Page content

Gemeente Amsterdam

groepssessie

Ontwikkelcheque

In 2012 introduceerden de gemeente Amsterdam in stadsdeel Oost de ontwikkelcheque. Een bedrag van 500 euro voor alle medewerkers, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. De boodschap was: ‘Pak je kans en versterk jouw talent!’ Deze cheque werd gelanceerd met een ontwikkelingsmarkt, waar allerlei informatie te vinden was over persoonlijke ontwikkeling voor de medewerkers van het stadsdeel. Tijdens deze markt heeft Huub van Zwieten een inspirerende workshop verzorgd over hoe je eigen droombaan te creëren en werkelijk je talenten te gebruiken.

 

Coachend Communiceren

Meer dan 60 mensen hebben hun ontwikkelingscheque bij Talentfirst besteedt. Sommigen gebruikte de cheque voor persoonlijke coaching. Anderen bundelden de krachten en hebben met het hele team of een samengestelde groep trainingen gevolgd. Twee teams hebben gewerkt aan meer effectiviteit in hun (onderlinge) communicatie om zo beter te kunnen samenwerken. Een ander team heeft gewerkt aan de eigen branding en positionering binnen de organisatie. Een bijzondere training was de tweedaagse Coachend Communiceren, waarin (senior) adviseurs, mentoren en afdelingshoofden kennis maakten met coachende vaardigheden om gesprekken met anderen meer diepgang en impact te geven.

Voor alle ambtenaren met een ontwikkelingscheque heeft Talentfirst speciale pakketten ontwikkeld.

Reactie van een van de medewerkers over Coachend Communiceren:
Rebekka van Praag (‘Het is de kunst vanuit
je kracht te leven’) en Maaike Tromp (‘Ieder mens heeft een uniek talent’) van Talent First begeleidden ons deze twee dagen met begripvolle maar ook duidelijke sturing in onze voorzichtige stapjes op coachingsgebied. Nog een lange weg te gaan, maar we kunnen elke dag oefenen in ons dagelijks werk. Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ik in gesprekken beter luister en meer vragen stel dan voor- heen. En dat werkt al heel goed. En het belangrijkste inzicht: niet zelf de ander willen helpen, maar de ander zichzelf laten helpen. Een echte brainwave. En valkuil.
 

Terug naar TalenFirst klanten

Comment Section

0 reacties op “Gemeente Amsterdam

Plaats een reactie


*