Page content

Certificeren voor het werken met de gedrag- en drijfverenanalyses

HR managers, coaches of andere professionals leren tijdens de TalentFirst certificeringtraining alles over de talenten- en de drijfverenanalyse van TalentFirst. Naast het theoretisch meer leren over de instrumenten, ga je aan de slag met reële praktijksituaties. Je ontdekt de onschatbare waarde van het benaderen van mensen vanuit hun werkelijke talenten en passies!
De methode van de gedragsanalyse (talentenanalyse) is gebaseerd op de DISC methode, om gedrag te duiden, voortkomend uit de theorieën van Dr. C. Jung (D= Dominantie, I=Invloed, S=Stabiliteit en C=Conformiteit).

Bij de drijfverenanalyse wordt gewerkt met de zes drijfveren:
intellectueel, praktisch, sociaal, esthetisch, individualistisch en traditionalistisch.

De analyses zijn ontwikkeld door het Amerikaanse TTI, en door TTI Success Insights Benelux (TSI) in Europa verder ontwikkeld en worden wereldwijd ingezet om miljoenen mensen te helpen via zelfinzicht naar zelfwaardering naar zelfvertrouwen.

Klantreacties:
‘Ongelooflijk dat op basis van tien minuten input, een rapport van deze kwaliteit wordt gegenereerd!’ – Ellis Mulder, P&O adviseur

“Het brengt je tot de kern omdat je bij concrete passies en kernkwaliteiten van jezelf uitkomt.” – Wouter Nicolaas, presentator/acteur

Certificerings training Gedrag- en Drijfverenanalyse

De talenten/gedrag analyse van TalentFirst is een objectief instrument om het natuurlijke en het aangepaste gedrag van professionals in kaart te brengen. De methode onderscheidt zich in de praktische toepasbaarheid en geeft individuen op zeer krachtige en effectieve wijze zicht op hun persoonlijke talenten en persoonlijke voorkeuren.

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. Met de drijfverenanalyse krijg je grip op hetgeen je van binnen écht motiveert.

Het Certificeringsprogramma:

Fase 1: MDISC online studie modules Gedrag en Drijfveren, zelfstandig en in eigen tempo de achtergronden en theorie met betrekking tot de analyses leren.

– Toetsen en oefenopdrachten

Fase 2: Twee verdiepingsdagen; met mede-cursisten je verdiepen in de materie, herkennen, interpreteren en oefenen in de praktijk. Je leert beide instrumenten te combineren en ontdekt welke toegevoegde waarde ze hebben in vele situaties. Ook voor jouw specifieke vragen en cases is er voldoende tijd ingeruimd!

– Na het succesvol afronden van de toetsen en het bijwonen van de verdiepingsdagen kun je met de instrumenten gaan werken!

Fase 3: Follow-Up: Oefencodes van combinatie Gedrag- en Drijfverenanalyses, Follow-up online module en facultatieve Follow-up sessie 

Deelnemers krijgen het boek ‘ABC voor de persoonlijkheid’ cadeau.

De instrumenten zijn inzetbaar bij:

– Individueel loopbaanmanagement
– Selectieprocedures
– Management development
– Outplacement
– Potentieel ontwikkeling
– Coaching
– Persoonlijke groei

* Data: kijk in onze agenda.
* Vooraf dien je de talenten- en drijfverenanalyse zelf te ondergaan (let op: kosten hiervoor zijn niet inbegrepen)

* Je bent gecertificeerd als je met goed resultaat de talenten- en drijfverentoetsen hebt afgelegd die gedurende het MDISC online programma, Fase 1, worden aangeboden en de Verdiepingsdagen hebt bijgewoond.

* Je hebt recht op 2 oefen- codes voor gecombineerde talenten/drijfverenanalyses.

* Investering training: € 1.575,- (excl. btw)

Codes kosten € 215,- bij meer codes aanvraag staffel

Meer informatie? Mail naar certificeren@talentfirst.nl