avond van de overvloed

Een verzoek om mijn boek, in Sint-rijm

Een verzoek om mijn boek, in Sint-rijm

In mijn Telegraaf column van 28 nov schreef ik over ‘overvloed’, uiteraard voortbordurend op de Dag van de Overvloed (20 nov), en over de kunst om dat daadwerkelijk vast te houden. Om de daad bij het woord te voegen – en te laten zien dat delen vermenigvuldigen betekent – beloofde ik de vijf snelste inzenders van een rijmend verzoek om mijn boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’, het boek gratis op te sturen. Dat heb ik geweten, want ik ontving er enkele tientallen. Erg leuk! Ik heb de leukste hieronder opgenomen:

Ruud

Genoeg cafés, moskee’s en kerken
voor de zwakken en de sterken
Nieuwsgieriger ben ik naar het boek:
“Marijn Is Klaar Met Werken”
Inspiratie opdoen, met koffie en speculaaskoek,
dat is wat ik zoek.

Anja

Ik zat te me te bedenken
wie zou mij dit boek schenken?
toen kreeg ik het van Huub van Zwieten,
ik dacht bij mijzelf krijg nou tieten.

Hetty

Altijd weer raak je me met je filosofie over werken
en de manier waarop het een deel van je leven en persoon kan zijn
dat heb ik je altijd al eens aan je willen laten merken
ik houd enorm van die gedachtenlijn

Jezelf kennen en dan de goede keuzes maken
Niet alleen gaan voor het grote geld
Maar voor dat wat je ziel zal raken
Dat is wat uiteindelijk het meeste telt

Gewoon met anderen samen de klussen klaren
Je collega’s waarderen om wat en wie ze zijn
Niet te veel mitsen en maren
Een beetje vriendschap, dat is fijn

Delen wordt vermenigvuldigen, dat spreekt me aan
Energie geven en vooral lol hebben in wat je doet
Zo haal ik het beste uit mijn baan
En dat is voor mezelf dus ook weer goed!

Jokie

Wat een geluk had ik vandaag
Ik las jouw stukje in de krant
Over: “Het einde van de crisis”
Vond dit erg interessant.

Lekker positief geschreven
Kijk naar wat kan en niet wat je mist
De wereld zou er anders uitzien
als de hele wereld dit wist.

Jouw boek” Marijn is klaar met werken”
Lijkt me prima voor de avonduren
Ik hoop dat ik in aanmerking kom
Om mij dit boekje toe te sturen.

Ben benieuwd wat je hierin hebt geschreven
Of dit net zo prettig leest
Als dat zo is , beste makker
Worden mijn avonduren een feest.

Welnu, ik ben vast niet de enige lezer
die aan het rijmen is geslagen
en die jou op deze manier
om een boekje durft te vragen.

In deze feestelijke Sinterklaastijd
is deze actie reuze-leuk
Bij het lezen van al die gedichten
Lig je waarschijnlijk in een deuk.

Bedankt voor het lezen van dit rijmpje
je krijgt het misschien wel heel erg druk
leuk om hiermee bezig te zijn
Mijn dag kan al niet meer stuk.

Marijn

Met grote belangstelling las ik uw column in de krant
En was geraakt, bij het laatste woord aanbeland

Hoe wáár is het, dat men eerder kijkt naar achter dan naar voor
Zeker in crisistijden roept men maar al te graag in koor:
“Wat zijn we zielig en wat hebben we het zuur”
En raken we collectief van alles en iedereen overstuur

Deel je talenten, dan gaan ze nooit verloren
En overvloed zal je uiteindelijk toebehoren
Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen
Dat zijn waardevolle aanmoedigingen voor zo velen

Tenslotte, het moge louter toeval zijn,
Is mijn naam, mij door mijn ouders gegeven, óók Marijn
Dus hoop ik uw boek te mogen ontvangen, Huub van Zwieten
Van u dan wel van de nu alom aanwezige Zwarte Pieten

Anneke

Ik las jouw artikel in de zaterdagkrant
En vond het een boodschap aan iedereen in het land

Zou de crises ons dan toch wat leren
Of blijven we hangen in het grote ‘ontberen’

Ik oefen nu al een tijdje met het leven in overvloed
En ik moet zeggen ‘dat voelt heel goed’

Ik gun iedereen dat nieuwe gevoel van binnen
En ik zou dolgraag in je nieuwe boek willen beginnen

Dus wat ik je bij deze vragen wou
Mag ik een exemplaar ontvangen van jou?

Clara

Beste Huub van Zwieten,
Schenk mij door één van je Pieten,
Jouw boek “Marijn Is Klaar Met Werken”
Zodat het mij te zijner tijd kan sterken
Wanneer het tijdstip daar is – 65 of 67 jaar –
En het verplichte arbeidsproces is klaar.

Te gelijkertijd zal ik meer letten op de overvloed
Want –eerlijk is eerlijk- wat hebben wij het goed.
Veel om te delen en weg te geven
Zodat we met zijn allen (het arbeidsproces) kunnen overleven.

Willy

wat een goed idee
daar doe ik graag aan mee.
stuur mij aub uw boek
want mijn verlanglijstje is zoek
hopelijk ben ik niet te laat
zodat sint mijn deur niet voorbij gaat.

Ellen

Overvloed, dat begint bij delen wat je hebt,
je geeft je talent en ’t vermenigvuldigt ongerept.

Zo ontvang je en creeer je nog meer om te geven,
dit is liefde, waar we allemaal plezier aan beleven.

Daarom ben ik nieuwsgierig naar uw boek,
want misschien staan hier nog raadgevingen in die ik zoek.

Alex

Welkom bij mijn schare van Pieten.
Want denken in termen van overvloed,
is dat wat de sint al heel zijn leven doet.
Mensen die het leven zien op deze wijze,
neem ik daarom mee op al mijn reizen.
Vijf boeken geven aan mensen is gul en heel veel,
Schenk er ook maar een aan Alex van Meel.
Marijn Is Klaar Met Werken,
Alex heeft dezelfde zienswijze als jij en laat dat ook regelmatig merken.

Petra

Beste Sint Huub,

Leuk was uw artikel over de Dag van de Overvloed.
Tja, zoiets geeft de burger dan toch weer moed.
Want focussen op je talenten, passies en unieke persoonlijkheid.
Dat werkt gegarandeerd, ook ten tijde van economische onzekerheid.
Geef weg wat je te bieden hebt, want dan wordt het juist meer.
Ook ik weet, weggeven dat creëert keer op keer.
Beste Sint, wilt u ook aan mij uw mooie boek delen?
Ik zal het neerleggen in ons Guesthouse, ter lezing van velen!

Kees

Graag wil ik het boek dat lijkt me erg fijn
Want ik had gehoopt over tien jaar klaar met werken te zijn
De crisis dwingt mij echter langer door te gaan
Toch zal ik mij daar met gemak doorheen slaan
Maar heb je geen leuk werk, voel je dagelijks de pijn

Toos

Mijn man Koos
Is sinds kort werkeloos
Gelukkig is de situatie niet hopeloos
Stuur dit boek toch maar snel naar Toos

Mij hoor je verder niet klagen
Mijn leven bestaat uit met werk gevulde dagen
Maar toen wij het stuk in de Telegraaf zagen
Vonden wij dat we om “Marijn Is Klaar Met Werken”
konden vragen

Ludolph

Veel heb ik over jou gelezen,
maar daar buiten zitten nou niet veel mezen.

Dat denken aan overvloed,
geeft een burger veel moed !

Het is zeker waar,
wat je schrijft, is niet raar.

Het lgt aan je focus,
in ieder geval tot aan de krocus.

Maar wie is nou Martijn,
met werken is hij klaar; dat ’s fijn !

Toe, mag Sint je nieuwe boek,
hij zal het lezen bij een stuk koek !

Janine

28 november 2009
kwam ik een treffend artikel in De telegraaf tegen
over delen en geven en overvloed
en hoe je je anders focussen moet
ik ben er doorgeraakt
het spreekt me zeer aan
wil er graag meer over lezen en ermee aan de slag gaan
vandaar mijn vraag me je boek te schenken
zodat ik er nog veel aan zal denken

Els

Beste Huub van Zwieten,
jouw column in de telegraaf was vanmorgen genieten.
Ik herkende veel in jouw verhaal.
En het klinkt misschien banaal,
maar ik geloof in jouw stelling.
Maar je bevindt je op een helling:
Optimisme als je boventallig wordt
en zegt “deze periode duurt maar kort.
Over drie maanden ben ik weer aan het werk.
Ik ben niet zwak maar ik ben sterk.”
Mijn omgeving wenst het me natuurlijk toe,
maar heeft ook zoiets van “nou moe,
die heeft een grote mond.
Als dat maar goed komt.”

Met focus op alles waar ik goed in ben,
en minder op wat ik niet goed ken,
heb ik me niet gefocust op mijn oude sector alleen,
maar ook alle sectoren daar omheen.
Met 11 jaar ervaring in het retail-leven,
ging ik me ook op het pad van de gehandicaptenzorg begeven.
Een combinatie van een mooie functie in een prachtig, maar moeilijk bedrijf,
ging ik alle vooroordelen van mijn omgeving te lijf.

Na lange sollicitatie, selectie en assessmentweken
kon ik begin oktober mijn contract tekenen.
Ik hoop in mijn nieuwe baan een hoop goed te kunnen doen
en doe dat niet alleen voor de poen.
Ik hou genoeg over om van te leven
en tegelijk ook veel van mezelf te kunnen geven.
Na vier weken “zorg” voelt het prima aan;
ik heb een geweldige nieuwe baan!

Heleen

Blij word ik van de overvloed,
dat doet mijn hart heel erg goed.

Ook ik heb ontdekt dat delen,
goed is voor velen.

Door kennis weg te geven,
heeft dat invloed op ander mans leven

Ik heb er vooral lol in om dat te doen
en het levert me ook nog poen.

Ik heb veel zin om je boek te lezen,
en waardeer het als je het me zou geven.

Ik hoop dat ik hoor bij de eerste 5 mensen
dan heb ik niets meer te wensen.

Alhoewel een baan als trainster bij Talentfirst nog veel hoger op mijn lijstje staat
Snap ik ook wel dat dat , wellicht niet gaat.

Mocht je toch nog plek hebbben voor een gedreven persoon
dan is het wellicht handig te weten dat ik in Almere woon.

Ik wens je een hele fijne Sint,
maar dat zal wel lukken als je nooit met werken begint.

Paul

Op de mooiste momenten in ons leven
Dachten we eigenlijk nooit aan geld
En door af en toe iemand iets te geven
Voelde we ons de grote held

Echt nodig hebben we immers echt niet veel
Dat zeg ik vaak tegen al mijn Pieten
Maar mensen maak je echt wel blij, met een deel
Van dat nieuwe boek van Huub van Zwieten

Mission accomplished!

Mission accomplished!

Ik was op een missie. In 50 dagen een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Ik schreef dagelijks een blogpost over de vorderingen.

Mission accomplished!

Het werd een fantastisch seminar, met een voor mij volledig nieuwe invulling, op basis van mij boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’. Inclusief gastoptredens van zo’n 15 mensen uit het boek.

Bijzonder was de actieve sfeer, de mooie nieuwe onderdelen, het thema ‘overvloed’ en de vele doorbraken die daardoor door de deelnemers gerealiseerd werden. De overvloedslijn, waarbij mensen met een telefoontje hun talent aan anderen aanboden was bijzonder. Wat blijkt, als je dat wat jij te bieden hebt weggeeft, wordt het alleen maar meer!! Echt gaaf.

Gevolgd door een overvloedige avond, met open en liefdevolle mensen, een fantastisch programma (dank je wel, Danielle van Eventpitcher!), een perfecte organisatie (dank je wel, Frouke en Carolien!), een te gek aanbod aan verwenmensen van Rishis (dank je wel, Saskia!) in een zeer smaakvol en bijzonder decor (dank je wel, Antoinette!). Dit alles mogelijk gemaakt met hulp van de sponsors en de pers (dank je wel, Cuny, Leonie, Carolien O., Esmee, Ellen en Annet) en de meer dan 80 ambassadeurs.

De artiesten, Elpida, Rapper McLazy, DJ Karim, VJ Rakesh, Buikdansgroep Kaoutar, Boston Tea Party, Tom Beek, DJ’s Schaamteloos, Sinterklaas en Brassband TOK, die allemaal gratis of bijna gratis optraden waren overweldigend, inclusief Mistress of Ceremony Julika Marijn, genomineerd als meest sexy vegetariër.
En niet te vergeten de keur aan overvloedverwennerij, in de vorm van massages, overvloedscoaches, aurareading, deeksha-gevers, tarotconsults, oesterman Erik, kleurenconsult, Lovechock chocolade, popcorn, fruit, pepernoten…

De hulp de 63 (!!!!) vrijwilligers op de dag en avond zelf is voor mij het grootste geschenk van de avond. Wat een enthousiasme van iedereen om hieraan mee te werken! En wat een geweldige mensen allemaal!! Jullie hebben dit met elkaar mogelijk gemaakt, en voor mij was dit een bijzondere ervaring. Een meesterwerk, met achter de schermen zo’n 100 meesters!

Ik realiseerde me dat de Avond van de Overvloed een charity evenement is met een echt bijzonder onderscheidend karakter.
Omdat we niet voor één doel geld ophaalden, stond het geven en het delen echt centraal. De avond zelf was dus al het succes, niet hoeveel geld we voor een bepaald doel hebben opgehaald. Volgens mij hebben we daar echt iets bijzonders mee te pakken!!

Met het thema ‘overvloed’ heb ik voor mezelf ook een verdieping gecreëerd op mijn bestaande verhalen en theorieën. Het inzicht dat er nooit crisis is, als je focust op wat je hebt in plaats van wat je mist! En dat je altijd genoeg hebt om te delen met anderen, als je kijkt naar wat je te bieden hebt, aan geld, talenten, passie, persoonlijkheid.
Echt een nieuwe stap in mijn denken!

“Shoot for the moon, and even if you miss, you’ll land among the stars” zei Les Brown ooit, en zo is t maar net. Het werden 150 seminarbezoekers, 350 early adopters in het overvloedsfeetsvierders in de ‘Openbare verlichting’! Een bijzondere ervaring, een leerzaam proces, heel veel fun en vervulling en een absoluut meesterwerk met meer dan 100 meesters achter de schermen. Wow!

Nagenietend, en met stiekeme gedachten over een vervolg, val ik (in het zwarte gat) in een heerlijke slaap….

Nog een paar uur tot de Dag van de Overvloed

Nog een paar uur tot de Dag van de Overvloed

Ik ben op een missie. Nog 1 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Joepie, we gaan los!

Over een paar uur begint de Dag van de Overvloed! Als je nog wilt komen, heb je nog tot 12 uur om je in te schrijven en een donatie te doen. Net als al die anderen die dat al gedaan hebben. Wow, wat een gave exercitie is dit!

De pagina met ‘losse eindjes’ is leeg. De Tempel van Overvloed staat er blinkend en sprankelend bij. Alle leveranciers, vrijwilligers, technici, sponsors en vrienden hebben hun steentje bijgedragen. Nu nog ff de laatste hand aan mijn presentatie voor morgen, een laatste belletje doen, ff in bad….en zzzzzz!

Tot morgen!!

Overvloedsdag Challenge (#40 van 50): Nog 36 uur om in te schrijven!

Ik ben op een missie. Nog 3 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Hoewel er nu nog kaarten zijn, komt het einde in zicht.
We sluiten de inschrijving en het ontvangen van de donatiebewijzen op 20 nov, om 12 uur.
Ben je erbij?

Spectaculaire openingsact om 20.30

De avond begin met een spectaculaire openingsact om 20.30. Zorg dat je daarbij aanwezig bent.
Het is niet alleen leuk om de avond samen af te trappen, je kunt je dan ook als eerste inschrijven voor een van de workshops en behandelingen (o.a. tarot, deeksha, aura-soma, voetmassage, overvloedscoaching) die je gratis aangeboden worden. Het bomvolle programma is van begin tot eind gevuld en boeiend, dankzij niet de minste artiesten en acts, zoals de Boston Tea Party, buikdanseres Kaoutar, Brassband TOK, de DJ’s schaamteloos en Karim, VJ Rakesh, Saxofonist Tom Beek en diverse verrassingen!

Dresscode: overdressed

De dresscode is overdressed. Haal je decemberglitters dit jaar wat vroeger uit de kast of kies een uitdossing die voor jou past bij dit thema.
Als Romeinse god, Ganesha, als weelderige weldoener of als grenzeloze overvloedsdenker? Leef je uit. Het is jouw avond!

Gewijzigde locatie/gebouw: “Openbare verlichting/ Huis van Aristoteles”

De Avond van de Overvloed vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek, maar in een ander gebouw dan de Gashouder. De Tempel van Overvloed is gecreëerd in het gebouw “Openbare verlichting/ Huis van Aristoteles”. Adres: Westergasfabriekterrein, Pazzanistraat 27 1014 DB (ingang ophaalbrug t.o. van Limburg Stirumstraat). Voor de routebeschrijving en parkeergegeven zie onder aan deze mail.

Wil je nog iemand meenemen; de kaarten raken op!

Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar, maar ze raken wel langzaam op. Mocht je nog iemand weten die graag wil komen, laat hem/haar dan een bewijs van donatie van minimaal 100 euro mailen aan donatie@avondvandeovervloed.nl. Adviseer dat uiterlijk vrijdag 20 november voor 12.00 te doen zodat we nog op tijd een bevestigingsmail als entreebewijs retour kunnen sturen.

Overvloedsdag Challenge (#39 van 50): Is het glas half vol of half leeg?

Ik ben op een missie. Nog 3 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Glazen vullen

Sommige mensen zien het glas als half leeg…
Andere zien het glas als half leeg….
Ik zou zeggen: laat de glazen nog eens vullen, op de Avond van de Overvloed.

Maar voorlopig moet ik morgen, twee dagen voor het evenement, nog twee dingen regelen: glazen, en iets voor erin…
Gelukkig is de rest wel geregeld.

Heb je de krant gezien vandaag? (NRCNext):

Overvloedsdag Challenge (#38 van 50): Een overvloed aan….?

Ik ben op een missie. Nog 4 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Nog vier dagen. En we gaan lekker!

In ieder geval hebben we al aardig wat overvloed gecreëerd, da’s iets om trots op te zijn!

 • een overvloed aan enthousiasme (van alle mensen die me de afgelopen weken reacties hebben gestuurd)
 • een overvloed aan hulp (te beginnen met het overvloedsteam wat dit allemaal mogelijk maakt!)
 • een overvloed aan ambassadeurs (meer dan 100, met de meest wisselende acties; hoogtepunt van vandaag: Roel Fooij die zijn sportschool klasje om aandacht vroeg en over het event vertelde – tot de verbazing en bewondering van mijn collega Eveline in datzelfde klasje)
 • een overvloed aan goede doelen (dagelijks melden zich direct of indirect nog nieuwe doelen aan)
 • een overvloed aan vrijwilligers (voor zowel het seminar als voor het feest is de aangeboden hulp van vrijwilligers overweldigend te noemen)
 • een overvloed aan sponsors (een dagelijks groeiende lijst; vandaag kwam daar een fruitleverancier bij, vrijdag de dames van www.lovechock.nl en morgen een popcornleverancier…
 • een overvloed aan nieuwe contacten (zoveel leuke mensen komen op dit initiatief af)
 • een overvloed aan gesprekken (over het woord overvloed bijvoorbeeld, en of dat nou wel of niet neigt naar decadentie, overdaad, verspilling (antwoord=3 x niet zo bedoeld i.i.g.)
 • een overvloed aan verwennerij (voor lichaam – drankjes, hapjes, massage… als geest – alle consults die je kunt genieten)
 • en een overvloed artiesten die (bijna) gratis hun ding komen doen (super hoor: Elpida, McLazy, DJ Kareem en VJ Rakesh, Schaamteloos DJ’s, Kaouthar, Boston Tea Party, Tom Beek, Brassband TOK)

En een overvloed aan blogberichten…..

Heb jij al een goed doel gekozen, gedoneerd en je ingeschreven?

Overvloedsdag Challenge (#37 van 50): Hoe zit dat toch met geld?

 

Ik ben op een missie. Nog 5 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Geld is een interessant fenomeen

Geld is een interessant fenomeen, zo ontdek ik bij de organisatie van de Avond van de Overvloed (20 nov). Echt denken vanuit overvloed wordt ingewikkeld als het om geld gaat. Veel mensen vinden 100 euro aan een goed doel schenken veel. Het is lastig om hen niet de vergelijking te laten maken met een ander feest. “Wat krijg ik voor die 100 euro?” is een vraag die ik eigenlijk niet wil beantwoorden. Het gaat namelijk om verschillende dingen:

 • door te doneren aan een goed doel krijgt iemand anders 100 euro, waarvoor heel veel te doen is (zo kun je in de verschillende aanbevelingsbrieven van de goede doelen organisaties lezen)
 • door te doneren krijg jij het goede gevoel wat hoort bij iets voor anderen doen. Het gevoel wat hoort bij doneren is prettig, omdat je dat wat jij hebt deelt met iemand die daar echt mee geholpen is. Dat kan iemand in je omgeving zijn. Dat kan een kleine stichting van een bekende zijn, of misschien wel een grotere stichting zoals ze op onze site staan. Bij het schrijven van mijn boek, en de interviews die ik deed met mensen van Artsen zonder grenzen, begreep ik dat onbaatzuchtigheid niet bestaat. Geven aan een ander, iets wezenlijks bijdragen aan je medemens, op wat voor manier dan ook, is ook prettig voor jezelf.
  Ik hoorde een verhaal over het waarom van bedelende monniken. Het gaat hen er niet om geld op te halen, maar om de gever in staat te stellen te geven. Omdat dat een wezenlijk en prettig ding is om te ervaren. Dat gun je iedereen!
 • Om dit voor jou nog aantrekkelijker te maken, hoewel bovenstaande eigenlijk al genoeg zou moeten zijn, krijg je met de Avond van de Overvloed gewoon een geweldig feest.
  Je kunt dat eigenlijk los zien van elkaar.
Pagina 1 van 512345