
Vergroot je algemene inzetbaarheid

Zelfkennis leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling, vermindering van stress, en groeiend zelfvertrouwen, waardoor je beter inzetbaar blijft.


Dit onderscheidt deze TalentFirst training:

De combinatie van de beste expertise in de markt, met begeleiding door een TalentFirst expert,

die jou helpt om beter te profiteren van deze training, dan je in je eentje kan!

Samen bepaal je wat jouw vraag is, welke resultaten jij wilt en kies je jouw beste aanpak.

Op basis van  jouw persoonlijke talenten, motivatie en leerstijl.

Kom bij onze 'Club van Lekker Werken' community, met online DroomBaanReis en maandelijkse webinars

Online programma + individuele coaching

Het programma bestaat uit een serie online modules, waarmee je door jouw persoonlijke leertraject wordt begeleid. Dit zijn een flink aantal door Albert opgenomen instructie video'smeditaties, ontspanningsoefeningen, boekentips en een aantal uren opgenomen Masterclasses.


Echter, alleen online leren werkt in veel gevallen maar heel beperkt. Daarom koppelen we in de TalentFirst programma's altijd individuele coaching aan online leren. Met jouw coach, een gecertificeerde professional met ervaring met stress en burn-out hulpvragen, doorloop je het programma volledig op jouw eigen wijze en tempo.


In totaal krijg je 12 maanden toegang tot de online leermodules van Albert.

De onderwerpen van de training

Module 1: Herkennen (10 lessen)

Module 2: Grip krijgen (8 lessen)

Module 3: Druk verlagen (5 lessen)

Module 4: Veerkracht (10 lessen)

Module 5: Ontspanningsoefeningen (7 lessen)

Extra: Masterclasses: Stress de baas

“Stress en burn-out… iedereen heeft het er over, maar durf je het ook écht aan te pakken?”

Mensen die een reëel risico lopen om een burn-out te krijgen:

 • Kunnen jarenlang keihard werken
 • Zetten zich altijd volledig en flexibel in
 • Presteren maximaal in iedere situatie
 • Zijn perfectionistisch
 • Kunnen voor hun gevoel absoluut niet falen

Door deze persoonlijkheidskenmerken is het juist extra lastig om de hoge stresssignalen te willen, te kunnen en te durven zien. Wanneer je uitgerust terugkomt van vakantie, maar binnen 4 dagen weer in dezelfde ‘stress-ratrace’ terechtkomt, mis je duidelijk een aantal essentiële basisvaardigheden...

Volg dit programma 100% gratis! Dankzij de STAP subsidie

Wat kan dit programma voor jou betekenen?

Je ontdekt hoe je tijdig de signalen herkent van een dreigende burn-out

Waarschijnlijk branden er al langer allerlei lampjes op het dashboard, maar je ziet nog niet volledig de relatie tussen die waarschuwingen en jouw gedrag. Het is echter niet ‘ toevallig’ dat er klachten zijn zoals vermoeidheid, piekeren, sneller geïrriteerd zijn en bijvoorbeeld moeilijker kunnen concentreren. Je leert in deze training op welke 3 signaalgebieden je moet letten.

Je krijgt inzicht in de factoren die de toegenomen stress in je leven veroorzaken

Volgens TNO en Arbeid is de werkdruk de afgelopen 20 jaar ieder jaar met 1,5 % toegenomen. Toch is dat maar één reden waarom er een groeiend aantal mensen met ernstige vormen van burn-out kampen. In het totaal zijn er 4 factoren die elkaar voortdurend beïnvloeden. In de Anti Burn-out Challenge ontdek je welke dat zijn en wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen een burn-out..

Je ontdekt welke karaktereigenschappen van jou het risico op een burn-out verhogen

Het maakt voor het krijgen van een burn-out niet uit of jouw persoonlijkheid is gevormd door je DNA of je opvoeding. Er blijken 4 verschillende manieren te zijn hoe je als mens kunt reageren op stressvolle situaties. Wanneer je bewust bent van deze zogenaamde stress typologieën, dan kun je jouw gedrag beter verklaren en er ook effectief naar handelen.

Wat kun je veranderen aan je leefstijl bij gevoeligheid voor chronische stress?

De laatste jaren is er steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar gekomen, die een relatie legt tussen het krijgen van een burn-out en het hebben van een bepaalde leefstijl. Er blijkt een negatieve vicieuze te ontstaan wanneer je eenmaal over een bepaalde grens gaat. In deze Anti Burn-out Challenge ontdek je welke leefstijlfactoren kunnen helpen om een te hoog opgelopen stressniveau weer naar beneden te brengen.

Je ontdekt hoe je jouw burn-out risico’s concreet aanpakt

Het klinkt in theorie natuurlijk makkelijk, maar HOE doe je dat in de praktijk? Er is geen andere manier dan de realiteit onder ogen te zien om stress en een burn-out te voorkomen. Want negeren neemt de oorzaak van het probleem niet weg. Een preventieve aanpak verloopt in 3 belangrijke fases: Ontwikkel je bewustzijn van de risico’s. Neem eigen verantwoordelijkheid. Maak betere keuzes.

Bij Talentfirst helpen wij mensen met 'lekker werken'

Als je werk niet leuk is, dan ben je zelf niet leuk. De meeste mensen beginnen op maandag met tegenzin aan hun werkweek en kijken de hele week uit na het weekend. Hoe zou het zijn om elke dag fluitend naar je werk te gaan? Wij vinden dat werken een feest moet zijn en geloven dat iedereen in staat is om 'lekker te werken'. Al meer dan 23 jaar helpen wij mensen met 'lekker werken'. Inmiddels hebben wij door middel van onze programma's meer dan 100.000 mensen geholpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan. 

Jouw persoonlijke TalentFirst Coach staat voor je klaar! 


Een gecertificeerd TalentFirst coach helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. Onze coaches doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan. Hij of zij is erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan. 


Dit doen wij met de AMAI-methode. AMAI staat voor Activatie, Motivatie, Accountability en Inspiratie. Het implementeren en toe kunnen passen van deze vier pijlers in jouw werk zorgt ervoor dat jij volledig in je kracht staat en elke dag fluitend naar je werk gaat.

De coach helpt je om tijdens het doorlopen van het programma gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van het programma, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat het even tegenzit.

Jouw certificaat bij afronding

Voor op je CV, op je LinkedIN profiel, boven je bureau... het mag gezien worden dat jij gedegen hebt geïnvesteerd in jouw verbeterde zelfkennis en effectiviteit.

Anti-stress en burn-out programma

Ontdek hoe je een burn-out kunt voorkomen. 

Leer hoe je jouw natuurlijke balans weer terug krijgt. 

Veelgestelde vragen over STAP

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 10 miljoen euro beschikbaar voor de rondes in September en November. Het volgende aanvraagtijdsvak start woensdag 15 november 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 15 november jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

Wat moet ik doen om mijn aanmelding op 15 november definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 15 november 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het STAP-budget aangevraagd, wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (15 november) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 15 december starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Hoe lang duurt het om mij aan te melden?

Het kost je slechts 5 minuten om jouw gegevens in te vullen.

Hoeveel plek is er?

Per opleiding is er plek voor maximaal 300 mensen

Wat als ik niet door deze ronde heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 10.000 mensen. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd. Mocht het deze ronde niet lukken om mee te doen, dan kun jij je in november 2023 opnieuw aanmelden voor de volgende ronde die op 15 november plaats zal vinden.

Hoe werken onze programma's precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaan uitdagingen aan de orde. We helpen je om jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets! Wij zullen je nooit iets in rekening brengen.

Moet ik het STAP-budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Ik heb goedkeuring van het UWV, wat nu?

Gefeliciteerd! Binnen vier weken na elke STAP-dag start officieel de training en zal je worden uitgenodigd voor de online omgeving. Mocht je een traject hebben gekozen waarbij individuele begeleiding in de training zit, dan zal jouw begeleider binnen twee weken na de start van jouw training contact met je opnemen voor het inplannen van het eerste gesprek.

Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten aan mijn werkgever?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

Ik heb een vraag over de STAP-regeling, maar die staat er niet tussen. Wat nu?

Heb je een andere vraag. Kijk dan eens op de Veelgestelde Vragen pagina van het UWV. Staat je vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mailtje naar stap@talentfirst.nl en wij proberen je vraag zsm te beantwoorden.