Werken voor het geld is armoede
Werken voor het geld is pure armoede
11 september 2015 
in Dromen
1 min. leestijd

Werken voor het geld is pure armoede

Miljoenen mensen hebben zich de afgelopen dagen lopen verbijten, omdat ze weer de loterij niet hadden gewonnen. Weer geen uitvlucht uit het werkende leven, waaraan we zo graag willen ontsnappen. En geld winnen, heel veel geld, zou de perfecte oplossing zijn. Immers, met een paar miljoen op de bank hoef je nooit meer te werken. Maar is dat wel zo? 

Werken voor geld

Is alleen werken om je geld te verdienen wel de beste optie? Is geld het enige wat werken oplevert? Met TalentFirst richten we ons met coaching en ondersteuning op alle type professionals, waaronder ook jonge, ambitieuze moeders. In die groep zijn er vaak discussies over de bezuinigingen in de kinderopvang. 'Levert werken nog wel wat op?’ vragen werkende moeders zich steeds vaker af. Veel moeders twijfelen of ze – al dan niet tijdelijk- helemaal moeten stoppen met werken. Werken voor niks ziet immers niemand zitten. We vinden dat eigenlijke een beetje eenzijdige manier van kijken naar werk. Natuurlijk: werken zou lonend moeten zijn en je moet er zeker niet armer van worden. Maar is werken niet veel meer dan geld? Als je als moeder een baan hebt die echt aansluit bij jouw passie en je talenten, bij wat jij wil bijdragen aan de maatschappij en daarmee aan jouw leven, is stoppen dan ook een optie voor je? Wij dachten van niet!

Waarvan krijg je energie?

Wat is nu echt belangrijk voor je en waarvan krijg je energie? Wanneer ga jij aan het einde van de dag tevreden slapen? Wanneer heb je het idee dat je je leven op een zinvolle manier leeft? En waarvan krijg je een gevoel van voldoening? Ook werkende moeders zouden stil moeten staan bij dit soort vragen. Immers: wanneer tijd en geld schaarse goederen zijn, is het nóg belangrijker om je keuzes bewust te maken. En om dat te kunnen doen, helpt het beantwoorden van bovenstaande wellicht meer dan enkel een blik op het huishoudboekje. Bewuste (loopbaan)keuzes, ook als investering voor de langere termijn, dat is waartoe wij moeders graag stimuleren. Uiteindelijk leveren die keuzes immers het allermeeste op, zowel in geld alsook in succes en levensgeluk. En natuurlijk gaat dat niet alleen op voor moeders met ambitie, maar voor ieder weldenkend, werkend mens. Puur werken voor het geld is eigenlijk pure armoede. Zoek het werk waarin je jezelf kwijt kan, waar je met passie naar toe gaat en fluitend van terug komt en je merkt dat de hoogte van je salaris een bijzaak wordt. Een belangrijke bijzaak, want de juiste beloning en waardering motiveert. Maar niet meer de belangrijkste.
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen