Page content

Gemeente Leiden

Opdrachtgever: Servicepunt 071

“Meer inzicht in mezelf, meer begrip voor elkaar’

De Talenten- en Drijfverenanalyse zijn tools die helpen om de unieke eigenschappen van mensen in kaart te brengen. Deze tools zijn uitstekend in te zetten voor individuele loopbaantrajecten, in coachtrajecten en voor teamontwikkeling.

De loopbaancoaches van de gemeente Leiden werken sinds januari 2012 vanuit Servicepunt71 voor Leiderdorp, Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest en Servicepunt71 zelf. Zij zijn gecertificeerd om met de talenten- en Drijfverenanalyse te werken. TalentFirst is hun partner voor het gebruik van deze analyses. We geven advies, denken mee en bij verdiepende vragen werken we nauw samen. Op deze manier hebben de loopbaancoaches veel vrijheid om zelf aan de slag te gaan, maar kunnen ze wel rekenen op de jarenlange ervaring van TalentFirst.

Samen met TalentFirst heeft Servicepunt71 een ‘Soepel Samenwerken’ traject gedaan voor een team. Ter voorbereiding op de teamdag heeft iedere medewerker de analyses ingevuld en in de individuele gesprekken zijn de analyses besproken. Tijdens de teamdag werd daarin verdieping gebracht en heeft men handvatten gekregen om soepel met elkaar samen te werken. Uit de evaluatie “een mooie handreiking om echt in contact te komen met collega’s, waardoor er meer acceptatie is. Er ontstaat ruimte voor andere manieren van denken en werken.”

Ook hebben we als onderdeel van een langer loopbaantraject een aantal mensen gecoacht op basis van de talentenanalyse waarbij de nadruk lag op hun communicatiestijl. Door je bewust te worden van jouw communicatiestijl kun je effectiever worden in de communicatie met anderen.

Neem voor meer informatie contact op met Martine van den Hoed of Haye Rotting.

 

Terug naar TalenFirst klanten