ATW: Dag 19 - Do you know the way to San Jose
ATW: Dag 19 - Do you know the way to San Jose
29 juni 2013 
1 min. leestijd

ATW: Dag 19 - Do you know the way to San Jose

Als we het Amerikaanse luchtruim invliegen is de nacht voorbij gevlogen. “Where you’re heading, Huub?” vraagt een van de BM buddys bij het uitstappen. 
“I’m still making up my mind.” antwoord ik. Ik weet het nog niet. Buiten besluit ik dat ik geen zin heb om L.A. in te gaan, om dan morgen weer door te vliegen naar het noorden. Teveel gedoe. Dus besluit ik direct een vlucht door te pakken naar San Francisco. Ik loop naar de terminal van mijn favoriete airline: Southwest Airlines, maar helaas is er pas vier uur later plek naar San Francisco. Ik besluit toch maar naar San José te vliegen, waar mijn zwager en schoonzus met mijn twee nichtjes wonen. Bij Southwest voel je je thuis, het bedrijf heeft een familiare cultuur. Jaren geleden las ik het boek ‘Nuts’, waarin oprichter Herb Kelleher uitlegt waarom hij de medewerker en zijn of haar houding zo belangrijk vindt. ‘Employee first’ is hun motto. Je merkt het als je met ze reist, de mensen zijn veel meer dan elders, ‘present’ en ‘alive’. In San Jose neem ik de taxi, maar tref de familie helaas niet thuis. Door de tuindeur sneak ik de tuin in, om in het zonnetje een uiltje te knappen. Na 1,5 uur zie ik iemand in huis en klop op de deur. Het blijkt de buurman te zijn van mijn familie, die overigens wel gewoon thuis waren. Ik heb per ongeluk in de verkeerde tuin liggen slapen. Een geluk dat mijn poging om het huis in te komen via het raam, niet lukte! Een heerlijk avondje in de tuin volgt, waarin zelfs nog een vriendin van de familie inhaakt die getriggerd is door mijn werk. We bedenken dat de DroomBaanReis in het DroomBaanHotel eigenlijk heel makelijk op andere plekken in de wereld te realiseren is, omdat je het gewoon in een bestaand hotel of huurappartement kan doen! 
Ze houdt zich aanbevolen als Friendchisee overseas! Ik besluit morgen een dagje Great Places to Work te doen, bij bedrijven in The Valley. Met een LinkedIN zoektocht naar leuke ingangen besluit ik de dag.
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen