DISC test doen? | Gebruik de DISC Kleurentest
disc, disc test, disc test analyse, disc model

Talentenanalyse of Drijfverenanalyse + coaching?

De Disc Talentenanalyseen Drijfverenanalyse van TalentFirst zijn er voor iedereen!
Krachtige instrumenten op basis van DISC en Drijfveren.
Door 15 minuten online vragen te beantwoorden,
leer je alles over jezelf in twee uitgebreide rapporten van totaal 50 pagina's!
Sneller en beter dan menig assessment van een hele dag!

klik hier om direct te bestellen

Download een TalentFirst DISC voorbeeldrapport

De talentenanalyse (DISC) van TalentFirst komt in een uitgebreid rapport. 

Ontvang een voorbeeldrapport en zie de rijkdom van het instrument

De talenten- en drijfveren analyses worden succesvol ingezet bij

disc model, disc, disc test, disc analyse

Leiderschapstrajecten

Bij alle grote TalentFirst leiderschapstrajecten, in de 'signature' programs, zijn de Disc Test  een basis onderdeel van de inzicht fase. De Disc Test worden ingezet met twee individuele coachgesprekken, waarbij de resultaten in de juiste context worden besproken.

disc, disc model, disc analyse, disc test

Management Development

Ter ondersteuning van doorgroeiend management, vormen de Disc Test een cruciaal vertrekpunt in de begeleiding. De praktische rapporten geven de juiste handvatten om ook later in het coaching traject naar terug te grijpen.

DISC, disc, disc test, disc test analyse, disc model

Team effectiviteit

Waar collega's elkaar in de weg zitten, zich niet gezien of gesupport voelen en moeizaam samenwerken, creëren de Disc Test een wereld van verschil. Ineens wordt duidelijk dat verschillen tussen mensen niet alleen ergelijk zijn, maar eigenlijk juist erg handig. De geboorte van synergie is fascinerend om mee te maken.

DISC, disc test, disc model, disc analyse, disc analyse model

Individueel loopbaanmanagement

Duizenden mensen startten hun loopbaan ontwikkelingstraject inmiddels met de Disc test analyses. Het is zoveel prettiger om te bouwen als je het fundamentvan het disc model kent en tegelijk ook je zwakke plekken. Daar wordt het bouwwerk dat loopbaan heet, zoveel steviger van dat ook anderen daarvan profiteren.

Disc, disc model,

Coaching

Waar de pijnpunten in een loopbaan of ontwikkelingspad zitten, kan moeiteloos worden blootgelegd met de Disc Test. Door niet alleen naar talenten (gedrag) te kijken maar ook de dieper liggende motivatoren te onderzoeken, ligt de route naar de toekomst snel en helder open.

Persoonlijkheidstest, disc model, disc test

Potentieel ontwikkeling

Net als we een konijn niet op zwemles doen of een aap niet leren vliegen, willen we mensen ook alleen ontwikkelen in dat waar ze goed in zijn, waar ze voor gemaakt zijn. De Disc Test geven daarvan een helder beeld en dus ook de richting van de meest vervullende ontwikkeling en groei.

Talentenanalyse of Drijfverenanalyse ondersteund door coaching

DISC Model, persoonlijkheidstest, disc analyse, disc

Ken je sterke punten

DISC Analyse TalentFirst

Onderken je energielekken

DISC Test, disc model, disc training

Ideale werkomstandigheden

disc profiel, disc test

Je beste communicatiestijl

disc test, disc model, disc analyse, disc profiel

Jouw leiderschapsstijl

disc profiel, disc model, disc test, disc analyse, disc

Effective team performance

De analyes leggen bloot hoe iemand in elkaar zit  

Hoe mensen zich op hun werk gedragen, ook al is dat nogal afwijkend van hun 'fabrieksinstellingen', die eigenschappen komen haarfijn uit de disc analyse. Wel zo prettig om dat van jezelf te weten en/of met elkaar te kunnen bespreken. Om te snappen waarom je in bepaalde situaties specifiek gedrag vertoont, terwijl iemand anders totaal anders reageert. Dát inzicht is het verschil tussen frustratie en ergenis op de werkvloer en synergie en samenwerken.  Het verschil tussen cynisme en geluk in je werk.

Bestel direct

Waarom 600 Telfort medewerkers de TalentFirst Disc Test deden:

Disc, disc test, disc test analyse, disc profiel, disc model

Het Disc Model van TalentFirst

Het Disc Model van TalentFirst is een objectieve methode om het natuurlijke en aangepaste gedragsprofiel van professionals in kaart te brengen. Deze DISC methode onderscheidt zich in de praktische toepasbaarheid en geeft individuen op zeer krachtige en effectieve wijze zicht op hun persoonlijke talenten en persoonlijke voorkeuren.


Het profiel van TalentFirst komt tot stand door een DISC test van je natuurlijke gedrag, je basisstijl. Dit is het gedrag dat je als vanzelf geneigd bent te vertonen. Je vertoont dit gedrag als je volledig ontspannen bent, maar valt er ook op terug wanneer je onder druk gezet wordt. Het is het gedrag dat je het makkelijkst af gaat en het prettigst voelt; dit zijn jouw natuurlijke talenten.

Iedereen heeft een persoonlijke 'basis' gedragsstijl, die eigenlijk na je pubertijd niet meer verandert. Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, kun je beter voorspellen in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.


Naast je basisstijl, wordt ook je responsstijl geanalyseerd. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je werkomgeving. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Door goed te kijken naar deze verschillen kun je uitspraken doen over elementen, die spanning opleveren in je werk of bepaalde aspecten van het natuurlijk gedrag, die onderbelicht blijven.

Bestel de Talentenanalyse
Drijfveren analyse

Drijfverenanalyse

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. De drijfverenanalyse van TalentFirst is een objectieve methode om grip te krijgen op hetgeen ons van binnen écht motiveert. 


Iemand voelt passie voor werk dat aansluit bij zijn drijfveren, dan is motivatie van buitenaf niet nodig. Er is reden voldoende om ‘s ochtends op te staan en met plezier aan de slag te gaan. De omgeving biedt dan de waarden die nodig zijn om het eigen potentieel maximaal te ontwikkelen.

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze bepalen het waarom van ons handelen. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.


Is er in jouw werksituatie sprake van een win-win situatie? Worden jouw intrinsieke behoeften en drijfveren voldoende bevredigd? Inzicht hierin kan je veel jaren van ‘trial and error’ schelen en je kunt meer gericht werken naar een baan die je met werkelijke passie uitvoert. Interessant voor jou en zeker ook voor je collega's en partners. 

Bestel de Drijfverenanalyse

Reacties uit de pers:

Quote:

"Het 26 pagina’s tellende

rapport blijkt vaak

angstaanjagend goed te

kloppen."

De Telegraaf

"Eén van de opmerkelijkste

tests die ik ooit heb gedaan. OORDEEL: De Disc Test van TalentFirst is super accuraat en leest als een feest van herkenning"

Elan

"De DISC test heeft een groot aha-

Erlebnis effect, want hier staat

behoorlijk accuraat op een rijtje hoe je in elkaar steekt"

Wie van mijn vrienden of familie hebben jullie allemaal gesproken, om zo'n klip en klaar beeld van mij te kunnen schetsen? Dit is top, maar ook een beetje griezelig.. En hier kan ik verder mee!

Meest gehoorde reactie na het lezen van de Disc Test  of Drijfverenanalyse van TalentFirst

Niet goed? Geld terug!

We zijn zo overtuigd van de waarde en positieve impact van onze analyses, dat we de drempel helemaal weghalen. Als je niet tevreden bent met het resultaat van de analyse(s), dan keren we je zonder omwegen je betaalde bedrag terug. 

Je neemt dus geen enkel risico!

Gun jezelf of je mensen deze inzichten. Bestel hier:

Talentenanalyse + coaching

€ 370,-

Ontdek jouw sterke punten

Drijfverenanalyse + coaching

€ 370,-

Onderzoek jouw diepe motivatoren

Disc Test & Drijfveren + coaching

€ 470,- Tip!

Talenten en motivatoren in één

Maatwerk? Laten we praten!

Ben je op zoek naar een traject voor een team, meerdere mensen of wellicht een hele afdeling of business unit. Dan zijn er andere prijzen mogelijk. Laten we in gesprek gaan om te kijken wat er nodig en mogelijk is

Contactformulier