Page content

Drijfverenanalyse

icon_TF_drijfveren-analyse_tekstGun je jezelf nog meer inzicht in je unieke persoonlijkheid? Die verdiepingsslag maak je door de Drijfverenanalyse te ondergaan. Deze analyse is een instrument om waarden, normen, interesses en drijfveren bloot te leggen.

Drijfveren geven richting aan je keuzes en laten zien waar jij voldoening uit haalt in je werk. Je ontdekt waarom je bepaalde voorkeuren hebt en waarom je gedrag zich gevormd heeft zoals het is. Het geeft je inzicht in de dingen waarvoor men jou altijd wakker kan maken en waardoor jij wordt gedreven. Wat motiveert jou in je werk en wat vind je echt belangrijk? De antwoorden daarop vind je in deze analyse.

succes+failureAchtergronden Drijfverenanalyse

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen.

Het drijfverenprofiel komt tot stand door een analyse van je intrinsieke motivatoren. Ze weerspiegelen je normen, waarden en overtuigingen. Bewust of onbewust doen we alles vanuit de waarde die we geven aan onze overtuigingen. Je maakt keuzes op basis van je meningen en eerdere ervaringen. Ze kleuren de bril waardoor we de wereld om ons heen ervaren.

Zes drijfveren in de drijfverenanalyse

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties een zestal essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze zes bepalen het waarom van ons handelen. Je gaat tot handelen over nadat je bepaald hebt of het waard is om tot handelen over te gaan. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

De zes drijfveren die in de Drijfverenanalyse onderzocht worden zijn:

* Intellectuele drijfveer
* Sociale drijfveer
* Traditionalistische drijfveer
* Esthetische drijfveer
* Praktische drijfveer
* Individualistische drijfveer

De mate waarop je scoort op iedere drijfveer geeft aan in hoeverre je het belangrijk vindt om een bepaalde behoefte te vervullen.

De Intellectueel gedreven mens is altijd op zoek naar kennis en waarheid. Een hoge score op de Sociale drijfveer duidt op een behoefte om de wereld in het algemeen of bepaalde groepen mensen te helpen of te verbeteren. Een Traditionalistische drijfveer bepaalt hoeveel waarde je hecht aan sterke principes die structuur geven aan het leven, hoe het ‘hoort’. Bij een Esthetische drijfveer is het belangrijk dat alles in balans is. De omgeving moet ‘kloppen’, in harmonie zijn met jezelf. En bij de Praktische drijfveer zal alles wat nut en waarde heeft, effectief en bruikbaar is en tot resultaten leidt, voldoening geven. De primaire interesse bij de Individualistische drijfveer is leiding geven aan of sturing hebben over de eigen toekomst en/of die van anderen.

Wanneer onze baan een verlengstuk is van wie en wat we zijn, dan is motivatie van buitenaf niet nodig. Er is reden voldoende om ‘s ochtends op te staan en met plezier aan de slag te gaan. De omgeving biedt dan de waarden die nodig zijn om jezelf maximaal te ontwikkelen.

Je voelt passie voor werk dat aansluit bij jouw drijfveren!

 

 

 

 

Bijdrage seminar

We leveren graag een bijdrage aan je event, presentatie, congres of bijeenkomst. Vul je gegevens in, zodat we kunnen overleggen hoe dat past.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.