Meer inzicht in jouw DISC- en Drijfveren profiel?

TalentFirst DISC-gedragsanalyse en Drijfverenanalyse

  • Loop jij vast in je loopbaan en ben je toe aan een volgende stap? 

  • Weet je niet meer goed wat je nou eigenlijk wilt of waar je talenten liggen? 

  • Wil je beter leren samenwerken?


Als je werkt vanuit je talenten, werk je op je best! Met de Disc- en Drijfverenanalyses krijg je inzicht in jouw talenten én intrinsieke motivatie. Dát werkt!

Wat zijn DISC- en Drijfverenanalyses?

De DISC- en Drijfverenanalyses zijn 2 online analyses van ieder ongeveer een half uur. DISC geeft inzicht in je gedrag, dus wat je doet. Drijfveren verklaren waarom je dit doet.


Neem via de knop hieronder contact met ons op voor meer informatie.

Inzicht door DISC

DISC gaat uit van vier gedragstypes. Het bekende rood, geel, groen of blauw. DISC geeft op een eenvoudige wijze inzicht in jouw voorkeursgedrag. Dat is voor iedereen anders. DISC helpt je om je eigen gedrag en dat van de ander beter te begrijpen en daarop in te spelen. 


Als je van nature heel empathisch bent, vind je een ander misschien wat meer afstandelijk. Een extravert persoon vindt een introvert persoon wellicht wat saaier. Dit soort verschillen leiden soms tot onbegrip en daardoor tot botsing. Vanuit DISC krijg je door inzicht meer begrip voor de ander. En vanuit begrip ontstaat beweging in plaats van een botsing. 


Het uitgebreide, maatwerk rapport van DISC brengt jouw persoonlijke talenten en voorkeuren helder in beeld en geeft je een ‘spot on' samenvatting van wie jij bent. Daarnaast krijg je tips en tricks over hoe je moeiteloos met elkaar kan omgaan waardoor bijvoorbeeld de samenwerking in een team wordt geoptimaliseerd.

Inzicht door Drijfveren

Je drijfveren bepalen de richting die je kiest, ze vertellen je waarom je doet wat je doet.  Zo wordt de ene persoon meer gedreven door winst of macht, terwijl de ander van nature meer wordt gedreven door verbinding en harmonie. Gedrag is zichtbaar, maar drijfveren en hun invloed op het gedrag, meestal niet. Deze analyse brengt jouw drijfveren echter heel helder in beeld. 


Als je inzicht hebt in je drijfveren kan je eenvoudiger beslissingen nemen die goed bij jouw innerlijke motivatie passen. De drijfverenanalyse van TalentFirst geeft grip op dat wat je van binnen écht motiveert.  

Wat levert het inzicht in DISC en Drijfveren jou op?

  • Wanneer je steeds weer opnieuw botst met een collega en je de samenwerking wilt verbeteren. 

  • Wanneer je thuis, of op de sportclub, frustraties of spanningen voelt, de communicatie niet lekker loopt en je dit graag wilt veranderen.

  • Wanneer je niet goed weet wat je echt wilt maar wel graag een volgende stap wilt zetten in je carrière.

  • Wanneer je wilt weten wat je talenten zijn, wat je diep van binnen motiveert en wat er nu echt bij je past

  • Wanneer je moeitelozer wilt werken en leven


De DISC-analyse richt zich voornamelijk op communicatiestijlen en voorkeuren in interactie met anderen, terwijl de Drijfveren-analyse zich richt op de onderliggende motivaties en waarden die iemands gedrag bepalen. Je kan ze los van elkaar maken, maar vaak is het nuttig om beide analyses te combineren, om een completer beeld te krijgen van iemands motivaties en gedrag.

Neem via de knop hieronder contact met ons op voor meer informatie.

De talenten- en drijfveren analyses worden succesvol ingezet bij

Leiderschapstrajecten

Bij veel grote TalentFirst leiderschapstrajecten, is de DISC-gedragsanalyse  een basis onderdeel van de inzicht fase. De DISC-gedragsanalyse worden ingezet met twee individuele coachgesprekken, waarbij de resultaten in de juiste context worden besproken.

Management Development

Ter ondersteuning van doorgroeiend management, vormt de DISC-gedragsanalyse een cruciaal vertrekpunt in de begeleiding. De praktische rapporten geven de juiste handvatten om ook later in het coaching traject naar terug te grijpen.

Team Effectiviteit

Waar collega's elkaar in de weg zitten, zich niet gezien of gesupport voelen en moeizaam samenwerken, creëert de DISC-gedragsanalyse een wereld van verschil. Ineens wordt duidelijk dat verschillen tussen mensen niet alleen ergelijk zijn, maar eigenlijk juist erg handig. De geboorte van synergie is fascinerend om mee te maken.

Individueel loopbaanmanagement

Duizenden mensen startten hun loopbaan ontwikkelingstraject inmiddels met de DISC-gedragsanalyse. Het is zoveel prettiger om te bouwen als je het fundamentvan het DISC-model kent en tegelijk ook je zwakke plekken. Daar wordt het bouwwerk dat loopbaan heet, zoveel steviger van dat ook anderen daarvan profiteren.

Coaching

Waar de pijnpunten in een loopbaan of ontwikkelingspad zitten, kan moeiteloos worden blootgelegd met de DISC-gedragsanalyse. Door niet alleen naar talenten (gedrag) te kijken maar ook de dieper liggende motivatoren te onderzoeken, ligt de route naar de toekomst snel en helder open.

Ontwikkeling

Net als we een konijn niet op zwemles doen of een aap niet leren vliegen, willen we mensen ook alleen ontwikkelen in dat waar ze goed in zijn, waar ze voor gemaakt zijn. De DISC-gedragsanalyse geeft daarvan een helder beeld en dus ook de richting van de meest vervullende ontwikkeling en groei.

Wie van mijn vrienden of familie hebben jullie allemaal gesproken, om zo'n klip en klaar beeld van mij te kunnen schetsen? Dit is top, maar ook een beetje griezelig.. En hier kan ik verder mee!

Meest gehoorde reactie na het lezen van de DISC-gedrags-  of Drijfverenanalyse van TalentFirst

DISC- en Drijfveren voor teams

Voor zowel DISC als Drijfveren zijn er ook teamanalyses beschikbaar. Deze helpen je om een beeld te krijgen van de samenstelling en effectiviteit van een team en kan het startpunt zijn voor verbeteringen op het gebied van communicatie, samenwerking en teamontwikkeling. Er zijn verschillende rapportagevormen beschikbaar zoals een teamwiel, teamgrafieken en een volledige teamrapportage.

Neem via de knop hieronder contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen of wil je aan de slag met DISC- en Drijfveren?

Neem dan via het contactformulier contact met ons op!

Contactformulier