Ontwikkelprogramma

Ontwikkelprogramma (6 -24 maanden)

Structureel werken aan de ontwikkeling van je mensen - of dat nou de high potentials zijn of de ‘steady contributors’ - is essentieel om betrokkenheid en bevlogenheid optimaal te houden en om maximaal te kunnen profiteren van de samenwerking, in synergie.

Aandacht en erkenning betalen zich direct terug, doordat mensen zich gezien voelen en nog beter tot hun recht kunnen komen, vanuit hun unieke kwaliteiten die zij te bieden hebben.
Zie onder de cases van Yacht, Ahold, Heineken en KPN 

Direct informatie opvragen

Zo kan een ontwikkelprogramma eruit zien

Yacht: Future Finance Change (FFCP)

Yacht wil met het oplossen van uitdagende vraagstukken organisaties én de ruim 5.000 professionals steeds naar een hoger niveau tillen.

Vandaag, en zeker ook in de toekomst.
Het partnerschap sinds 2004 van TalentFirst met Yacht (en moeder Randstad), leidde tot het  ontwikkelen en aanbieden van het  Future Finance Change Program (FFCP), wat de ambitie verstevigt om “de” aanbieder van future-proof financials te zijn. Yacht investeert in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de Yacht financial van de toekomst.

Met het FFCP programma wil Yacht:

❏ de financieel professional toekomstbestendig maken

❏ de toegevoegde waarde van onze professionals bij de klant verhogen

❏ de gemiddelde bindingsduur/engagement van de professional verlengen

❏ de instroom van nieuwe Finance professionals verhogen

❏ de instroom dmv referrals verhogen

Het werkt! Het FFCP programma levert 455% rendement op!

 • Randstad Holding deed een data analyse naar het meetbare en tastbare resultaat van het FFCP programma over de jaren:
 • 123 deelnemers FFCP deelnemers werden vergeleken met 413 vergelijkbare professionals die niet meededen (controlegroep)
 • er werd gekeken naar verloop, leegloop en tarief
 • het resultaat: elke euro die in het FFCP programma werd geïnvesteerd, leverde € 4,55 op

Luister naar Misja Bouma, initiator van het programma bij Yacht:

Verder praten of info opvragen?
Mijn ervaring met TalentFirst is dat je op een bijzondere maar vooral speelse en leuke wijze leert om anders naar jezelf te kijken en hierbij word je uitgedaagd om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen. Je wordt geïnspireerd door verhalen en webinars. Erg waardevol!
Astrid Stronks

AholdDelhaize: Succes Built to Last

Het programma 'Succes Built to Last (SBL) is ontwikkeld om mensen uit verschillende onderdelen van de AholdDelhaize organisatie te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen sterker te maken om de volgende stap in hun ontwikkeling te realiseren, binnen de organisatie. Door een mix van werkvormen, met een sterke focus op het individu en een directe link naar de dagelijkse praktijk en organisatie, wordt in korte tijd een grote groei mogelijk.

Het SBL programma is als persoonlijk ontwikkeltraject gepositioneerd. Bewustwording van hoe je zelf in elkaar zit, welk gedrag heeft jouw voorkeur, welke impact heb je met die stijl op anderen, wat zijn je persoonlijke drijfveren en waarden, leren te varen op je authentieke zelf. 

Mirjam Visser - Director Learning, Talent & Leadership Development Albert Heijn

De opbouw van het 'Success Built to Last' Programma:

 • Intake: In het intakegesprek bespreek je samen met je manager en je persoonlijke TalentFirst coach, jouw persoonlijke doelen voor het programma en maak je afspraken met je manager over hoe je de ervaringen, inzichten en ontwikkeling tijdens het programma terugkoppelt. 
 • Kick Off: Het belangrijkste doel van deze start van het programma is om alle deelnemers uit jouw groep en je coach te leren kennen. Tijdens de kick-off ontvang je alle relevante informatie over het programma en wordt er een start gemaakt met een eerste inzicht in je unieke talenten. 
 • Coaching: Tijdens het programma ben je gekoppeld aan een persoonlijke TalentFirst coach. Je coach is je sparringpartner. Samen met je coach geef jij je ontwikkelingstraject vorm. Je coach zal je hierop ondersteunen en uitdagen. Bij een coachgesprek mag alles aan bod komen; persoonlijke kwesties, uitdagingen en andere onderwerpen met betrekking tot werk. 
 • Talenten: Tijdens dit online seminar wordt de theoretische achtergrond van de Talentenanalyse uitgelegd en is er ruimte om inhoudelijke vragen te stellen. 
 • Drijfveren: In dit webinar maak je kennis met de theoretische achtergrond van drijfveren, waarden, je intrinsieke motivatoren en energiebronnen. Je bent intrinsiek gemotiveerd wanneer je iets doet als je het zelf wilt en/of het leuk vindt om te doen. Dit vanuit je eigen behoeften, waarden en interesses. Hoe beter je je eigen energiebronnen en drijfveren kent, hoe makkelijker het is om de keuzes te maken die echt bij je passen. 
 • Workshop Golden Circle: Tijdens deze workshop ga je aan de slag met jouw eigen Golden Circle. De Golden Circle brengt eenvoudig in kaart met wat, hoe en waarom je je onderscheidt van anderen. Deze dag kom je tot een persoonlijk kompas dat dat je richting geeft voor authentiek en inspirerend leiderschap. 
 • Training ‘Be As You Are’: In dit 2 daagse trainingsprogramma verdiep en versterk je jouw persoonlijke inzichten en creëer je een sterke basis voor persoonlijk leiderschap. Tijdens de training krijg je nog meer inzicht in de verschillende facetten van je persoonlijkheid. Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om je volledige potentieel te ervaren. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te komen en je verdiept je samen met de andere deelnemers in het effect van jouw gedrag op je omgeving. 
 • Training ‘Me and Change’: Hoe ga jij om met veranderingen in je omgeving? Wat is jouw veranderflexibiliteit en wat zijn jouw onbewuste patronen bij een verandering? Hoe kan je inventief en creatief blijven? Dit zijn vragen die deze dag centraal staan. 
 • Close Out: Tijdens deze feestelijke afsluiting deel je jouw opbrengsten van dit programma met je intervisiegroep. Jullie managers zijn daarbij aanwezig. Samen met je manager maak je afspraken over hoe je duurzaam en optimaal gebruik kunt maken van de ontwikkeling die je tijdens het programma hebt doorgemaakt.

 • Het programma wordt ondersteund van uit een interactieve Electronische Leeromgeving (ELO), waar deelnemers opdrachten doen, video's bekijken en met elkaar communiceren.

8,2

cijfer kick-off

9,1

cijfer persoonlijke coaching

9,2

cijfer BSUR 2-daagse

8,8
cijfer overall programma

Dit zeggen 'Succes Built to Last' deelnemers:

AholdDelhaize deelnemer:

Tijd voor jezelf nemen is waardevol (vaker bewuster in de spiegel kijken is goed)!

AholdDelhaize deelnemer:
Ik heb nieuwe inzichten van mijzelf gekregen waardoor mijn leven veranderd is.
AholdDelhaize deelnemer:

Het was een kado om tijd te krijgen en nemen voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Meer info en/of verder praten?

KLIK HIER

Heineken Persoonlijke Effectiviteit

Niet alleen de high potentials van je organisatie zijn belangrijk, of je management en leiders. Ook de 'steady contributors', vaak de back-bone van de organisatie, dienen gezien en erkend te worden voor hun belangrijke bijdrage aan de organisatie. Gerichte focus op hun ontwikkeling is cruciaal.

Heineken vroeg TalentFirst een persoonlijke effectiviteitsprogramma te ontwikkelen, precies voor deze groep.

In 9 maanden de focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling.  

Wat het HPE traject voor Heineken en deelnemers opleverde:

 • verdiepend inzicht en vertrouwen  in  talenten en drijfveren
 • herkennen  stijlen van anderen en kunnen  hier op inspelen
 •  authentieke stijl van communiceren en beïnvloeden effectiever weten te maken
 • ervaring  met alternatieve stijlen en mogelijkheden
 • zicht op hun belemmerende patronen en overtuigingen
 • onnodige, ineffectieve patronen overtuigingen losgelaten
 • concreet persoonlijk project afgeleverd en daarmee het verschil gemaakt binnen HEINEKEN
 • vanuit eigen kracht gegroeid naar een volgende stap
 • in staat op een inspirerende en authentieke wijze zichzelf te presenteren en richting te geven aan loopbaan en leven
Op een laagdrempelige manier wordt je naar je doel geleid.
Marlène Koppen
Mooie gereedschapskist om weer aan de weg te timmeren!
Ingrid Philomeen-Jansen

Volgens 'deelnemer' Robbert:

Robbert Tosserams was de virtuele deelnemer, met wie we het traject in eerste instantie presenteerde... Zijn mooie, persoonlijke ervaring vertelde  precies wat het traject opleverde. En  Robbert was als 'steady contributor' precies de doelgroep voor het Heineken Persoonlijke Effectiviteitsprogramma.

Meer informatie en/of verder praten?

KPN

Voor Infonet Nederland, een 100% KPN dochter en onderdeel van KPN International, begeleidde TalentFirst een groep managers begeleid in het ontwikkelen van persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap.
In een programma van 7 maanden, dat bestond uit coachings, trainingen en inspiratiesessies, hebben we een meer dan een uitstekend resultaat met de groep bereikt. De managers hebben zonder uitzondering allemaal een flinke stap gezet in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Verder had de gekozen vorm van groepsessies een positief effect op het onderlinge vertrouwen hetgeen resulteerde in verbeterde samenwerking en communicatie.

Ik heb dit traject als super waardevol ervaren. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en samen met Saskia een 5-jaren plan gemaakt voor mijn carrière. De begeleiding was zeer professioneel, warm en stimulerend. Ik ben heel blij dat ik hier aan mee heb gedaan.

Deelnemer programma in 2021

Betaal alleen bij resultaat

Je betaalt pas als je resultaten hebt bereikt, zo overtuigd zijn wij van onze impact.
Hebben de deelnemers het programma positief  ervaren? Hebben ze iets geleerd? Betekent dit ander gedrag? Levert het een beter resultaat op? Samen bepalen we vertrekpunt en doel en maken we een heldere afspraak.

Plan een gratis strategie gesprek in


Ontdek  wat een ontwikkel-programma voor jullie organisatie kan opleveren