vermenigvuldigen

Esther Jacobs interviewde me voor ‘Wat is jouw droom?’

Sinds we een paar jaar geleden samen op een podium stonden bij CapGemini, kruisen Esther Jacobs‘ en mijn wegen elkaar herhaaldelijk. En dat is altijd inspirerend.
Zo gaf het interview (lees het hieronder) wat ze met me afnam, voor haar boek ‘Wat is jouw droom?’, mij de impuls voor actie voor mijn droomproject: het DroomBaanHotel.

Het interview is leuk geworden, tussen een heleboel andere leuke en inspirerende levensverhalen. Hieronder mijn stuk, met daaronder een link naar een pdf van het eerste hoofdstuk. En naar de bestelpagina voor het hele boek van Esther.

Huub (42) zegde zijn baan op om een eigen bedrijf te beginnen. Hij werd ‘droombaangoeroe’ en helpt nu anderen hun droombaan te vinden.

“Ik werkte bij Randstad. Toen ze daar mijn droombaan niet hadden, heb ik hem een aantal keer zelf gecreëerd! Uiteindelijk moet je het toch zelf doen.
De eerste keer werd ik account manager new business in Amsterdam. Ik merkte dat alle uitzendbureaus in dezelfde vijver visten en zich op dezelfde klanten stortten. Ik dacht: als we nu eens vooruit denken en juist bedrijven benaderen die zich in Amsterdam willen gaan vestigen, dan onderscheiden we ons, hebben een duidelijke meerwaarde en hebben eigenlijk geen concurrentie. Ik maakte een strak plan, Randstad kon er niet omheen. Het idee werd dus goed ontvangen en ik kreeg de functie die ik zelf had bedacht.

De tweede keer zat ons kantoor op de Dam midden in het centrum van Amsterdam. Ik merkte dat we eigenlijk weinig deden voor de winkels om ons heen. Tijdens een interview met AT5 bedacht ik impulsief dat we daar iets aan moesten doen en onthulde ik een plan daarvoor. Ik vroeg de mensen van AT5 om als titel onder mijn naam “Randstad Retail” neer te zetten. Die divisie van Randstad bestond helemaal niet! In de hiërarchie naar beneden toe werd de actie goed ontvangen, maar naar boven toe was het hele bedrijf in rep en roer. Gelukkig had ik van tevoren even bij mijn directe baas gecheckt en die vond het wel een goed idee, dus dekte hij me. ‘Zolang je maar resultaten boekt is het voor mij OK’ zei hij letterlijk. Randstad Retail was al op TV, bestond dus eigenlijk al, kortom ze konden er niet meer omheen. Met zoveel publiciteit moesten er wel iets gebeuren en mocht ik uiteindelijk met het plan aan de slag.


Weer een tijd later zou mijn vriendin naar Rome verhuizen. Ik wilde natuurlijk graag met haar mee. Randstad bleek wel in Noord-Italië een kantoor te hebben, maar niet in Rome. Ik dacht: “waarom eigenlijk niet in Rome?” en schreef een business plan voor ‘Randstad Rome’. Ik ging op eigen houtje een week naar Rome, huurde een scooter en reed bij alle concurrenten langs om een offerte te vragen voor een denkbeeldig bedrijf dat zich in Rome zou vestigen. Zo bracht ik de hele markt in kaart. Dat plan legde ik voor aan mijn baas. Wat meespeelde in de beslissing om mij Randstad Rome op te laten zetten waren twee dingen: Ik was er al geweest, had het onderzoek al gedaan: ik had initiatief getoond en laten zien dat er een markt lag voor Randstad. Een ten tweede had ik al ontslag genomen om met mijn vriendin mee naar Rome te verhuizen. Ik had dus niets te verliezen en was niet afhankelijk van Randstad. Bij wijze van spreken zou ik het plan ook zelf kunnen uitvoeren of bij een concurrent voorleggen. Al die factoren speelden denk ik mee.


Uiteindelijk heeft het avontuur in Rome niet lang geduurd. Mijn kantoor viel onder Randstad Italië en ik had constant discussies met mijn Italiaanse baas. Ik wilde met een groot PR offensief de nieuwe vestiging in de markt zetten. Hij had meer een klein winkeltje in gedachten. Uiteindelijk kwamen we er niet uit.

Na een aantal jaar bij uitzendbureaus kwam ik tot de conclusie dat de branche van werving en selectie vooral is gericht op de bedrijven die mensen nodig hebben. Die organisaties zijn het uitgangspunt, niet de werkzoekenden. De bedrijven betalen de werving, dus zij hebben het voor het zeggen.

Ik besloot een ‘omgekeerd’ wervingsbureau op te zetten. We werkten vanuit de klant, de werkzoekende. De mens was leidend, niet het bedrijf. Wij zochten uit wat de werkzoekende wilde en vonden een passende baan. Uiteindelijk ontvingen we dan ook nog de bemiddelingsfee van het bedrijf, maar we gaven de helft weer aan de klant als opleidingsbudget. Het was een vernieuwend concept en het liep goed.

Ik moet zeggen dat ik wel enigszins naïef in het ondernemerschap was gestapt. Het was hoogconjunctuur: de economie draaide als een tierelier. Iedereen was op zoek naar mensen en er werd enorm veel geld betaald voor de bemiddeling. Ik nam al snel een aantal mensen aan en bood ze een hoog salaris, een auto, een laptop etc. Zolang het goed ging was dat geen probleem, maar in 2001, na 9/11 zakte de markt in. Het was een enorme uitdaging: de hele wervings- en selectiemarkt stortte in. Mijn bedrijf met hoge kosten werd een financieel drama. Ik bleek geen goede manager te zijn. Ik was op van de stress en werd een soort tiran op de werkvloer. Toen we bijna failliet gingen, heb ik met pijn in het hart afscheid moeten nemen van mijn medewerkers. Ik bleef achter met een halve ton euro schuld.

Daar kwam nog bij dat in dat zelfde jaar ook ons eerste kind werd geboren en mijn vrouw borstkanker bleek te hebben. Gelukkig is alles weer goed gekomen, maar je kunt je voorstellen hoe onzeker, chaotisch en moeilijk die tijd was…

Die schuld drukte enorm op me. Van een goede vriend kreeg ik de tip om regelingen te treffen met mijn schuldeisers. Ik wist helemaal niet dat dat kon, maar veel bedrijven kiezen in zo’n situatie liever voor een klein bedrag ineens, dan een onzeker groter bedrag (met het risico dat degene die ze moet betalen failliet gaat en ze dus helemaal niets krijgen), in de toekomst. Voor een trainingsbureau mocht ik mijn schuld afbetalen door trainingen te verzorgen. Zo heb ik een groot deel van mijn schuld weggewerkt.In die periode ontstond een nieuw idee. Ik wilde trainingen gaan verzorgen voor werkzoekenden, en ze daar zelf voor laten betalen. Zo was ik niet afhankelijk van de grote bedrijven en kon ik me nog beter op de klant richten. Ik besloot dit keer geen mensen in dienst te nemen. Dat was minder risico en bovendien was ik geen goede manager gebleken. Bij TalentFirst werken we alleen met free-lancers, die zich helemaal verbinden aan het concept en de trainingen die we geven. Het is heel leuk dat iedereen zijn eigen verantwoording heeft, flexibel zijn tijd in kan delen, zijn eigen klanten heeft en dat we toch gezamenlijk een filosofie, methode en ruimte delen.

Eigenlijk ben ik dankbaar dat het zo is gegaan. Als de crisis een jaar later was gekomen, was het heel anders gelopen. Dan had ik nog meer mensen in dienst gehad, nog meer kosten gemaakt en was de financiële ramp nog groter geweest. Dan had ik het waarschijnlijk niet gered als de crisis uiteindelijk had toegeslagen. Het klinkt raar, maar zo’n crisis is goed voor ondernemers. Je moet dan goed naar je kosten kijken. Als de economie goed draait is de druk minder groot. Crisis is een kans. Je moet goed kijken naar je kosten en je toegevoegde waarde. Als je makkelijk geld verdient, dan let je daar niet zo op en dan word je log en lui.

Wat ik heb geleerd is dat je zoveel mogelijk actie moet ondernemen. Je moet zoveel mogelijk zaaien en alle omstandigheden creëren en optimaliseren die je kunt beïnvloeden. Daarna moet je het loslaten en aan het universum overlaten of het lukt. Je moet je er niet persoonlijk aan verbinden. Dus: zelfs als je er alles aan hebt gedaan, lukt het niet altijd. Maar als je er niet alles aan hebt gedaan, dan kan je jezelf dat nooit verwijten.”

Tim Ferriss on dreamjobs and the 4 hour work week

Spending almost 25% of a whole work week with Tim Ferriss (45 minutes in his case, since he’s the author of the highly inspirational book ‘Four Hour Work week), was a complete privilege!

Maximize time and energy

I was happy to find out that we’re on the same site when it comes to the concept of work. Although sometimes misunderstood on this, Tim is not aiming for people to quit working or be inactive. He’s very passionate to help people maximizing the time and energy they spend on the things they love. And that can be work as well!

Tim hates to see that so many talented and valuable people waste their time on things they dislike, but which they think they need to do in order to secure finances. His contribution – with the book and blog – is to teach many short cuts and tricks to prevent work for work’s sake and free time to do what you love.

Dreamlining

In the interview, Tim gives an interesting insights in how he organizes his own life. Listen to his dreamlining charts for the next months and more distant future. He shares some topics from his new book. It is an exciting hacker’s guide to the human body (Becoming Super Human) that will be published autumn 2010.
He also shares his thoughts on the projects on education, both in the U.S. and abroad, in which he is involved, in association with www.roomtoread.org and www.donorschoose.org

Listen yourself to the full audio file of the interview here

Thanks to Tim, and to Boris and Patrick of The Next Web to give me this opportunity!
(I enjoyed being accompanied by Hans, the man behind the most succesful seminars in Holland)

Wat MOET ik Timothy Ferriss vragen op 27/29 april?

The Four Hour Workweek heb ik gelezen en herlezen en nog eens herlezen. Gesmuld heb ik van de inzichten van Timothy Ferriss. Zijn briljante kijk op hoe je leven te organiseren en welke rol werk daarin zou moeten hebben, heeft voor mij vele mentale deuren geopend. Ik was er dan ook als de kippen bij toen de kans zich aandeed om hem te interviewen als hij tijdens The Next Web Conference op 27, 28 en 29 april 2010 zal spreken.

Neem je dromen als uitgangspunt

Ik ben een fan van Ferriss omdat hij in zijn boek begint met het belangrijkste: neem je dromen als uitgangspunt bij het vormgeven van je leven en je carrière. Niet je status, baan, salaris of positie is bepalend, maar het leven waarbij jij je vingers af likt. Niet het geld van de miljonair, maar de lifestyle is het benijden waard. Ik genoot van zijn ideeën en inzichten om alles in je werkproces te elimineren wat je afleidt en wat eigenlijk onnodig is.

Automatiseren

Ook het automatiseren van je werkproces heeft me geholpen. Vele onderdelen van mijn werk komen direct bij de persoon terecht die er wat mee doet (in plaats van bij mij). Zelfs directe links naar onze leveranciers heb ik ingevoerd, wat me enorm veel tijd oplevert. Jezelf uit de loop van je workflow halen is voor mij een van de grootste effectiviteitswinners gebleken.

Toch zijn er ook een aantal dingen in zijn boek waar ik niet achter sta. Tim lijkt te beweren dat werken per definitie noodzakelijk kwaad is. Iets dus, wat je moet beperken tot een minimum (vier uur). Ik denk, met mijn collega’s van TalentFirst, daarentegen dat het mogelijk is om werk te hebben wat je zo leuk vind en wat zo waardevol voor anderen is, dat je er graag (veel) meer dan 4 uur per week aan besteedt.

Geld verdienen

Ik vind ook niet dat je zo veel mogelijk geld moet verdienen, om vervolgens naast dat werk leuke dingen te kunnen doen. Ik denk dat je werk en vrije tijd allebei leuk en vervullend kunt maken. En daar kan (veel) geld verdienen een onderdeel van zijn.

Ik zie er naar uit om hem hierover te kunnen ondervragen op de conferentie. Heb jij aanvullende vragen die ik niet achterwege zou moeten laten? Wil je in de voorbereiding mijn co-interviewer zijn? Wil je helpen zodat ik de beste vragen aan Ferriss voor kan leggen, zodat we optimaal gebruik maken van deze kans? Ik vermeld je graag als mede-auteur van het interview als je vraag aanvullend is.

Een verzoek om mijn boek, in Sint-rijm

In mijn Telegraaf column van 28 nov schreef ik over ‘overvloed’, uiteraard voortbordurend op de Dag van de Overvloed (20 nov), en over de kunst om dat daadwerkelijk vast te houden. Om de daad bij het woord te voegen – en te laten zien dat delen vermenigvuldigen betekent – beloofde ik de vijf snelste inzenders van een rijmend verzoek om mijn boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’, het boek gratis op te sturen. Dat heb ik geweten, want ik ontving er enkele tientallen. Erg leuk! Ik heb de leukste hieronder opgenomen:

Ruud

Genoeg cafés, moskee’s en kerken
voor de zwakken en de sterken
Nieuwsgieriger ben ik naar het boek:
“Marijn Is Klaar Met Werken”
Inspiratie opdoen, met koffie en speculaaskoek,
dat is wat ik zoek.

Anja

Ik zat te me te bedenken
wie zou mij dit boek schenken?
toen kreeg ik het van Huub van Zwieten,
ik dacht bij mijzelf krijg nou tieten.

Hetty

Altijd weer raak je me met je filosofie over werken
en de manier waarop het een deel van je leven en persoon kan zijn
dat heb ik je altijd al eens aan je willen laten merken
ik houd enorm van die gedachtenlijn

Jezelf kennen en dan de goede keuzes maken
Niet alleen gaan voor het grote geld
Maar voor dat wat je ziel zal raken
Dat is wat uiteindelijk het meeste telt

Gewoon met anderen samen de klussen klaren
Je collega’s waarderen om wat en wie ze zijn
Niet te veel mitsen en maren
Een beetje vriendschap, dat is fijn

Delen wordt vermenigvuldigen, dat spreekt me aan
Energie geven en vooral lol hebben in wat je doet
Zo haal ik het beste uit mijn baan
En dat is voor mezelf dus ook weer goed!

Jokie

Wat een geluk had ik vandaag
Ik las jouw stukje in de krant
Over: “Het einde van de crisis”
Vond dit erg interessant.

Lekker positief geschreven
Kijk naar wat kan en niet wat je mist
De wereld zou er anders uitzien
als de hele wereld dit wist.

Jouw boek” Marijn is klaar met werken”
Lijkt me prima voor de avonduren
Ik hoop dat ik in aanmerking kom
Om mij dit boekje toe te sturen.

Ben benieuwd wat je hierin hebt geschreven
Of dit net zo prettig leest
Als dat zo is , beste makker
Worden mijn avonduren een feest.

Welnu, ik ben vast niet de enige lezer
die aan het rijmen is geslagen
en die jou op deze manier
om een boekje durft te vragen.

In deze feestelijke Sinterklaastijd
is deze actie reuze-leuk
Bij het lezen van al die gedichten
Lig je waarschijnlijk in een deuk.

Bedankt voor het lezen van dit rijmpje
je krijgt het misschien wel heel erg druk
leuk om hiermee bezig te zijn
Mijn dag kan al niet meer stuk.

Marijn

Met grote belangstelling las ik uw column in de krant
En was geraakt, bij het laatste woord aanbeland

Hoe wáár is het, dat men eerder kijkt naar achter dan naar voor
Zeker in crisistijden roept men maar al te graag in koor:
“Wat zijn we zielig en wat hebben we het zuur”
En raken we collectief van alles en iedereen overstuur

Deel je talenten, dan gaan ze nooit verloren
En overvloed zal je uiteindelijk toebehoren
Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen
Dat zijn waardevolle aanmoedigingen voor zo velen

Tenslotte, het moge louter toeval zijn,
Is mijn naam, mij door mijn ouders gegeven, óók Marijn
Dus hoop ik uw boek te mogen ontvangen, Huub van Zwieten
Van u dan wel van de nu alom aanwezige Zwarte Pieten

Anneke

Ik las jouw artikel in de zaterdagkrant
En vond het een boodschap aan iedereen in het land

Zou de crises ons dan toch wat leren
Of blijven we hangen in het grote ‘ontberen’

Ik oefen nu al een tijdje met het leven in overvloed
En ik moet zeggen ‘dat voelt heel goed’

Ik gun iedereen dat nieuwe gevoel van binnen
En ik zou dolgraag in je nieuwe boek willen beginnen

Dus wat ik je bij deze vragen wou
Mag ik een exemplaar ontvangen van jou?

Clara

Beste Huub van Zwieten,
Schenk mij door één van je Pieten,
Jouw boek “Marijn Is Klaar Met Werken”
Zodat het mij te zijner tijd kan sterken
Wanneer het tijdstip daar is – 65 of 67 jaar –
En het verplichte arbeidsproces is klaar.

Te gelijkertijd zal ik meer letten op de overvloed
Want –eerlijk is eerlijk- wat hebben wij het goed.
Veel om te delen en weg te geven
Zodat we met zijn allen (het arbeidsproces) kunnen overleven.

Willy

wat een goed idee
daar doe ik graag aan mee.
stuur mij aub uw boek
want mijn verlanglijstje is zoek
hopelijk ben ik niet te laat
zodat sint mijn deur niet voorbij gaat.

Ellen

Overvloed, dat begint bij delen wat je hebt,
je geeft je talent en ’t vermenigvuldigt ongerept.

Zo ontvang je en creeer je nog meer om te geven,
dit is liefde, waar we allemaal plezier aan beleven.

Daarom ben ik nieuwsgierig naar uw boek,
want misschien staan hier nog raadgevingen in die ik zoek.

Alex

Welkom bij mijn schare van Pieten.
Want denken in termen van overvloed,
is dat wat de sint al heel zijn leven doet.
Mensen die het leven zien op deze wijze,
neem ik daarom mee op al mijn reizen.
Vijf boeken geven aan mensen is gul en heel veel,
Schenk er ook maar een aan Alex van Meel.
Marijn Is Klaar Met Werken,
Alex heeft dezelfde zienswijze als jij en laat dat ook regelmatig merken.

Petra

Beste Sint Huub,

Leuk was uw artikel over de Dag van de Overvloed.
Tja, zoiets geeft de burger dan toch weer moed.
Want focussen op je talenten, passies en unieke persoonlijkheid.
Dat werkt gegarandeerd, ook ten tijde van economische onzekerheid.
Geef weg wat je te bieden hebt, want dan wordt het juist meer.
Ook ik weet, weggeven dat creëert keer op keer.
Beste Sint, wilt u ook aan mij uw mooie boek delen?
Ik zal het neerleggen in ons Guesthouse, ter lezing van velen!

Kees

Graag wil ik het boek dat lijkt me erg fijn
Want ik had gehoopt over tien jaar klaar met werken te zijn
De crisis dwingt mij echter langer door te gaan
Toch zal ik mij daar met gemak doorheen slaan
Maar heb je geen leuk werk, voel je dagelijks de pijn

Toos

Mijn man Koos
Is sinds kort werkeloos
Gelukkig is de situatie niet hopeloos
Stuur dit boek toch maar snel naar Toos

Mij hoor je verder niet klagen
Mijn leven bestaat uit met werk gevulde dagen
Maar toen wij het stuk in de Telegraaf zagen
Vonden wij dat we om “Marijn Is Klaar Met Werken”
konden vragen

Ludolph

Veel heb ik over jou gelezen,
maar daar buiten zitten nou niet veel mezen.

Dat denken aan overvloed,
geeft een burger veel moed !

Het is zeker waar,
wat je schrijft, is niet raar.

Het lgt aan je focus,
in ieder geval tot aan de krocus.

Maar wie is nou Martijn,
met werken is hij klaar; dat ’s fijn !

Toe, mag Sint je nieuwe boek,
hij zal het lezen bij een stuk koek !

Janine

28 november 2009
kwam ik een treffend artikel in De telegraaf tegen
over delen en geven en overvloed
en hoe je je anders focussen moet
ik ben er doorgeraakt
het spreekt me zeer aan
wil er graag meer over lezen en ermee aan de slag gaan
vandaar mijn vraag me je boek te schenken
zodat ik er nog veel aan zal denken

Els

Beste Huub van Zwieten,
jouw column in de telegraaf was vanmorgen genieten.
Ik herkende veel in jouw verhaal.
En het klinkt misschien banaal,
maar ik geloof in jouw stelling.
Maar je bevindt je op een helling:
Optimisme als je boventallig wordt
en zegt “deze periode duurt maar kort.
Over drie maanden ben ik weer aan het werk.
Ik ben niet zwak maar ik ben sterk.”
Mijn omgeving wenst het me natuurlijk toe,
maar heeft ook zoiets van “nou moe,
die heeft een grote mond.
Als dat maar goed komt.”

Met focus op alles waar ik goed in ben,
en minder op wat ik niet goed ken,
heb ik me niet gefocust op mijn oude sector alleen,
maar ook alle sectoren daar omheen.
Met 11 jaar ervaring in het retail-leven,
ging ik me ook op het pad van de gehandicaptenzorg begeven.
Een combinatie van een mooie functie in een prachtig, maar moeilijk bedrijf,
ging ik alle vooroordelen van mijn omgeving te lijf.

Na lange sollicitatie, selectie en assessmentweken
kon ik begin oktober mijn contract tekenen.
Ik hoop in mijn nieuwe baan een hoop goed te kunnen doen
en doe dat niet alleen voor de poen.
Ik hou genoeg over om van te leven
en tegelijk ook veel van mezelf te kunnen geven.
Na vier weken “zorg” voelt het prima aan;
ik heb een geweldige nieuwe baan!

Heleen

Blij word ik van de overvloed,
dat doet mijn hart heel erg goed.

Ook ik heb ontdekt dat delen,
goed is voor velen.

Door kennis weg te geven,
heeft dat invloed op ander mans leven

Ik heb er vooral lol in om dat te doen
en het levert me ook nog poen.

Ik heb veel zin om je boek te lezen,
en waardeer het als je het me zou geven.

Ik hoop dat ik hoor bij de eerste 5 mensen
dan heb ik niets meer te wensen.

Alhoewel een baan als trainster bij Talentfirst nog veel hoger op mijn lijstje staat
Snap ik ook wel dat dat , wellicht niet gaat.

Mocht je toch nog plek hebbben voor een gedreven persoon
dan is het wellicht handig te weten dat ik in Almere woon.

Ik wens je een hele fijne Sint,
maar dat zal wel lukken als je nooit met werken begint.

Paul

Op de mooiste momenten in ons leven
Dachten we eigenlijk nooit aan geld
En door af en toe iemand iets te geven
Voelde we ons de grote held

Echt nodig hebben we immers echt niet veel
Dat zeg ik vaak tegen al mijn Pieten
Maar mensen maak je echt wel blij, met een deel
Van dat nieuwe boek van Huub van Zwieten

Mission accomplished!

Ik was op een missie. In 50 dagen een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Ik schreef dagelijks een blogpost over de vorderingen.

Mission accomplished!

Het werd een fantastisch seminar, met een voor mij volledig nieuwe invulling, op basis van mij boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’. Inclusief gastoptredens van zo’n 15 mensen uit het boek.

Bijzonder was de actieve sfeer, de mooie nieuwe onderdelen, het thema ‘overvloed’ en de vele doorbraken die daardoor door de deelnemers gerealiseerd werden. De overvloedslijn, waarbij mensen met een telefoontje hun talent aan anderen aanboden was bijzonder. Wat blijkt, als je dat wat jij te bieden hebt weggeeft, wordt het alleen maar meer!! Echt gaaf.

Gevolgd door een overvloedige avond, met open en liefdevolle mensen, een fantastisch programma (dank je wel, Danielle van Eventpitcher!), een perfecte organisatie (dank je wel, Frouke en Carolien!), een te gek aanbod aan verwenmensen van Rishis (dank je wel, Saskia!) in een zeer smaakvol en bijzonder decor (dank je wel, Antoinette!). Dit alles mogelijk gemaakt met hulp van de sponsors en de pers (dank je wel, Cuny, Leonie, Carolien O., Esmee, Ellen en Annet) en de meer dan 80 ambassadeurs.

De artiesten, Elpida, Rapper McLazy, DJ Karim, VJ Rakesh, Buikdansgroep Kaoutar, Boston Tea Party, Tom Beek, DJ’s Schaamteloos, Sinterklaas en Brassband TOK, die allemaal gratis of bijna gratis optraden waren overweldigend, inclusief Mistress of Ceremony Julika Marijn, genomineerd als meest sexy vegetariër.
En niet te vergeten de keur aan overvloedverwennerij, in de vorm van massages, overvloedscoaches, aurareading, deeksha-gevers, tarotconsults, oesterman Erik, kleurenconsult, Lovechock chocolade, popcorn, fruit, pepernoten…

De hulp de 63 (!!!!) vrijwilligers op de dag en avond zelf is voor mij het grootste geschenk van de avond. Wat een enthousiasme van iedereen om hieraan mee te werken! En wat een geweldige mensen allemaal!! Jullie hebben dit met elkaar mogelijk gemaakt, en voor mij was dit een bijzondere ervaring. Een meesterwerk, met achter de schermen zo’n 100 meesters!

Ik realiseerde me dat de Avond van de Overvloed een charity evenement is met een echt bijzonder onderscheidend karakter.
Omdat we niet voor één doel geld ophaalden, stond het geven en het delen echt centraal. De avond zelf was dus al het succes, niet hoeveel geld we voor een bepaald doel hebben opgehaald. Volgens mij hebben we daar echt iets bijzonders mee te pakken!!

Met het thema ‘overvloed’ heb ik voor mezelf ook een verdieping gecreëerd op mijn bestaande verhalen en theorieën. Het inzicht dat er nooit crisis is, als je focust op wat je hebt in plaats van wat je mist! En dat je altijd genoeg hebt om te delen met anderen, als je kijkt naar wat je te bieden hebt, aan geld, talenten, passie, persoonlijkheid.
Echt een nieuwe stap in mijn denken!

“Shoot for the moon, and even if you miss, you’ll land among the stars” zei Les Brown ooit, en zo is t maar net. Het werden 150 seminarbezoekers, 350 early adopters in het overvloedsfeetsvierders in de ‘Openbare verlichting’! Een bijzondere ervaring, een leerzaam proces, heel veel fun en vervulling en een absoluut meesterwerk met meer dan 100 meesters achter de schermen. Wow!

Nagenietend, en met stiekeme gedachten over een vervolg, val ik (in het zwarte gat) in een heerlijke slaap….

Overvloedsdag Challenge (#39 van 50): Is het glas half vol of half leeg?

Ik ben op een missie. Nog 3 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Glazen vullen

Sommige mensen zien het glas als half leeg…
Andere zien het glas als half leeg….
Ik zou zeggen: laat de glazen nog eens vullen, op de Avond van de Overvloed.

Maar voorlopig moet ik morgen, twee dagen voor het evenement, nog twee dingen regelen: glazen, en iets voor erin…
Gelukkig is de rest wel geregeld.

Heb je de krant gezien vandaag? (NRCNext):

Overvloedsdag Challenge (#38 van 50): Een overvloed aan….?

Ik ben op een missie. Nog 4 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Nog vier dagen. En we gaan lekker!

In ieder geval hebben we al aardig wat overvloed gecreëerd, da’s iets om trots op te zijn!

  • een overvloed aan enthousiasme (van alle mensen die me de afgelopen weken reacties hebben gestuurd)
  • een overvloed aan hulp (te beginnen met het overvloedsteam wat dit allemaal mogelijk maakt!)
  • een overvloed aan ambassadeurs (meer dan 100, met de meest wisselende acties; hoogtepunt van vandaag: Roel Fooij die zijn sportschool klasje om aandacht vroeg en over het event vertelde – tot de verbazing en bewondering van mijn collega Eveline in datzelfde klasje)
  • een overvloed aan goede doelen (dagelijks melden zich direct of indirect nog nieuwe doelen aan)
  • een overvloed aan vrijwilligers (voor zowel het seminar als voor het feest is de aangeboden hulp van vrijwilligers overweldigend te noemen)
  • een overvloed aan sponsors (een dagelijks groeiende lijst; vandaag kwam daar een fruitleverancier bij, vrijdag de dames van www.lovechock.nl en morgen een popcornleverancier…
  • een overvloed aan nieuwe contacten (zoveel leuke mensen komen op dit initiatief af)
  • een overvloed aan gesprekken (over het woord overvloed bijvoorbeeld, en of dat nou wel of niet neigt naar decadentie, overdaad, verspilling (antwoord=3 x niet zo bedoeld i.i.g.)
  • een overvloed aan verwennerij (voor lichaam – drankjes, hapjes, massage… als geest – alle consults die je kunt genieten)
  • en een overvloed artiesten die (bijna) gratis hun ding komen doen (super hoor: Elpida, McLazy, DJ Kareem en VJ Rakesh, Schaamteloos DJ’s, Kaouthar, Boston Tea Party, Tom Beek, Brassband TOK)

En een overvloed aan blogberichten…..

Heb jij al een goed doel gekozen, gedoneerd en je ingeschreven?

Pagina 1 van 612345...Minst recente »