Oriëntatie op een droomcarrière in IT.

Hoe wil jij je inschrijven?

Inschrijven via STAP

ICT oriëntatie Training

Overweeg je een toekomst in de ICT? Volg dan deze oriëntatietraining en koppel jouw talent, vaardigheden en ervaring aan een droom carrière in de ICT. 


  • Match jouw talent met een functie in ICT

  • Maak jouw persoonlijke opleidingsplan

  • Geschikt voor iedereen die overdag werkt

  • Een online training + individuele begeleiding gericht op jouw voortgang (2 uur)


Jouw investering is €0,-
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Inschrijven


Over de ICT Oriëntatie Training

De ICT-branche is een sector waar nu en in de toekomst veel mensen nodig zijn. De mogelijkheden op werk en een loopbaan zijn daarom eindeloos. Maar wat voor soort verschillende functies zijn er en wat past perfect bij jou?


Omscholen lijkt ingewikkeld, helemaal als je niet zeker weet of je een beroep leuk zult vinden. In deze training kun je als ICT’er in spé ‘proeven’ van diverse IT onderwerpen, wat je helpt bij het maken van je keuze. 


Na afloop van deze training weet je of je blij wordt van ICT en welke banen bij je passen. Ook weet je bij welke opleider je verder wil leren én hoe je opleiding zonder zorgen bekostigd kan worden.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die een overstap naar een carrière in ICT overweegt, maar niet goed weet waar te beginnen. Met de ICT Oriëntatie Training koppel jouw talent, vaardigheden en ervaring met een droomcarrière in IT.

Dit ga je leren:

  • Je weet precies wat de ICT wereld te bieden heeft en wat daarin het beste bij jou past. 

  • Je doet praktijkervaring op en maakt kennis met diverse IT onderwerpen, zoals HTML, CSS, Cloud, CRM, cybersecurity, online marketing, UX design en nog veel meer. Je ervaart welke technologieën bij je passen, waar je talent voor hebt en wat je minder leuk vindt.

  • Je raakt wegwijs in de IT-arbeidsmarkt. Wij zetten alle IT-domeinen en -banen in detail voor je op een rij. Zo kan jij kijken welke kennis en vaardigheden er nodig zijn voor welke baan. We laten zien wat de instapbanen zijn en hoe je kunt upskillen tijdens je carrière. Het helpt je om jouw carrièrepad uit te stippelen. Na deze training weet je welke 3 IT-banen het beste bij je passen.

  • Je leert te leren. Dé belangrijkste vaardigheid in de IT is leren. Daarvoor heb je leervaardigheden en een ‘groeimindset’ nodig’. Tijdens de training maak je dit je eigen, zodat je elk nieuw onderwerp met zelfvertrouwen en plezier gaat aanpakken.

  • Je maakt een opleidingsplan. Match je talenten met een IT-baan en bepaal het studiepad van je carrièreswitch. Na de training heb je een loopbaanplan inclusief jouw optimale studietraject. Je nieuwe baan is binnen handbereik, de eerste stap is gezet. 

Wat doe je in deze ICT Oriëntatie Training?

Kennismaken met alle programmeertalen

Maak echt kennis met diverse IT onderwerpen, zoals HTML, CSS, Cloud, CRM, cybersecurity, online marketing, UX design en nog veel meer. Je ervaart welke technologieën bij je passen, waar je talent voor hebt en wat je minder leuk vindt in de vorm van workshops en masterclasses. Ook worden er gastlessen verzorgd door verschillende IT-opleiders, zodat je in aanraking komt met verschillende opleidingen en opleidingsmethodes.

Wegwijs in de IT-arbeidsmarkt

Wij hebben alle 151 IT-banen en 10 IT-domeinen voor je op een rij gezet. Zo kan jij kijken welke kennis en vaardigheden er nodig zijn voor welke baan. We laten zien wat de instapbanen zijn en hoe je kunt upskillen tijdens je carrière. Het helpt je om jouw carrièrepad uit te stippelen. Na Pathways weet je welke 5 IT-banen het beste bij je passen. 

Leren te leren

Dé belangrijkste vaardigheid in de IT is leren. Daarvoor heb je leervaardigheden en een ‘groeimindset’ nodig’. Tijdens Pathways maak je dit je eigen, zodat je elk nieuw onderwerp met zelfvertrouwen en plezier gaat aanpakken.

Maak je opleidingsplan

Match je talenten met een IT-baan en bepaal het studiepad van je carrièreswitch. Na Pathways heb je een loopbaanplan inclusief jouw optimale studietraject. Je nieuwe baan is binnen handbereik, de eerste stap is gezet.   

Waarom iedere ICT’er in spé deze training doet?

null

De training:

Week 1

Module 1: Leren te leren
Module 2: Programmeren in HTML (Techgrounds Academy)
Module 3: Wegwijs in IT-carrièrepaden
Module 4: Programmeren in CSS (Techgrounds Academy)
Module 5: Lean startup & IT-banen bij startups


*In de zelfstudie variant zijn de modules opgenomen en via online webinars beschikbaar.

Week 2

Module 6: Programmeren in JavaScript (WINC Academy)
Module 7: Introductie CRM en Salesforce (Techgrounds Academy)
Module 8: Omscholers aan het woord
Module 9: Introductie WordPress (Techgrounds Academy)
Module 10: Introductie Data Analytics & Data Science


Facultatief: Presentaties van DEM door Sentia; Testen en Q&A door Squerist


*In de zelfstudie variant zijn de modules opgenomen en via online webinars beschikbaar.

Week 3

Module 11: Programmeren in Python (WINC Academy of BIT Academy)
Module 12: Introductie Cloud (AWS fundamentals)
Module 13: Een IT-werkgever aan het woord
Module 14: Introductie Growth Hacking & Digital Marketing (ism Meta Blueprint Academy)
Module 15: Je IT-opleiding bekostigen (TechMeUp)


Facultatief: Presentatie van Fastlane; Het belang van certificaten; Bootcamp Novi Hogeschool; Opleiding Make IT Work; Introductie in Cybersecurity


*In de zelfstudie variant zijn de modules opgenomen en via online webinars beschikbaar.

Week 4

Module 16: Linkedin als hulp bij het vinden van een IT-baan
Module 17: Maak je eigen T-shape IT-profiel
Module 18: Omscholers aan het woord
Module 19: Maak je eigen IT-loopbaanplan
Module 20: Eindpresentaties


*In de zelfstudievariant zijn deze modules opgenomen en via online webinars beschikbaar.


Gouden combi

Geschikt voor
Iedereen die overdag werkt.

Lestijd
6 weken zelfstudie. Toegang onbeperkt, iedereen kan meedoen.

Circa 10 uur per week opgenomen webinars plus opdrachten.

De totale training is zelfstandig 60 uur studie, los van de begeleiding

Kosten: nul euro dankzij het STAP budget

Zelfstudie+ begeleiding

Begeleiding
Zelfstudie host + Q&A’s. Toegang tot de zelfstudie-community.
Daarnaast krijg je twee uur een-op-een-begeleiding.

Voordeel
Je bekijkt video-lessen, waarin de meest gestelde vragen zijn inbegrepen en kunt in je eigen tijd op je eigen tempo keihard doorknallen, of juist meer tijd nemen. Je kunt vandaag al beginnen met jouw IT-oriëntatie.

784deelnemers gingen je voor

“Er is niets anders waarmee je in een maand de hele IT-markt doorloopt. Met de training komen bijna alle mogelijkheden aan bod. Er is echt een wereld voor me open gegaan.”
Martine (37)


"Het is als bij een restaurant gaan eten en in plaats van een menukaart krijgen, van ieder gerecht een hapje mogen proeven."

Elif (52)


“Ik had geen laptop om de training te volgen, bleek dat ze gratis laptops te leen hebben en daarna kon ik er met de hulp van TechMeUp een kopen voor mijn opleiding UXdesign.”

Levi (24)

Voor op je CV, op je LinkedIN profiel, boven je bureau... het mag gezien worden dat jij gedegen hebt geïnvesteerd in jouw verbeterde zelfkennis en effectiviteit.
Geef je hier op!

100% gesubsidieerd?? Hoe kan dat? En wat is STAP?

Het STAP budget is een subsidie ter waarde van €1000,-. Elke Nederlander mag hier jaarlijks één keer gebruik van maken.

Deze subsidie heeft de overheid in het leven geroepen om professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te stimuleren.
Jij kunt daar gebruik van maken, als je er op tijd bij bent op 1 mei!


Deze training voldoet aan de voorwaarden voor de STAP regeling, volgens het ROA afwegingskader.

Dit zijn de voordelen van de de STAP-trainingen van Talentfirst

Meer zelfvertrouwen en zelf effectiviteit, door precies te begrijpen wat voor jou belangrijk is en wat jij anderen te bieden hebt. Met een Talenten- en Drijfverenanalyse,  360 graden feedback en veel meer.
Bepaal hoe jij de beste volgende stappen in je loopbaan kunt zetten en ontwikkel jouw sociale en leiderschapsvaardigheden.
Vergroot je algemene inzetbaarheid

Zelfkennis leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling, vermindering van stress, en groeiend zelfvertrouwen, waardoor je beter inzetbaar blijft.Dit onderscheidt deze TalentFirst training:

De combinatie van de beste expertise in de markt, met begeleiding door een TalentFirst expert,

die jou helpt om beter te profiteren van deze training, dan je in je eentje kan!

Samen bepaal je wat jouw vraag is, welke resultaten jij wilt en kies je jouw beste aanpak.

Op basis van  jouw persoonlijke talenten, motivatie en leerstijl.

Bij Talentfirst helpen wij mensen met 'lekker werken'

Als je werk niet leuk is, dan ben je zelf niet leuk. De meeste mensen beginnen op maandag met tegenzin aan hun werkweek en kijken de hele week uit naar het weekend. Hoe zou het zijn om elke dag fluitend naar je werk te gaan? Wij vinden dat werken een feest moet zijn en geloven dat iedereen in staat is om 'lekker te werken'. Al meer dan 23 jaar helpen wij mensen met 'lekker werken'. Inmiddels hebben wij door middel van onze programma's meer dan 100.000 mensen geholpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan. 

Jouw persoonlijke TalentFirst Begeleider staat voor je klaar! 

We helpen je om het maximale uit deze training te halen door de juiste persoonlijke begeleiding  (in totaal 2 uur online).


Een gecertificeerd TalentFirst begeleider helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. Onze begeleiders doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan. Hij of zij is erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan. 


Dit doen wij met de AMAI-methode. AMAI staat voor Activatie, Motivatie, Accountability en Inspiratie. Het implementeren en toe kunnen passen van deze vier pijlers in jouw werk zorgt ervoor dat jij volledig in je kracht staat en elke dag fluitend naar je werk gaat.

De begeleider helpt je om tijdens het doorlopen van het programma gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van de training, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat het even tegenzit.

Schrijf je nu in

Met deze mogelijkheid van de overheid, kun je jouw positie op de arbeidsmarkt  versterken.


Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent.

Het gehele proces van loopbaanbegeleiding is kosteloos. Wij helpen je hier graag bij.

We werken samen met de volgende partners

null


Praktische informatie 

Startdatum                  vanaf 1  juni 2023

Studieduur                  6 maanden toegang tot de e-learning

Studiewijze                 zelfstudie-community, Q&A’s

Studie-uren                60 uur 

Contact-uren             120 minuten persoonlijke begeleiding 

Locatie                        online

Certificaat                   na afronding via mail

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Het volgende aanvraagtijdsvak start maandag 1 mei 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 1 mei jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

Wat moet ik doen om mijn aanmelding op 1 mei definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 1 mei 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het STAP-budget aangevraagd, wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (1 mei) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 1 juni starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Hoe lang duurt het om mij aan te melden?

Het kost je slechts 5 minuten om jouw gegevens in te vullen.

Hoeveel plek is er?

Per opleiding is er plek voor maximaal 300 mensen

Wat als ik niet door deze ronde heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 40.000 mensen. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd. Mocht het deze ronde niet lukken om mee te doen, dan kun jij je na 1 mei 2023 opnieuw aanmelden voor de volgende ronde die op 1 juli plaats zal vinden.

Hoe werken onze programma's precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaan uitdagingen aan de orde. Je krijgt een coach met wie je op de training kunt reflecteren en volgende stappen kunt bedenken. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk. We helpen je om jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Hoe zien de individuele begeleidingssessies eruit?

Ter ondersteuning aan de training krijg je individuele begeleiding van een gecertificeerd Talentfirst begeleider.

Een TalentFirst begeleider helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. Onze begeleiders doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan en zijn erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan.

De begeleider helpt je om tijdens het doorlopen van de training gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van het programma, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat het even tegenzit.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets! Wij zullen je nooit iets in rekening brengen.

Moet ik het STAP-budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Ik heb goedkeuring van het UWV, wat nu?

Gefeliciteerd! Binnen vier weken na elke STAP-dag start officieel de training en zal je worden uitgenodigd voor de online omgeving. Mocht je een traject hebben gekozen waarbij individuele begeleiding in de training zit, dan zal jouw begeleider binnen twee weken na de start van jouw training contact met je opnemen voor het inplannen van het eerste gesprek.

Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten aan mijn werkgever?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

Ik heb een vraag over de STAP-regeling, maar die staat er niet tussen. Wat nu?

Heb je een andere vraag. Kijk dan eens op de Veelgestelde Vragen pagina van het UWV. Staat je vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mailtje naar stap@talentfirst.nl en wij proberen je vraag zsm te beantwoorden.

Inschrijven via STAP (100% Gratis)


   

Reguliere Inschrijving