Investeer in jezelf (zeggen steeds meer bazen)
Investeer in jezelf (zeggen steeds meer bazen)
21 april 2008 
1 min. leestijd

Investeer in jezelf (zeggen steeds meer bazen)

Ik was op bezoek bij ING, waar ik sprak met de Baas Employability. ING is een van de bedrijven die inziet dat je als werkgever mensen soms een handje moet helpen. Om in beweging te komen om aan zichzelf te werken. ING pakt dat voortvarend aan: alle 30.000 medewerkers van ING Nederland, krijgen een fors individueel budget van 1200 euro om ergens in de komende drie jaar uit te geven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat hoeft niets met je huidige functie te maken te hebben. Dat mag iets zijn in de lijn van je hobby, passie of toekomstdromen. Je mag op kosten van de baas aan je droombaan gaan werken, of die nou uiteindelijk binnen of buiten ING gevonden wordt.

Gelijkwaardige arbeidsrelatie

Steeds meer bedrijven nemen deze stap en gaan hiermee een gelijkwaardigere arbeidsrelatie aan met hun werknemers. In die relatie zijn belangen van werknemer en werkgever beiden gediend, zonder dat de een misbruik maakt van de ander. Het is mijns inziens de nieuwe vorm waarin werknemer en werkgever elkaar blijvend zullen vinden: het nieuwe werken.

In het oude werken is er angst dat mensen zullen vertrekken als je ze laat nadenken over hun ideale werkomstandigheden. En dat je dus als werkgever alleen heel gericht op de functie en taakinhoud moet faciliteren en opleiden.

Droombanen creëren

Ik denk dat je niets slimmers kunt doen als werkgever dan je mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Het is je core-business als HR afdeling of als lijnbaas om Droombanen te creëren voor je mensen. Want alleen als je de optimale mix vindt tussen wat je als organisatie wil bereiken en de doelen, dromen en drijfveren van de individuele medewerkers, presteer je optimaal, met moeiteloosheid, plezier en resultaat.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen