Groeiprogramma preorganiseren

Preorganiseren

Met het Groeiprogramma Preorganiseren blijf je de reorganisatie voor, doordat je aan je hele populatie op een positieve manier een programma aanbiedt gericht op duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Daardoor komt vrijwillige beweging op gang, binnen de organisatie en naar buiten.

Doordat iedereen een persoonlijk traject doorloopt, om te onderzoeken wat zijn of haar ‘purpose’ en volgende stap is, komt er vrijwillige mobiliteit op gang, waardoor je de negativiteit van een reorganisatie en verplicht ontslag voorkomt.

Ook bij jullie Preorganiseren? Maak een afspraak


Het bijzondere van 'Preorganiseren'

Een kado voor deelnemers

Postief i.p.v. negatief

Het individu als startpunt

Voor vertrekkers en blijvers

Vrijwillige mobiliteit

Iedereen komt in beweging

Zonder negativiteit aan de slag?

meer info of een call inplannen

Steek tijd in je toekomst, het loont zich! Voor mij in ieder geval zeker.

Remo Willemsen

Preorganiseren = aandacht voor iedereen

Bij een reorganisatie komt vaak middelen, tijd en aandacht beschikbaar  voor de vertrekkers, boventalligen of ontslagen medewerkers. De achterblijvers worden daarmee op meerdere manier gedupeerd en gedemotiveerd: niet alleen zijn zij collega's kwijt en moet het werk met minder mensen worden opgevangen, er is ook geen aandacht of middelen beschikbaar voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Met preorganiseren pak je dat rigoreurs anders aan: voordat er van een echte reorganisatie sprake is, gun je iedereen een programma om na te denken over een volgende stap en over de komende carriere periode. Vanuit ieder individu en persoonlijk leidt dat ertoe dat er beweging op gang komt. Beweging naar een volgende functie, naar een andere afdeling, of zelfs naar buiten het bedrijf. 

Zo kan Pre-organiseren eruit zien

Telfort: alle 600 medewerkers

Telfort bevond zich in een zwaar concurrende markt, waarin zij als relatief kleine zelfstandige speler maximaal moesten presteren. Dat kon met de 600 mensen die het bedrijf in dienst had, maar alleen als iedereen op de juiste plek zat en op elke plek de juiste persoon zat. Daar wilde men graag in investeren, omdat dat zeker op zou leveren. 

In een kort traject voor iedereen, van receptioniste Sandra tot CEO Stephanie, kregen alle medewerkers de gelegenheid om na te denken over hun loopbaan, inzicht te krijgen in hun talenten en drijfveren en welke keuzes daar het beste bij paste. 
In een speciaal daarvoor aangehuurde locatie naast het Telfort kantoor, het TalentenFort, verzorgde TalentFirst in enkele maanden 1800 coachgesprekken en tientallen workshops en seminars.

Gun je jouw collega's dit ook?

Laten we een afspraak maken

ING: opnieuw intern solliciteren

Bij een verandering in de organisatie, moesten grote aantallen medewerkers van ING zichzelf opnieuw presenteren om te solliciteren op functies in de nieuwe organisatie. In een kort en krachtig 'pressurecooker' programma werden honderden mensen door TalentFirst voorbereid op deze gesprekken. Door het antwoord op de vraag 'Wat heb je te bieden?' in een heldere pitch te vatten, kwam men goed voorbereid aan tafel.

En kwam er beweging op gang, zowel intern als extern, omdat soms ook duidelijk werd dat de eerst nog geambieerde plek toch niet paste bij de opgedane inzichten en een ander pad logischer was.

Er was een groot verschil te merken tussen de mensen die wel en die niet bij TalentFirst waren geweest. Ze hadden meer zelfvertrouwen, wisten hun verhaal veel krachtiger over te brengen, er zat meer rust in die gesprekken.
sollicitatiecommissie ING
Carrières gaan niet alleen in een rechte lijn naar boven,

ik zie loopbanen meer als een heuvellandschap

Maarten van Beek - HR Director ING Benelux 

Ahold: voor reorganisatie van IT uit

Een deel van de ICT organisatie binnen het AholdDelhaize concern werd anders georganiseerd, wat niet meer goed aansloot bij een deel van de populatie. 
Door deze mensen een ‘Een onweerstaanbaar CV’ traject met TalentFirst aan te bieden, waarbij niet een functie of de organisatie, maar de persoon zelf als uitgangspunt wordt genomen, ontstond er verlichting en ruimte om verder te kijken.

Menigeen kwam er door het traject achter dat een stap naar een ander vak of een andere organisatie veel beter paste, dan te blijven in het bestaande. Zonder de negativiteit van een reorganisatie, kon uiteindelijk een herschikking gevonden worden, met als resultaat blije blijvers en tevreden vertrekkers.

Investeren in vrijwillige mobiliteit?

Pentascope: honderden consultants

Als consultant bij implementatie expert Pentascope was jezelf verkopen onderdeel van de functie. Immers, wie kent jou nou beter dan jijzelf? 
Daar kon men hulp bij gebruiken, dus werd TalentFirst ingeschakeld om honderden consultants op een gedegen manier naar zichzelf te laten kijken.
Het zelfinzicht werd vertaald naar een persoonlijke website per consultant, waarbij expliciet ook de persoon achter de consultant de ruimte kreeg. Immers, voor veel klanten van Pentascope geldt nog steeds: het is de vent (m/v) en niet de tent. En daarmee kwam de mens tot leven en waren de consultants in staat zichzelf veel completer te laten zien

Beweeg mee waar het vanzelf gaat, 

in plaats van te duwen waar de weerstand is

Doordat je met Pre-organiseren echt bij het individu start, zonder verborgen agenda of gedwongen herplaatsingen of ontslagen, ontstaat beweging uit vrije wil. En dat is zoveel prettiger dan de geforceerde krachten die bij een reorganisatie of herstructurering vaak aan de orde zijn. Prettiger voor alle partijen. Voor werkgever en werknemers. Voor vertrekkers en blijvers. Voor steady contributors en voor mensen die veel beter elders tot hun recht komen.

Betaal alleen bij resultaat

Je betaalt pas als je resultaten hebt bereikt, zo overtuigd zijn wij van onze impact.
Hebben de deelnemers het programma positief  ervaren? Hebben ze iets geleerd? Betekent dit ander gedrag? Levert het een beter resultaat op? Samen bepalen we vertrekpunt en doel en maken we een heldere afspraak.

Plan een strategie gesprek in


Ontdek Pre-organiseren voor jullie organisatie