Hoe vind ik mijn droombaan? | Loopbaan coaching en begeleiding
Video Aspect Ratio: 4:1

Op jacht naar jouw droombaan?

Ontdek je talenten, persoonlijkheid en drijfveren via onze analyses en ontvang persoonlijke coaching bij jouw carrière!

Duurzaam geluk en succes in werk

Achter elk succes van een ondernemer, professional of manager, zit een verhaal van falen, leren en doorzetten. Niemand krijgt succes kado, instant succes bestaat niet. 


Je hoeft het niet alleen te doen, hulptroepen zijn beschikbaar en slimme mensen laten zich bijstaan om te leren, te ontwikkelen en te groeien. Om te voorkomen dat ze als grijze muis hun loopbaan doorlopen, zonder echte bevlogenheid. Ga aan de slag met vragen als:


  • hoe kan ik mijn talenten nog beter gebruiken?
  • ben ik op de juiste weg? en waar naartoe eigenlijk?
  • wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik me daar echt mee onderscheiden?
  • hoe kan ik de rest van mijn carrière de juiste keuzes maken?
  • hoe krijg ik er nog meer lol in?
  • wat maakt werken voor mij echt vervullend?
  • wat is de voor mij meest effectieve manier van samenwerken?


Every winner has a coach

Veel mensen kiezen ervoor om gestructureerd op zoek te gaan naar antwoorden om meer plezier en resultaat in werk te bereiken. Door met een coach te werken, creëer je voor jezelf de hulp, de structuur en de toegewijde tijd om je eigen antwoorden op deze vragen te krijgen. Een coach helpt je daarbij met expertise, de juiste vragen en effectieve werkvormen. Het is misschien wel de meest zinnige investering die je kan doen, om nog meer geluk, succes en plezier te ervaren voor de komende werkende jaren.


TalentFirst heeft in de afgelopen 18 jaar al duizenden professionals, managers en ondernemers ondersteund bij het verder vormgeven van hun carrière of onderneming. Omdat wij allen niet alleen coach of trainer zijn, maar ook ondernemer, weten we uit eigen ervaring hoe je continu dichtbij je droombaan moet blijven en wat daarvoor nodig is. We werken daardoor niet alleen vanuit de theorie maar ook juist ook vanuit onze eigen praktijk en dat merk je als klant.

Je werkt 5 miljoen minuten in je leven

Een gemiddelde professional werkt meer dan 5 miljoen minuten in zijn hele leven. Dat is wel erg veel om genoegen te nemen met suboptimale omstandigheden. Want werk heeft zoveel invloed op de rest van je leven, juist omdat er zoveel tijd in gaat zitten. Met leuk werk, wordt je ook gewoon een leuker mens. En van het verkeerde werk kan je gewoon ziek wordenEen TalentFirst coach helpt je op maat met de voor jou relevante thema’s en vragen over werk. In een aantal gesprekken, ondersteund door praktische en wetenschappelijke analyses of instrumenten, ga je samen heel concreet aan het werk.

Het TalentFirst Model

We volgen de drie stappen van het bewezen TalentFirst model: inzicht, vertalen, actie. Want actie zonder inzicht is niet effectief, maar inzicht zonder actie leidt ook nergens toe. We doorlopen de stappen in het door jou noodzakelijke tempo. Voor de één is inzicht krijgen belangrijker, een tweede persoon wil juist de vertaling maken en voor de ander ligt de nadruk op actie.De start is dus zelfinzicht en onderzoek. Wat zijn je talenten, je drijfveren en je dromen? En hoe kijk je aan tegen werk, waar geloof je in? Wat zijn eventueel beperkende overtuigingen waar je onbewust mee rond loopt?


Het resultaat van deze eerste fase is dat je een helder beeld en zelfvertrouwen hebt over wat jij anderen te bieden hebt, als uniek individu. 

Talenten, drijfveren en toekomst

In deze fase maken we vaak gebruik van de Talentenanalyse, een persoonlijkheidsprofiel wat de basis vormt voor het onderzoek naar je eigen stijl van werken, delegeren, managen en projecten oppakken. Om je werk met meer plezier en gemakkelijker te kunnen doen is het belangrijk om te weten waar je zelf aandacht aan moet geven, wat je beter wel/niet moet doen, en wat je van de omgeving nodig hebt om je werk op jouw manier op te pakken. 


Ook zetten we vaak de Drijfverenanalyse in. Een aanvullend instrument om je persoonlijke, innerlijke motivatoren helder in beeld te brengen. Drijfveren geven inzicht in je doelen, bepalen de richting die je kiest en zetten aan tot actie. Waaróm doe je dingen zoals je ze doet? Kun je je persoonlijke doelen en jouw eigen belang koppelen aan de taken die bij je functie horen, dan hebben je activiteiten zin. We kijken niet alleen naar het verleden, maar ook zeker naar jouw toekomst, om te bepalen wat jij anderen te bieden hebt.

Je talenten inzetten ten behoeve van anderen, is de snelste weg naar geluk en succes

Huub van Zwieten

Communicatie en personal branding

Bij de stap ‘vertalen’, leggen we de link tussen de opgedane inzichten en de context waarin je werkt. Zo geven we er betekenis aan voor een passende richting, functie, aanpak of loopbaanstap(pen), mede afhankelijk van jouw doel. We richten ons op de vraag hoe jij werkt, wat jou drijft, wat jij te bieden hebt en hoe je voor anderen van waarde kan zijn. En hoe je dat kunt vertalen naar je loopbaan of onderneming en hoe je fijner en effectiever kunt werken.


Personal Branding, ondersteund met de TalentFirst bestsellers over dit onderwerp als het boek ‘Het merk IK ®’ en het boek Een onweerstaanbaar CV’, kan in deze fase onderwerp van gesprek zijn, waarbij we je helpen het zelfinzicht wat je hebt of hebt opgedaan, op een effectieve manier over de bühne te brengen, zodat anderen ook weten hoe jij het best tot je recht komt. Het helpt je in optimaal en plezierig samenwerken met collega’s of partners.

Actie!

In de laatste fase helpen we je om in actie te komen. 

Conrete stappen zetten in je werk, met je collega’s, klanten, werknemers of partners. In de praktijk toepassen en oefenen met wat je hebt geleerd over jezelf, op basis van een persoonlijk actieplan. Wat is ervoor nodig om je doelen te bereiken, om effectiever te werken? Is er nog iets wat je weerhoudt om het echt te gaan doen? Zijn het belemmerende overtuigingen of is het realiteit? Tijd voor weerspiegeling, doordenken, verdiepen én om echt in actie te komen!.

Samen resultaat boeken?

Neem direct contact op!

Ontvang alvast gratis 22 unieke personal branding tips

die zelden écht goed worden toegepast!

Your information is safe with us