Gashouder Challenge (#5 van 50): Visualiseren
Gashouder Challenge (#5 van 50): Visualiseren
07 oktober 2009 
in doen
1 min. leestijd

Gashouder Challenge (#5 van 50): Visualiseren

Ik ben op een missie. Nog 46 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

De kracht van visualisatie

In mijn boek heb ik het feest eigenlijk al beschreven. Zoiets moet het dus gaan worden, volgens dit citaat uit ‘Marijn Is Klaar Met Werken’:

“Dan gaat de tent opnieuw open en ontvouwt zich een paradijselijke verwensetting. Een sfeer die de verbinding legt tussen oost en west, met luxe loungebanken, kussens, tapijt in een zee van gekleurd licht en kaarsen, exotische beeldprojecties en sfeermuziek. Er gaat een zucht van bewondering door de menigte. Op tafels aan de zijkanten staat een overvloed aan lekker eten afdekt uitgestald. Fruit, kazen, groente en salades. Op lange lage tafels, waar je op de grond voor kunt zitten, staan karaffen wijn, flessen water en verse sappen. Het is een lust voor het oog om de kleurenschakering te zien. Hier zijn mensen met een gevoel voor harmonie en esthetiek aan het werk geweest. Er branden wel duizend grote en kleine kaarsen en het dak van de tent is uitgelicht in verschillende kleuren.

Sfeerbeelden

Op de achterwand worden met projectoren beelden vertoond. Beelden die op deze dag zijn gemaakt worden vermengd met sfeerbeelden. Natuur, wolken, zee afgewisseld met zwetend en lachend werkende mensen. De muziek uit de boxen is relaxed up-tempo. Ook hier weer oosterse instrumenten, gemixt over een westers ritme. De beelden van de veejay zijn afgestemd op het ritme van de muziek. De voldane menigte verspreidt zich opgewonden en verguld over de ruimtes in de tent. Er staan massagetafels klaar, massagestoelen. Aan de zijkant zijn een aantal stilte-ruimtes ingericht, waar je op kussens lekker kunt ontspannen. Achterin staan drie grote jacuzzi’s in een stemmig verlichte ruimte. De bescheiden dansvloer in het midden van de tent is helder uitgelicht en vult de ruimte waar de tafels omheen zijn opgesteld.

Er is voor ieder wat wils. Een deel van de mensen begint spontaan te dansen. Anderen zoeken een relaxplek. Er wordt gelachen, gepraat en ook gewoon gelegen in de zachte kussens en banken. De jacuzzi’s zijn snel gevuld door tien mannen en vrouwen, in een sfeer tussen baldadigheid en uitgelaten ontspanning.”

Vandaag ook de opzet van de ruimte gekregen van producer Jasper. Zie je het voor je?

Voor de avond van de overvloed zoek ik een mooi beeldmerk. Vandaag de vraag uitgezet bij mijn held Niels ‘Shoe’ Meulman, beste graffitti artiest van Nederland, maar helaas was hij vol.

Seminar

De inhoudelijke invulling ga ik deels morgen uitproberen, bij het Celebrate Work event van Vitae in Rotterdam. Ik denk er over het thema ‘Klaar met werken’ verder uit te vergroten, om de lijn met het boek en de mensen daaruit logisch te houden. De thema’s van de tien dagen achtereenvolgens behandelen, met concrete oefeningen en zelfonderzoek…

Ook mijn boek afgegeven bij de Studio van Marcel Wanders. Ik zou hem supergraag als special guest boeken op het seminar!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen