leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma's

Authentiek leiding geven aan jezelf als leider en aan je omgeving.

Dat gaat voor 90% over mensenkennis. Aan mensenkennis, kom je door zelfkennis. Dat vergt moed, discipline, aandacht en de bereidheid om moeilijke vragen niet uit de weg te gaan. Het vereist energie om boven de conditioneringen van opvoeding, ervaring en cultuur uit te stijgen. Daarom komen beperkende patronen en beperkend gedrag, die ons weerhouden om de volgende stap te maken, aan de orde en dient de leider eerst volledig zichzelf te worden voor zij  anderen vol kan dienen


SCROLL NAAR BENEDEN VOOR VOORBEELDEN VAN PROGRAMMA'S

 "Meer leider worden,
betekent meer jezelf worden.
Simpel, maar niet gemakkelijk".

Warren Bennis

Authenticiteit en empathie

Als leider ben je niet verantwoordelijk voor het resultaat, maar verantwoordelijk voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Leidinggeven is een vak en een ambacht, waarbij empathie de cruciale sleutel is tot succes. Begrijpen wat medewerkers nodig hebben om het werk te kunnen en willen doen. Je kunnen verplaatsen in de ander, de ander kunnen aanvoelen en ‘het echte gesprek’ kunnen voeren vanuit authenticiteit, over het optimum tussen persoonlijke doelen en organisatie doelen.

Een onderschatte eigenschap voor een leider: echt gevoel voor mensen. 

Daarin zit de onderscheidende factor voor de organisatie

Marielle de Macker - (ex HR Director Hema, Randstad, GE)

Het leiderschap bij jullie verbeteren?

Plan een strategie gesprek in


Zo kan een leiderschapsprogramma eruit zien:

Rabobank Talenten Cooperatie (RTC)

500 potentials binnen het middle management van Rabobank Nederland, doorliepen het programma Rabobank Talentencoöperatie (RTC), een programma over leiderschap binnen de Rabobank. 

In dit éénjarige programma werden ze (in groepen van 60) begeleid in hun persoonlijke groei en leiderschap.
Het resultaat: met meer passie en optimale inzet van talenten en drijfveren werken en zich verbonden voelen met zichzelf en de (werk)omgeving.

 • Met inzicht in je unieke talenten en drijfveren, ben je in staat regie te nemen over en richting te geven aan je werk en bereik je meer met minder moeite.
 • Met inzicht in je unieke talenten en drijfveren, ben je in staat om te zien waar anderen je kunnen aanvullen en versterk je je team. 
 • Met inzicht in je dromen en doelen in het leven, ben je in staat om richting en invulling te geven aan jouw unieke bijdrage als leider en kun je je impact vergroten. 
 • Als jij zichtbaar bent voor anderen, word je door anderen gevonden om jouw toegevoegde waarde te brengen aan de organisatie. 
 • Als jij weet hoe je jezelf moet leiden, word je een voorbeeld voor anderen en ben je beter in staat om anderen te leiden. 
 • De TalentenCoöperatie onthult de ware, authentieke leider die je bent. 

Steevast populairste module: de meerdaagse leiderschapsreizen: 

Raften in Noorwegen
Wandelen in Zwitserland
Rabo on top in Italie

Maak het verschil voor je leiders:

Plan een strategiegesprek

We are here to Stay: STAYOKAY

Het leiderschapsprogramma voor StayOkay stelt de hostel managers in staat om hun rol optimaal te kunnen vervullen. 

Hostel managers die gecommitteerd, vanuit hun persoonlijkheid de

business runnen, in relatie tot Stayokay en zichzelf opnieuw als inspirerend leider uitvinden in het veranderende Stayokay.

Meest waardevolle resultaten:

 • "Intervisie met collega's. Mooi om te zien hoe anderen naar jouw vraagstuk kijken"
 • "Een stip aan de horizon hoe ik het hostel zou willen runnen en hoe ik scherpere prioriteiten kan stellen voor mezelf, dat motiveert"
 • "Goed en zinvol om met je collega's bezig te zijn met leidinggeven."
 • "Beter inzicht in mijn eigen persoonlijkheid."
 • "Meer duidelijkheid over waar je echt voor staat."
 • "Inzicht in mijn valkuilen en rust in mijn werkzaamheden."

Springest: zelforganisatie leiden

Het opleidingsplatform Springest wordt bestuurd vanuit zelforganisatie, middels het Holacracy besturingsmodel (waar TalentFirst ook meer werkt).

De LeadLinks binnen Springest zijn geen formeel leidinggevenden, maar dienen wel anderen te motiveren en te inspireren in het vervullen van hun rollen. Leiding geven zonder dat het formeel zo heet dus... In het TalentFirst programma zijn de Leadlinks hierin begeleid.

"Erg fijne training gevolgd"

 Er was veel ruimte voor eigen input, waardoor het programma goed toegespitst was op ieders leerdoel. De mix tussen theorie en praktijk was gebalanceerd, waardoor je de opgedane kennis direct kon toepassen.

Zoë van Dantzig - Springest
"Goede balans theorie en praktijk"
Met mijn collega Lead Links een praktisch leiderschapstraject gevolgd. Er waren fijne oefeningen en de trainer voelde goed aan wat er nodig was om ons als  leiderschapsteam verder te brengen.
Bram Speelman  - Springest
"Onwijs leerzame dagen gehad"

 Niet alleen kregen we up-to-date management modellen toegereikt, we gingen ook in op de praktische werking van de modellen op ons eigen werk. Daarnaast was de coaching op individueel niveau super bruikbaar.

Danny van Rijn - Springest

Wat zou de impact van zo'n programma zijn bij jouw organisatie?

Laten we praten!

Leiderschap op alle niveau's

Voor een gerenommeerd advocatenkantoor ontwikkelde TalentFirst 5 elkaar opvolgende leiderschapsprogramma's, voor professionals in 5 verschillende fases in hun loopbaan. De context verandert, de scope van je leiderschap, je impact en je invloed.
Wij hebben ervaring in alle loopbaanfases en ontwikkelen programma's op maat die passen bij levensfase, carrièreverloop en organisatieperspectief, 

Betaal alleen bij resultaat

Je betaalt pas als je resultaten hebt bereikt, zo overtuigd zijn wij van onze impact.
Hebben de deelnemers het programma positief  ervaren? Hebben ze iets geleerd? Betekent dit ander gedrag? Levert het een beter resultaat op? Samen bepalen we vertrekpunt en doel en maken we een heldere afspraak.

Plan een gratis strategie gesprek in


Een Leiderschap programma voor jullie organisatie?