Wat gebeurde er na de DroomBaanDag?
Wat gebeurde er na de DroomBaanDag?
20 november 2010 
1 min. leestijd

Wat gebeurde er na de DroomBaanDag?

Elke maand verzorg ik de DroomBaanDag ®. Het is een seminar wat ik al heel wat jaren verzorg. Zowel op open inschrijving als incompany. De inhoud van de dag wijzigt maandelijks op details, maar de grote lijn blijft eigenlijk steeds overeind. Inmiddels hebben al enkele duizenden mensen de dag meegemaakt.

Droomreacties

Het leukste van de DroomBaanDag ® vind ik de reacties over de resultaten na afloop. Soms pas jaren later. De mails die ik ontvang van mensen die vertellen dat de dag hen aan het denken heeft gezet, of beter nog, aan het doen! Dat zijn de mails waar ik het meeste plezier aan beleef. Ik zal niet zeggen dat dat is waar ik het voor doe, want ik vind het natuurlijk ook zelf gewoon leuk om te doen. Maar het geeft me wel de extra voldoening om te merken dat mensen profijt hebben en nieuwe inzichten krijgen, waarmee ze zelf vanaf de DroomBaanDag ®, hun leven een niveautje hoger kunnen tillen.

Ik zou het leuk vinden als je – mits je ex-deelnemer bent natuurlijk – jouw reactie en resultaat van de DroomBaanDag ®, hieronder zou willen beschrijven.

Droombaan gevonden?

Misschien heb je daadwerkelijk je droombaan gevonden. Of misschien heb je (net als ik zelf een aantal keer deed) gewoon je droombaan zelf verzonnen en ben je dat gaan doen. Zelfstandig, of (zoals ik in eerste instantie bij Randstad) in loondienst. Misschien ben je er nog niet uit, maar heeft het je wel tot actie aangezet. Ik ben dan natuurlijk benieuwd wat je hebt gedaan en wat het opleverde. Of heeft het je (nog) niets opgeleverd? Dan hoor ik dat ook graag, misschien kan ik, of een van de andere ex-deelnemers, nog iets voor je kan doen! Ik zie uit naar je verhaal!

NB. Als je geen DroomBaanDag® hebt meegemaakt, maar een ander seminar of lezing, en toch een ervaring wilt delen, je bent van harte welkom!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Bart Mulder
Door

Bart Mulder

op 21 Nov 2010

Hoi Huub, ik ben net terug van 4 weken stage in de Filipijnen. Ik heb daar meegewerkt als bedrijfskundig adviseur bij een lokale ontwikkelingsorganisatie. Zij helpen visserij-gemeenschappen bij het opzetten van eigen, kleinschalige duurzame ondernemingen. Hierdoor hoeft er minder een beroep gedaan te worden op de toch al bedreigde natuurlijke resources. Deze stage is het directe gevolg van de Droombaandag die ik enkele maanden terug bij jullie op de Bloemgracht heb meegemaakt.

Mijn droombaan kreeg op die dag gestalte in de vorm van projectmanager of adviseur voor ontwikkelings- of hulpverleningsorganisaties.

Ik heb me enkele dagen na de Droombaandag opgegeven bij een internationale hulpverleningsorganisatie in Londen voor de workshop "So you think you want to be a relief worker". Dat gaf me zoveel bevestiging dat ik verder ben gaan zoeken. In het kader van een studie kreeg ik de kans een periode buiten UWV, mijn huidige werkgever, stage te lopen. Ik ben daarbij in contact gekomen met www.Sharepeople.nl. Zij hebben de overtuiging dat de beste ontwikkelingshulp bestaat uit het delen van kennis, kunde en ervaring aan mensen die lokaal initiatieven ontplooien om hun gemeenschap te helpen. Sharepeople heeft contacten met Filipijnse collega-organisaties en zodoende ben ik zoals gezegd net terug en heb echt een fantastische tijd gehad. En echt ja echt, dit is echt wat ik echt full-time echt wil doen!

In de komende maanden doe ik op persoonlijke titel en op vrijwilligers-basis nog meer advieswerk voor de Filipijnse organisatie. Daarnaast heb ik flink wat afspraken met diverse groepen om over mijn ervaringen te vertellen. Op dit moment probeer ik meer gelijkgestemden te ontmoeten, bijvoorbeeld via LinkedIn, wat weer kan leiden tot meer kansen en mogelijkheden.

De Droombaandag is, net als je boek "Marijn is klaar met werken", een stap geweest in een langere loopbaan-reis, die ik ooit zelf ben begonnen. De Droombaandag heeft mij daarbij een enorme boost gegeven en me tot actie aangespoord. Zodra ik fulltime met mijn droombaan aan de slag ben, zal ik weer een reactie plaatsen. Dus: tot snel!

Groet,
Bart Mulder
Business Consultant
UWV
06-55 321 378

Marjolein van Zanten
Door

Marjolein van Zanten

op 21 Nov 2010

Hi Huub,

Precies een jaar geleden nam ik deel aan de leuke en inspirerende Droombaandag in de Westergasfabriek. Ik had toen al de stoute schoenen aangetrokken om mijn egostrelende baan in Londen op te zeggen (mede door "Marijn stopt met werken") en terug naar Nederland te komen om op "ontdekkingsreis" te gaan.

Na de DBD ging ik nadenken over hoe ik als kind was en wat mijn dromen toen waren - lightbulb moment! Dus ben ik eind november '09 bij de patisserie/chocolaterie gaan werken waar ik als 8 jarige van droomde.

HEERLIJK om artistiek bezig te zijn, de geuren en kleuren van deze ambacht, geruite broeken en geen stressvolle dagen achter een computer. Dit heb ik een half jaar met plezier gedaan tot er enkele marketing opdrachten op me afkwamen en daardoor ineens bij de KVK zat!

Nu heb ik dus sinds juli mijn eigen bedrijf in Project Management, Marketing en Communicatie en werk ik voor & vooral samen met zeer leuke creativelingen die een business hand kunnen gebruiken.

Je voorbeeld van konijn / cheetah gebruik ik nog steeds. "Don't try to be another species" maar geniet van elkaar's unieke talenten.

Voor mij heeft de DroomBaanDag dus veel betekend, nogmaals dank voor het aanraken van de tools om mijn eigen pad te vinden!

Hartelijke groet Marjolein van Zanten

Anoniem
Door

Anoniem

op 22 Nov 2010

Hi Huub,

wat leuk dat ik weer een mailtje van jou kreeg ivb met de DROOMDAGBan, waar ik afgelopen jaar in de 'Westergasfabriek' heb deelgenomen! Ik heb toen meegeholpen en natuurlijk naar afloop extreem gedaansd! De atmosphere van dit feestje naar de workshop was helemaal fantastisch/ brausend/ gezellig en heel informatief.
Ik kan iederen- die op zoek is naar zichzelf, naar nieuwe mogelijkheiden in het werkleven zoekt of gewoon zich wil laten inspireeren_ aanraden om zo een waardevolle dag mee te maken!

Ik ben nu sinds januari 2010 zelfstandig en probeer als creative allrounder aan opdrachten te komen en te kijken wat de wereld voor mij bied!

sucses met al de planning en vooral fijne as Droomdagbaan!
groetjes jeanette thiele
www.Jt-creations.com

majlis
Door

majlis

op 22 Nov 2010

Hoi Huub,

drie kwart jaar geleden volgde ik de droombaandag op de bloemgracht. Een inspirerende maar ook heftige en confronterende dag die veel in gang heeft gezet voor mij. Ik heb nog wel heel wat tijd nodig gehad om te kunnen plaatsen wat ik zo confronterend vond aan die dag.

Het begon ermee dat ik voor het eerst hard op durfde te zeggen wat ik eigenlijk wilde.

Maar ook het inzicht dat ik er voor koos om niet te kiezen voor mezelf vond ik confronterend. Oef. En nu kies ik dus voor wat ik wil.

Ik wil inspirerende bijeenkomsten organiseren waarin jongeren hun eigen wezenlijke waarde ontdekken.

Omdat ik vond dat ik nog niet genoeg bagage had ben ik een opleiding NLP gaan doen. Het eerste deel heb ik nu bijna afgerond. Tijd om praktijkervaring op te doen. De komende tijd wil ik stage gaan lopen bij bedrijven die zich bezig houden met talent-ontwikkeling, wezenlijke waarde, worden wie je bent.

En wie weet kom ik tijdens die periode van ervaring opdoen wel mijn droombaan tegen. Zo niet.... dan ga ik hem zelf maken. Al zoek ik daarvoor dan nog wel een partner (weet ik uit de droombaandag).

Kortom ik zit midden in mijn droombaanreis en vind het geweldig. Dus wordt vervolgd. Maar zonder droombaandag was ik zeker niet aan deze reis begonnen.

Martijn
Door

Martijn

op 23 Nov 2010

Hallo Huub,

Ik kan niet zeggen wat de DroomBaanDag me destijds concreet heeft opgeleverd, omdat ik 'n DroomBaanDag-'veteraan' ben die de dag nog in zijn oervorm in de Raphaëlkerk gedaan heeft, begin 2004.

Toch kan me nog goed herinneren dat ik de dag toen heel insprirerend vond, omdat het hele idee van uitgaan van je eigen dromen en talenten inplaats van alleen reageren op de functie omschrijving in vacatures toen nog volstrekt nieuw en onbekend gedachtengoed was. En voor mij was dat echt mindblowing, dit was wat ik intuitief al wist maar wat voor die tijd nog niemand onder woorden had gebracht. (ik kan me nu zelfs nog herinneren welke trainers er waren, Ilonka en Herbert)

Wat ik me ook kan herinneren is dat ik daarna echt als een soort Jehova's getuige met mijn talenten analyse langs mijn hele vriendenkring ben gegaan om iedereen te vertellen over die dag, over de analyse en over jullie uitgangspunten omdat ik het zo bijzonder vond.
En ik heb daarna ook nog andere workshops bij jullie gedaan.

Zoals je weet, ben ik op dit moment via jouw inspiratieroman mijn eigen Droombaanreis aan het houden waarover ik blog. Dat levert een hoop informatie op en er vallen zeker kwartjes.
Maar ik zou zeker graag nog eens de DroomBaanDag in zijn huidige vorm willen meemaken want de energie en het plezier dat er ontstaat door met zoveel mensen samen te zijn onder jouw bezielende leiding, dat is echt uniek en van een totaal andere orde van grootte dan ik met mijn lowbudget reis in mijn eentje aan het doen ben.

Ik vind het daarom helemaal geen gekke gedachte dat je misschien ook iets met stand up comedy wilt doen, want je hebt de gave om grote groepen te kunnen inspireren, ontroeren en bespelen.

Hartelijke groeten,

Martijn
droombaanblog@gmail.com

Jorinde Boekholt
Door

Jorinde Boekholt

op 23 Nov 2010

Hoi Huub,

De DroomBaanDag was voor mij een goede start van een nieuw begin. Ik zou per 1 december geen baan meer hebben en wist ook echt even niet meer wat ik wilde doen. Samen met een vriendin me dus ingeschreven voor de DroomBaanDag. Tijdens deze dag kwamen er al een aantal inzichten en die hebben er toe geleid samen met een opleiding NLP & Commmunicatie dat ik nu sinds juli dit jaar voor mijzelf begonnen ben en doe wat ik leuk vind om te doen. Mensen inspireren, bewust maken en het beste eruit halen. Zo geef ik nu workshops "Teken je toekomst", om mensen weer een idee te geven (vanuit hun onderbewuste) wat ze echt vanuit hun hart willen doen in de toekomst. Wellicht is het zelfs iets voor de DroomBaanDag om te doen. Hoe dan ook was de DroomBaanDag een hele geslaagde en inspiratievolle dag en heb ik tevens genoten van de Avond van de Overvloed, waarvoor ik een kaartje had gewonnen via Mindz.com. Een leuke anekdote... Tijdens de DroomBaanDag werd geadviseerd eens buiten je comfort zone te gaan. Dat hebben we gedaan na de Avond van de Overvloed: we vroegen aan de machinist of we misschien mee mochten kijken vanuit de machinistenkamer in de trein... En dat mocht. Natuurlijk aan de machinist gevraagd of rijden op de trein zijn passie was en hij gaf aan dat het één van zijn passies was. Daarnaast maakte hij sieraden. Het was een bijzondere dag- en avond en ik denk er met veel plezier aan terug. Een aanrader dus voor mensen die op zoek zijn naar hun DroomBaan.

Hartelijke groeten,

Jorinde Boekholt
Eigenaar JorInspiration
www.jorinspiration.com

Ingrid van Uffelen
Door

Ingrid van Uffelen

op 26 Nov 2010

hi Huub,

Zonder het bewust te weten, had ik mijn droombaan al toen ik me eind vorig jaar aanmeldde voor de DBD. Alleen de manier van organiseren van het werk, maakte dat ik het niet zo kon ervaren.

Wel heeft de DBD me heel andere dingen gebracht: het besef dat je best iets terug mag doen voor een opdrachtgever als je daar een mooie en boeiende klus heb gehad. Nu ga ik de dus een djembé workshop aanbieden aan patiënten van NKI-AVL die daar in het weekend verblijven. Ook ga ik begin volgend jaar 5 weken naar Kameroen om te helpen bij een school voor doven en slechthorenden. Zonder de DBD had ik me niet zo snel gealiseerd dat ook zulke ervaringen waardevol zijn.

Het boek van Marijn zal ik nog eens lezen om te zien of het me nogmaals nieuwe inzichten kan geven. En daarna ga ik het doorgeven om iemand anders een duwtje in de richting van zijn/haar droombaanreis te geven.

hartelijke groeten,

Reactie plaatsen