Het staat goed op je CV
Het staat goed op je CV
18 maart 2008 
0 min. leestijd

Het staat goed op je CV

Vandaag sprak ik met de Academie voor Management, gelieerd aan de Universiteit van Groningen. Een veelgehoorde reden om voor hen een programma te verzorgen is voor veel trainers dat ‘het goed staat’ op je CV als je als docent aan een Universiteit onderwijs verzorgd. Klinkt logisch toch?

Een addertje onder het gras

Toch zit hier een vaak onderschat addertje onder het gras. Als je dingen doet omdat ze ‘goed op je cv staan’ en niet omdat je ze gewoon heel graag wil doen en/of heel erg leuk vind, maak je een cruciale vergissing.

Het staat goed op je CV

Een vergissing die veel mensen maken die – omdat ‘het goed op je cv staat’ – gaan leidinggeven, in het buitenland gaan werken, fulltime of overmatig overwerken. Niet omdat ze het graag willen of goed kunnen, maar omdat het goed klinkt, staat of overkomt op een feestje.

Ik denk dat het slimmer is om steeds jezelf af te vragen of de dingen die je doet leuk zijn. Dat is de snelste en meest moeiteloze route naar succes. Voor mij betekent dat dat ik alleen voor een gastdocentschap aan welke universiteit dan ook kies, als dat wat ik kan doen gewoon leuk is en goed voelt. En anders laat ik de kans op de verantwoorde wetenschappelijke aantekening op mijn CV graag voor wat ie is.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Erno
Reactie plaatsen