TalentFirst Nederland BV

LET OP: Je moet op 18 september VÓÓR 10:00 klaar zitten, anders mis je de kans om jouw STAP budget aan te vragen..


STAP 1: 


Download jouw PDF aanmeldbewijs, deze kun je terugvinden in jouw inbox door te zoeken naar " Aanmeldbewijs".


TIP: Vergroot jouw kansen op de STAP Subsidie door met meerdere apparaten tegelijkertijd in de wachtrij te gaan staan, denk aan: Telefoon, laptop, desktop, iPad etc..


 Hier vind je de instructies voor het uploaden van jouw PDF vanaf je mobiele telefoon

STAP 2: 

📅 Zorg ervoor dat je op 18 september vóór 9:45 het STAP-portaal opent op www.stapuwv.nl/login.


Een virtuele wachtrij zal zich openen, wacht tot je door kan met je aanvraag tot de wachtrij voorbij is!


Daarna kan je met jouw DigiD + PDF Aanmeldbewijs jouw persoonlijke STAP aanvraag voltooien.

Je bent er bijna.. Hier vind je een video en PDF met volledige instructies!

Heb je vragen over de STAP subsidie of de aanvraag hiervan..?

Veelgestelde vragen over STAP

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 10 miljoen euro beschikbaar voor de rondes in September en November. Het volgende aanvraagtijdsvak start woensdag 15 november 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 15 november jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

Wat moet ik doen om mijn aanmelding op 15 november definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 15 november 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het STAP-budget aangevraagd, wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (15 november) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 15 december starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Hoe lang duurt het om mij aan te melden?

Het kost je slechts 5 minuten om jouw gegevens in te vullen.

Hoeveel plek is er?

Per opleiding is er plek voor maximaal 300 mensen

Wat als ik niet door deze ronde heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 10.000 mensen. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd. Mocht het deze ronde niet lukken om mee te doen, dan kun jij je in november 2023 opnieuw aanmelden voor de volgende ronde die op 15 november plaats zal vinden.

Hoe werken onze programma's precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaan uitdagingen aan de orde. We helpen je om jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets! Wij zullen je nooit iets in rekening brengen.

Moet ik het STAP-budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Ik heb goedkeuring van het UWV, wat nu?

Gefeliciteerd! Binnen vier weken na elke STAP-dag start officieel de training en zal je worden uitgenodigd voor de online omgeving. Mocht je een traject hebben gekozen waarbij individuele begeleiding in de training zit, dan zal jouw begeleider binnen twee weken na de start van jouw training contact met je opnemen voor het inplannen van het eerste gesprek.

Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten aan mijn werkgever?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

Ik heb een vraag over de STAP-regeling, maar die staat er niet tussen. Wat nu?

Heb je een andere vraag. Kijk dan eens op de Veelgestelde Vragen pagina van het UWV. Staat je vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mailtje naar stap@talentfirst.nl en wij proberen je vraag zsm te beantwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een mailtje!