Visie

Waar wij in geloven

en wie we zijn

Wat is er belangrijker dan het goed hebben met elkaar?

Gelukkig te zijn in wat we doen, een zinvol leven te hebben: wij geloven dat dat het hoogste doel moet zijn in het leven. En dus ook in ons werk. Werk kan je maken of breken, want we besteden bijna net zoveel tijd aan ons werk als aan onze kinderen, aan onze relatie of onze vrienden. Soms zelfs meer. 

De invloed van ons werk is groot: van het juiste werk word je gelukkig, van het verkeerde werk word je ziek.

Daarom kiezen professionals van nu (en niet alleen de millenials), duurzaam voor organisaties waar mensen bevlogen zijn en serieus worden genomen, zodat er niemand met een burn out thuis zit. Ze blijven weg van cynisme of geroddel, maar kiezen voor omgevingen met wederzijds vertrouwen en respect.

Waar gedrag niet verandert als de baas binnenkomt, omdat gelijkwaardigheid het hoogste goed is. Dat is belangrijker dan winst of prestige van de organisatie.
En geef ze eens ongelijk.

Dit perspectief is natuurlijk heel prettig voor alle betrokkenen.
Maar het is ook gewoon de beste manier om samen de hoogst haalbare resultaten te behalen. Als mensen samenwerken op een manier waar iedereen gelukkig van wordt en zichzelf kan zijn, dan ontstaat er iets magisch en resultaten die ieders verwachtingen overtreffen.


Werken wordt als een dans, waar de partners elkaar nodig hebben om tot resultaat te komen. Ook al heb je een andere leeftijd, ervaring of positie in het bedrijf dan de ander. 

Vanuit gelijkwaardigheid kom je samen tot echte synergie. 

Als in de liefde, waar je elkaar juist aanvult doordat je anders bent. 

En daardoor samen zoveel meer.

Daarom moeten we anders naar werkrelaties gaan kijken

Elkaar anders aansturen en motiveren, anders naar elkaar luisteren, kwetsbaar zijn. 

Een andere verhouding tussen werkgever en werknemer creëren, op basis van vertrouwen, gelijkwaardigheid en loslaten. 

Omdat resultaten beter en prettiger worden, als iedereen uiteindelijk gewoon zichzelf mag zijn en verantwoordelijkheid pakt.

Als werkgever zorg je goed voor je mensen, je helpt hen te excelleren in waar ze goed in zijn en waar ze lol in hebben. Je zorgt voor een omgeving waarin iedereen gezien en gesteund wordt in wie ze zijn zodat ze hun unieke bijdrage kunnen leveren. Waar geinvesteerd wordt in zelfinzicht, zelfvertrouwen en continue groei van persoonlijke ontwikkeling.


Als professional zorg je goed voor de organisatie, met een voor jouw optimale bijdrage aan het collectief. Je bent eerlijk over waar je wel en niet goed in bent. Je neemt jezelf mee naar je werk en zegt wat je denkt en vindt. Je investeert in zelfinzicht en in jezelf continu blijft ontwikkelen. Je onderzoekt wat jou drijft en hoe je eerlijk en authentiek het beste uit jezelf haalt. Je levert actief inspanningen aan de gezamenlijke resultaten

Sinds onze start in 2000, halen de TalentFirst programma’s voor individu, team of de gehele organisatie - de magie naar boven die ontstaat als mensen zichzelf zijn en van daaruit hun unieke bijdrage aan het collectief leveren.

We zijn trots op meer dan 100.000 leiders en professionals binnen honderden bedrijven, die daar dagelijks de vruchten van plukken.


Coaches, trainers, programma managers

Huub

v. Zwieten

Martine

v.d. Hoed

Emilie

v. Ittersum

Ruth

v. Venrooij

Eveline

Bouman

Rebekka

v Praag

Pam

v. d. Bosch

Annemarie

Reeuwijk

Susanne

Kurvers

Haye

Rotting

Maaike

Tromp

Marleen

Zonnenberg

Matthijs

v.d. Bijl

Esther

Jörg

Nienke

Prein

Marcel

Burger

Annemarie

Prein

Aline

Staal

Tineke

Stek

Patricia

Hoekstra

Dorien

Groenen

Tonny

Heller

Lianne

Bijleveld

Hans

Dekker

Akkie

Muller

Andre

Kalden

Esther

Barmentloo

Josephine

Curvers

Annelies

v. Toledo

Paulien

Adriana

Historie

TalentFirst is opgericht in november 2000.
In de eerste fase was het een omgekeerd werving- en selectiebureau, zoekend voor de professional naar het juiste bedrijf. 
Na enkele jaren werd het een 'talentenbureau' met de eerste trainingen en coaching voor mensen die het beste uit hun loopbaan wilden halen.

Het bedrijf bestond daarna 15 jaar als een 'friendchise'-organisatie, met zelfstandig werkende ondernemers, die 100% verbonden waren aan het TalentFirst netwerk.
Sinds 2017 is TalentFirst omgevormd tot een landelijk opererende netwerk organisatie, waaraan trainers, coaches, programma-managers en talentmanagers verbonden zijn.

Een impressie van een leiderschapsweekend voor het netwerk van TalentFirst ondernemers

Kunnen wij je helpen? Neem dan vrijblijvend contact op!