Carrièrestap


Je kunt al onze trainingen volgen met het STAP-budget of tegen het reguliere tarief.

Kies een categorie of scroll naar beneden voor een overzicht van al onze trainingen.

Ik wil lekkerder werken

Kies een training waarmee jij ervoor zorgt dat je elke dag met plezier naar je werk gaat.
Kies een training

Ik wil beter worden in mijn vak

Kies een training waarmee jij je ontwikkelt in jouw vakgebied of een vliegende start maakt in een nieuw vak.
Kies een training

Voorkom Stress en een Burn-out

Ontdek hoe je een burn-out kunt voorkomen en leer hoe je jouw natuurlijke balans weer terug krijgt.

CarrièreBoost

Met de training 'CarrièreBoost' ontdek je wat er nodig is om elke dag vol energie, passie en plezier naar je werk te gaan.


Personal Branding - Het Merk Ik

Je wordt toch wel in een hokje gestopt, bepaal dan zelf welk hokje. En zet jezelf neer als merk in de (arbeids) markt

Vind de Droombaan die bij jou past

Leer alles over het bouwen van een winstgevende webshop.Onweerstaan-baar CV en LinkedIn profiel

Maak jouw CV en LinkedIn profiel onweerstaanbaar!

Want je wilt toch niet hopeloos lijken op anderen?

Vol Zelfvertrouwen aan het Werk

Met focus, positieve energie en zelfvertrouwen aan het werk. Elke dag weer.

CarrièreBoost - The Next Step

Je carrière is als een liefdesrelatie. Je moet blijven investeren en je werk niet voor lief nemen. Lukt dat? Dan krijg je er een hele hoop voor terug en ga je fluitend naar je werk.

Studiekeuze Leven Lang Ontwikkelen

Wil jij weten welke studie echt bij je past? Leer jezelf kennen en maak de juiste keuze.


Effectief Leiderschap

Jezelf beter kennen, als basis voor het leidinggeven aan anderen.

Boost je Zelfvertrouwen - Voor Vrouwen

Met deze 10-weekse training, gebaseerd op de bestseller ‘F*ck die onzekerheid’, leer je op een andere manier te denken en de baas te worden over jouw gedachten.

Beter worden in jouw vak? Scroll naar beneden om al onze trainingen te bekijken

Opleiding tot Digi-Coach

Word Digi-coach en leer hoe je mensen enthousiast maakt voor computers en technologie.


Introductietraining Professioneel Trainer

Wil je in de toekomst graag een professioneel trainer worden die deelnemers weet te inspireren, activeren, juist inspeelt op reacties in de groep en energie uitstraalt? Dan is deze Introductietraining de eerste belangrijke stap in dat proces.

Introductietraining Professioneel Coach

Wil je in de toekomst graag een professioneel coach worden die coachees weet te prikkelen en te activeren? Dan is deze Introductietraining de eerste belangrijke stap in dat proces.

DISC en Drijfveren Certificering

Ontdek de onschatbare waarde van de DISC-methode, door mensen vanuit hun werkelijke talenten en passies te benaderen!


Verdiepende Training Teamtrainen met DISC

Train jij teams in organisaties om prettiger en effectiever samen te werken? DISC is een fantastische tool om in te zetten.

Verdiepende Training Coachen met DISC en Drijfveren

In deze training leer je diverse methodieken waarmee je een DISC profielgesprek kunt houden en hoe je een vervolgtraject vorm kan geven.

E-commerce - Expert

Leer hoe jij succesvol online verkoopt op BOL.com, Amazon en meer.Winstgevende Webshop

Leer alles over het bouwen van een winstgevende webshop.Vastgoed-Expert

Ontdek hoe het vergroten van kennis over beleggen in vastgoed zorgt voor meer rendement door de juiste beleggingen.  

Werken in de Zorg - Als Zelfstandige

Wij begeleiden je om als ZZPer in de zorg te gaan werken, waar heel veel werk is op het moment.ICT Oriëntatie Training

Doe de ICT oriëntatietraining: koppel jouw talent, vaardigheden en ervaring aan een droomcarrière in de ICT oriëntatie training.
werk.

Gesubsidieerd?? Hoe kan dat? En wat is STAP?

Het STAP budget is een subsidie ter waarde van €1000,-. Elke Nederlander mag hier jaarlijks één keer gebruik van maken.

Deze subsidie heeft de overheid in het leven geroepen om professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te stimuleren.
Jij kunt daar gebruik van maken, als je er op tijd bij bent op 3 juli.


De STAP trainingen van Talentfirst voldoen aan de voorwaarden voor de STAP regeling, volgens het ROA afwegingskader.

bekijk hier alle trainin

gen

Dit leer je met onze STAP trainingen, inclusief individuele begeleiding

Versterken van je leervermogen

Meer zelfvertrouwen en zelf effectiviteit, door precies te begrijpen wat voor jou belangrijk is en wat jij anderen te bieden hebt.


21e eeuws basisvaardigheden

Bepaal hoe jij de beste volgende stappen in je loopbaan kunt zetten en ontwikkel jouw sociale en leiderschapsvaardigheden.


Vergroot je algemene inzetbaarheid

Zelfkennis leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling, vermindering van stress, en groeiend zelfvertrouwen, waardoor je beter inzetbaar blijft.

Bij Talentfirst helpen wij mensen met 'lekker werken'

Als je werk niet leuk is, dan ben je zelf niet leuk. Veel  mensen beginnen op maandag met tegenzin aan hun werkweek en kijken de hele week uit naar het weekend. Hoe zou het zijn om elke dag fluitend naar je werk te gaan? Wij vinden dat werken een feest moet zijn en geloven dat iedereen in staat is om 'lekker te werken'. Al meer dan 22 jaar helpen wij hier onze klanten mee. Inmiddels hebben wij door middel van onze programma's meer dan 100.000 mensen geholpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan. 

Jouw persoonlijke TalentFirst Expert staat voor je klaar! 

Een gecertificeerd TalentFirst expert helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. TalentFirst Experts doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan. Hij of zij is erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan. 


Dit doen wij met de AMAI-methode. AMAI staat voor Activatie, Motivatie, Accountability en Inspiratie. Het implementeren en toe kunnen passen van deze vier pijlers in jouw werk zorgt ervoor dat jij volledig in je kracht staat en elke dag fluitend naar je werk gaat. De TalentFirst expert helpt je om tijdens het doorlopen van het programma gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van het programma, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat je het kunt gebruiken.

De TalentFirst trainingen zijn het populairst van 112.000 trainingen

Periode 1 (maart '22)

Carriereboost nr 5

Periode 2 (mei '22)

Carriereboost nr 1 (!)

Periode 3 (juli '22)

E-commerce Marketp[ace nr 1!!! Carriereboost nr 5

23 jaar

TalentFirst

> 100.000

tevreden klanten

4.000+

individuele klanten in 2022

> 150

coaches en trainers

Bekijk hier alle trainingen

Zij gingen je voor! Bekijk hun ervaringen:

Super resultaten van andere deelnemers

Lonneke Kallemein
"Het traject wilde ik gebruiken om de afweging te maken om eindelijk voor mijzelf te beginnen wat al lang in mijn hoofd speelde. En toen kwam er een reorganisatie bij mijn bedrijf. Het werd nu een zoektocht naar of andere werkgever of zelf iets starten. Mijn coach Miriam heeft mij hierbij fantastisch begeleid. Tijdens onze gesprekken wist ze de juiste prikkelende vragen te stellen. Mede door dit traject te doorlopen, heb ik met veel vertrouwen gesprekken gevoerd en heb ik vol overtuiging kunnen kiezen voor mijn nieuwe werkgever!"
Kim van Rozelaar
"Inhoudelijk goede gesprekken gehad met hele goede tips en tricks.
De snelheid waarmee Peter mij voorzag van informatie omtrent de zoektocht naar nieuw werk, tricks t.b.v. solliciteren of überhaupt het meehelpen zoeken naar meer informatie was fantastisch. Ik ben wat wijzer geworden over mijzelf, mijn doelen en mijn competenties. Ik kan hier verder mee. Mijn zelfvertrouwen is verder gegroeid."
Annemarie Worp
"Mijn coach wist via TalentFirst mij op de juiste manier te motiveren. Ik wist niet meer wat ik wilde, maar Saskia wist mij via de juiste weg te enthousiasmeren. Dit traject heeft mij verder gebracht in de doelen die ik zou willen halen. De opdrachten sloten daarbij perfect aan. Daarnaast was Saskia niet oordelend, maar een luisterend oor en wist welke aanpak ik nodig had. Kortom een geweldig traject met een perfecte coach."
Cornelis Lexmond
"De arbeidsscan en drijfverenscan heeft mij inzicht gegeven in waar ik nu sta, aan welke functies ik dit kan koppelen en hoe groet de arbeidskansen hierin zijn. Saskia Vos bleek een ervaren en toegewijd coach die mij wist uit te dagen en van adviezen te voorzien hoe ik hiermee verder kan. Zinvol en dankbaar kijk ik terug op dit traject en de inzet van Saskia."
Marije Visser
"Ik heb dit traject als super waardevol ervaren. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en samen met Saskia een 5-jaren plan gemaakt voor mijn carrière. De begeleiding was zeer professioneel, warm en stimulerend. Ik ben heel blij dat ik hier aan mee heb gedaan."
Suzanne Baalman
"Het programma van TalentFirst kan ik iedereen aanraden. Het is echt een cadeau aan jezelf. Het online programma heeft leuke opdrachten om jezelf en je wensen nog beter te leren kennen. (...) De coaching van Marian zorgde ervoor dat ik ook echt van dromen naar doen durfde te gaan. Inmiddels ben ik druk met verwezenlijken van mijn ultieme droombaan en ze enorm dankbaar."

"Het programma van TalentFirst kan ik iedereen aanraden"

Veelgestelde vragen over STAP

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Het volgende aanvraagtijdsvak start maandag 3 juli 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 1 mei jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

Wat moet ik doen om mijn aanmelding op 3 juli definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 3 juli 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het STAP-budget aangevraagd, wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (3 juli) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 1 juni starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Hoe lang duurt het om mij aan te melden?

Het kost je slechts 5 minuten om jouw gegevens in te vullen.

Hoeveel plek is er?

Per opleiding is er plek voor maximaal 300 mensen

Wat als ik niet door deze ronde heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 40.000 mensen. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd. Mocht het deze ronde niet lukken om mee te doen, dan kun jij je na 3 juli 2023 opnieuw aanmelden voor de volgende ronde die op 1 september plaats zal vinden.

Hoe werken onze programma's precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaan uitdagingen aan de orde. Je krijgt een coach met wie je op de training kunt reflecteren en volgende stappen kunt bedenken. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk. We helpen je om jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Hoe zien de individuele begeleidingssessies eruit?

Ter ondersteuning aan de training krijg je individuele begeleiding van een gecertificeerd Talentfirst begeleider.

Een TalentFirst begeleider helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. Onze begeleiders doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan en zijn erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan.

De begeleider helpt je om tijdens het doorlopen van de training gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van het programma, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat het even tegenzit.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets! Wij zullen je nooit iets in rekening brengen.

Moet ik het STAP-budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Ik heb goedkeuring van het UWV, wat nu?

Gefeliciteerd! Binnen vier weken na elke STAP-dag start officieel de training en zal je worden uitgenodigd voor de online omgeving. Mocht je een traject hebben gekozen waarbij individuele begeleiding in de training zit, dan zal jouw begeleider binnen twee weken na de start van jouw training contact met je opnemen voor het inplannen van het eerste gesprek.

Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten aan mijn werkgever?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

Ik heb een vraag over de STAP-regeling, maar die staat er niet tussen. Wat nu?

Heb je een andere vraag. Kijk dan eens op de Veelgestelde Vragen pagina van het UWV. Staat je vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mailtje naar stap@talentfirst.nl en wij proberen je vraag zsm te beantwoorden.

Kies nu jouw GRATIS programma

Klik hier om te kiezen