Coach Amsterdam Mariët Bloemendal - TalentFirst
Coach Amsterdam Mariët Bloemendal

Coach Mariët Bloemendal

Coach in Amsterdam


Ciao, ik ben Mariët Bloemendal.

 

Om mij voorstellen ga ik graag terug naar mijn roots. Ik was een zondagskind met een veilige en ondernemende thuishaven. Als nakomertje in een gezin van vier kinderen was ik graag in de werkplaats van mijn vader een favoriete plek waar ik naast vele andere plekken in mijn jeugd graag kwam. Mijn vader was meubelstoffeerder. Vaak hielp ik hem stoelen en banken slopen, waarna hij ze opnieuw ging stofferen. Zijn werkplaats was ook een sociale ontmoetingsplek voor de buurt, vrienden en familie. Mijn vader was een innovatieve en wijze man een creator. Van hem heb ik geleerd dat wanneer je iets nieuws wilt beginnen of maken je eerst moet “slopen”. Oude zaken verwijderen, schoonmaken, links en rechts wat restaureren en daarna kun je aan de slag met vernieuwen.

 

Daarnaast groeide ik op met de liefde van beide ouders voor het ondernemen. Mijn moeders winkeltje met ontelbare kussentjes, stofjes en kleedjes. Het helpen inrichten van “‘haar” winkel wanneer er weer een seizoen of traditioneel feest voorbij was en een andere in aantocht. Hoe trots was ze op haar winkel en vol passie ging ze iedere keer weer aan het werk. Een jeugd die de basis heeft gelegd voor wie ik ben. Nadat ik jaren werkzaam was geweest in het sociale domein als opbouwwerkster en Zzp-ster in diverse projecten en steden in Nederland, besloot ik om het roer om te gooien en toe te geven aan mijn passie voor Italië.


Begonnen onder de naam Activa Bolsena, ben ik eerst samen in een VOF en later als eenmanszaak verder gegaan. Sinds 2007 actief bezig met het organiseren van diverse thema vakanties rondom het meer van Bolsena in midden Italië. Actieve, artistieke, culturele en culinaire groepsvakanties, maar ook individueel. Tijdens met name de wandelweken bleek algauw dat er een grote behoefte was van gasten om hun levensverhaal te delen met mij.


Veel gasten kwamen en komen vaak alleen op vakantie wanneer ze aan een groepsreis deelnemen. Voor velen ook de eerste keer weer op vakantie na een ingrijpende situatie in hun leven. De Italiaanse mediterrane natuur en de symboliek van o.a. de Etruskische culturele overblijfselen raakten een snaar en hielp hen om zichzelf te herontdekken en om nieuwe wegen in te slaan. Wat vast zat kwam letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Automatisch (bijna) ontwikkelde ik door deze in de praktijk opgedane ervaringen mijn eigen wandelcoachingspraktijk en ging ik mij ook richten naast het andere aanbod op individuele wandel begeleiding.


Eind 2016 heb de naam Activa Bolsena veranderd in “volg de rode schoentjes”. Het was tijd voor vernieuwing, na een hele roerige periode in mijn leven. Deze periode heeft (hoe cliché ook) mij veel gebracht. Leven in het heden en doorgaan waar ik voor sta en in geloof. Vertrouwen dat het goed komt. Deze ervaring neem ik graag mee in de coaching trajecten.

 

Net als de Italianen ben ik gek op de kleur rood. De kleur rood van “volg de rode schoentjes”, staat voor warmte, passie en actie. De kleur van het (Italiaanse) leven, vitaliteit, energie, kracht en de liefde. Volg de rode schoentjes is het symbool voor mijn liefde voor Italië en mijn werk. De schoentjes staan voor beweging en hoe ik in het leven sta. Nieuwsgierig, ondernemend, innovatief, vol humor en volop voor het leven ga.

 

De rode schoenen staan ook voor wandelcoaching. Ik coach mensen in Italië al wandelend. Mensen komen een week naar Italië en toe en samen gaan we na een online intake op pad door de mooie mediterrane natuur. De coaching richt zich op mensen die toe zijn aan nieuwe uitdagingen zowel privé of op werkgebied. Samen met de coachee gaan we de  uitdaging creatief en positief aan en geven deze vorm. Tijdens de wandelcoaching in de mediterrane natuur van Italië staat de coachee centraal en ligt de focus op zijn of haar uitdaging. Waar sta je nu en waar wil je naartoe. Wie wil je zijn op je tijdlijn! Niets is te gek en (bijna) alles is mogelijk. 

Specialisaties van Mariët

Life Coaching TalentFirst

Life Coaching

Business Coaching TalentFirst

Business Coaching

Loopbaan Coaching TalentFirst

Loopbaan Coaching

Burn-out Coaching TalentFirst

Burn-out Coaching

Neem contact op met deze coach