Een onweerstaanbaar CV - TalentFirst

Wil jij ook een onweerstaanbaar CV?

Een onweerstaanbaar CV maken is lastig - TalentFirst

Een goed CV maken is lastig...

Het schrijven van een goed curriculum vitae is voor de meeste mensen een bittere pil. Het is een forse uitdaging om in krachtige termen, met de beste woordkeuze en de juiste nadruk, jezelf te presenteren aan mensen die je niet kent, die jou niet kennen, maar die wel van grote invloed zijn op het verdere verloop van je carrière.
Maak een onweerstaanbaar CV - TalentFirst

Maar ook jij kan het leren

Met de online training 'Een onweerstaanbaar CV' van expert Huub van Zwieten leer je jouw CV onderscheidend te maken, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt en op de baan van jouw dromen aanzienlijk vergroot. Daarnaast durf je de mythes die er momenteel rondzingen ‘hoe een cv eruit hoort te zien’ naast je neer te leggen, waardoor je jezelf met jouw unieke talenten als uitgangspunt durft te nemen voor jouw CV.

Leer hoe je een onweerstaanbaar CV maakt!

Want je wilt toch niet een CV dat hopeloos lijkt op dat van alle andere kandidaten?

Een onweerstaanbaar CV onderscheidend - TalentFirst

Waarom is het tijd voor een nieuw, onderscheidend cv?

CV’s lijken hopeloos op elkaar en daardoor is het onderscheidend vermogen verwaarloosbaar klein. CV’s zijn over het algemeen nauwelijks aantrekkelijker dan een aanvraagformulier voor een parkeervergunning of het aangiftebiljet van de belasting. Je kunt je voorstellen dat hierin al vrij eenvoudig heel veel te verbeteren valt. Degene die zich de moeite getroost om gedegen aandacht aan zijn of haar cv te besteden totdat er één ligt waar hij of zij volledig achter staat, onderscheidt zich hiermee in ieder geval op eenvoudige wijze van de concurrentie. Het feit dat je tijd stopt in het maken van het cv betekent al dat je jezelf en je loopbaan serieuzer neemt dan de vele concurrerende sollicitanten met hun standaard cv.
Een onweerstaanbaar CV mythes - TalentFirst

Welke mythes rondom het maken van een cv hoef je niet langer te geloven?

Om er klaar voor te zijn om op een nieuwe manier te werk te gaan bij het maken van een cv, is het belangrijk dat je afstand neemt en je mentaal volledig losraken van alle mythes die er de ronde doen over cv’s en de werking daarvan. Het is belangrijk om bij jezelf te rade te gaan welke ideeën en beperkende overtuigingen jij je gaandeweg je loopbaan eigen hebt gemaakt ten aanzien van het maken en gebruiken van een cv, bijvoorbeeld wat wel of niet kan in een cv. En het is aardig om deze overtuigingen te ontrafelen. Je zult inzien dat er ideeën bij zijn, die je eigenlijk meer kwaad doen dan goed. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat er helemaal geen regels zijn, dat alles mag, en dat niemand anders dan jijzelf bepaalt hoe je cv eruitziet!
Een onweerstaanbaar CV kwaliteiten - TalentFirst

Waarom is inzicht in eigen kwaliteiten, ervaring en doelstelling zo belangrijk bij het maken van een cv?

In het cv schets je het totaalbeeld van de persoon die je bent: een persoon die zich in de loop van zijn of haar leven heeft ontwikkeld tot een bijzonder mens, een aantrekkelijk en onderscheidend individu. Iemand waar je met recht trots op mag zijn. Zelfkennis is daarvoor onontbeerlijk. We stellen je in staat je zelfkennis op een dusdanig niveau te krijgen dat je het kunt inzetten om je sterke kanten en unieke persoonlijkheid op de juiste manier op de bühne te krijgen. We helpen je inzicht te krijgen in de kenmerken die jou tot een uniek en waardevol individu maken. Door je anders te laten kijken naar wie je bent, wat je kunt en wat jij te bieden hebt, ontstaat een helder beeld van jezelf als onderscheidende persoonlijkheid. We laten je opnieuw inzien dat jij veel meer bent dan alleen een functionaris met een bepaald arbeidsverleden en een zekere kennis. We tonen je hoe je je talenten, bijzonderheden, passies, eigenaardigheden, dromen en toekomstvisie voor je kunt laten werken. Al deze inzichten vertaal je naar je eigen ‘tastbare en ontastbare merkwaarden’ en je doelstelling, die de basis vormen van jouw onweerstaanbare cv.
Een onweerstaanbaar CV bouwen - TalentFirst

Welke keuzes maak je bij het inrichten en ‘bouwen’ van je cv?

Het is de kunst om het zelfinzicht dat je nu hebt in je eigen merkwaarden en doelstelling door middel van een cv voor anderen duidelijk te maken. Jouw cv is dan ook het geheel van losse bestanddelen, ‘bouwstenen’, waarmee jij je merkwaarden beschrijft en zichtbaar maakt. Je kiest dan ook voor de bouwstenen die voor jou het beste werken om je merkwaarden en je doelstelling tot uiting te brengen.
Een onweerstaanbaar CV vormgeven - TalentFirst

Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk bij het vormgeven van een cv?

Laat je inspireren door de vele mogelijkheden in design en stijl die er bij het invullen en vormgeven van een cv zijn. Maak hierin jouw eigen keuzes. Keuzes die bij jouw unieke persoonlijkheid passen. Alleen op die manier zul je onderscheidend zijn en niet onopgemerkt blijven tussen cv’s van concurrenten op de arbeidsmarkt.

Ga voor een onweerstaanbaar CV!

En zorg dat jij, en niet die andere kandidaat, die droombaan krijgt.

Via je werkgever of voor meerdere mensen? Neem contact op!