Page content

Telfort

Preorganiseren

Aanleiding:

Telfort zag in 2006 al, dat in een concurrerende markt, het bedrijf meer voor elkaar zou krijgen met mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om hun werk te doen. Daarom werd besloten om het voltallige personeelsbestand (600 mensen), een droombaantraject te laten doorlopen bij TalentFirst. Het programma ‘pre-organiseren’ het tot doel om de reorganisatie voor te blijven en mensen bewust te laten kiezen voor hun huidige baan, of voor iets anders.

120x60-TELFORT-logo

Inhoud:

TalentFirst huurde het naastgelegen leegstaande ArenA Towers in Amsterdam Zuidoost en bouwden dit om tot het ‘TalentenFort’. Hier, op een steenworp afstand van het Telfort kantoor, realiseerden we coachkamers, intervisieruimtes en een grote seminarruimte van waar deze impactvolle opdracht werd vormgegeven.

In zes maanden voerden we vervolgens 1800 coachgesprekken op basis van onder andere de Talentenanalyse en de Drijfverenanalyse, organiseerden we enkele tientallen seminars en groepssessies met onderwerpen dromen en personal branding.

We willen echt voorop lopen in de markt. Dat kun je alleen als je keuzes maakt. Je moet kijken waar je echt goed in bent en dat dan ook zo goed mogelijk doen. Je medewerkers moeten dan ook die instelling hebben. Dat lukt alleen als je hen dat laat doen waar ze echt goed in zijn en wat ze leuk vinden”, zo verklaart Marque Drayer, directeur HR bij Telfort in bijgaand Telegraaf artikel.

Voor leidinggevende werden de workshops ‘Help, mijn medewerker komt in beweging!’ gegeven, om te borgen dat de opgedane inzichten op de werkvloer welkom waren.

carriere01092007

 

Preorganiseren bij Telfort

Telegraaf artikel over het TalentFirst programma bij Telfort, Pre-organiseren

De resultaten

De gedurfde stap van Telfort om niet te focussen op mensen die niet lekker op hun plek zitten, maar om iedereen door dit programma te helpen, werd door sommigen als gedurfd gezien. Het resultaat was echter verbluffend: er waren slechts zeer weinig ongewenst verloop, waar door Telfort geliefde mensen toch vertrokken. Wel werd er aardig wat intern geschoven, van de ene naar de andere functie, omdat dat beter paste. Ook ging er een aantal mensen weg die hun heil elders zochten. Dit ging zonder negativiteit of spanning, omdat mensen door het traject heel helder hadden gekregen dat hun talenten beter elders tot hun recht zouden komen. Met dank aan Telfort, voor het inzicht!

In dit filmpje vertelt Telfort CEO Stephanie Harmsen waarvoor voor TalentFirst gekozen werd:

[youtube]http://youtu.be/STlADsSagXE[/youtube]

 

Terug naar TalenFirst klanten

 

    Comment Section

    0 reacties op “Telfort

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.