Ik ga zingen!!
Ik ga zingen!!
07 februari 2010 
in doen
2 min. leestijd

Ik ga zingen!!

Aanstaande dinsdag volg ik een Masterclass zang in het Parooltheater, die live mee te maken is, in het Parooltheater in Amsterdam. Lils MacIntosh, vermaard rock en jazz zangeres is mijn onorthodoxe lerares. Ze wordt begeleid door Clous van Mechelen (Jantje Vos) op piano.

Ik ben excited!

Kom je kijken? Met zingen heb ik altijd al wat gehad, maar ik heb er nog nooit echt werk van gemaakt. Hoewel ik het altijd heel erg leuk vond, nam ik de eerste dertig jaar van mijn leven nooit les of zong ik nooit in een bandje. Wel was ik een blauwe maandag drummer, met matig succes overigens.
Tijdens mijn studententijd zette ik mijn eerste kleine schreden op het zangpad. Ik zong eens een nummertje van De Dijk mee met (het toen nog onbekende) Volumia in La Grotte du Yeti. De populaire feestapres-ski bars in de Franse Alpen, opgezet door vrienden, waar ik bedrijfsleider was. Ook zong ik nog een of twee keer in een studentengelegenheidsbandje. Het nam nooit enige vorm aan.

Talentvol zanger zoekt dito band

Na mijn studententijd zette ik een stap. Het was mooi geweest, bedacht ik me, en ik zette een advertentie in de Telegraaf: ‘Talentvol zanger zoekt dito band’.
Fake it, till you make it, moet ik gedacht hebben. Of gewoon lekker keten, dat kan ook. Het probleem ontstond nadat ik inderdaad ingehuurd werd door een talentvolle band. Zij waren stuk voor stuk beter, gemotiveerder, professioneler en talentvoller dan ik… ;-( Het duurde dan ook niet lang voordat de bandleider met een serieus gezicht tot me wendde….
Daarmee stierf mijn zingdroom weer een langzame dood in de vergetelheid.

Toch kon ik best zingen, zo kwam mij steeds vaker ter ore. Ook toen ik later serieus zangles nam, verteld mijn capabele zangjuf me na een aantal leuke lessen, dat ik het beste gewoon iemand kon vinden om lekker samen mee te gaan spelen. een pianist of gitarist, en gewoon lekker zingen. Maar het kwam er nog niet van. Druk druk druk….

Toen ik trouwde bracht ik een zelfgeschreven Nederlandse cover van Elton John’s ‘Your Song’ voor mijn kersverse echtgenote ten gehore. Een verrassingsact, onder begeleiding van vriend Menno op de vleugel. Een smashing succes, mag ik zeggen. Zelden heb ik Wien zo overmand door emoties gezien… En de complimenten daarna waren niet van de lucht! Moest ik daar niet wat mee?

Mens durf te leven

Afgelopen juni zong ik, bij de lancering van het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’ het nummer ‘Mens durf te leven’. Het was een stap uit mijn comfortzone, want ik vond het heel spannend. Onbegeleid, voor een driehonderd koppig publiek. Het klonk niet al te best, vond ik zelf. Maar menigeen complimenteerde me achteraf met het lef en ook met de zangkwaliteit. En ik vond het zo superleuk, dat het echt smaakt naar meer. Dus trok ik wederom de stoute schoenen aan en legde aan Frank Wijn, de componist die in mijn boek voorkomt, voor om het nummer ‘Mens durf te leven’ in een eigen versie op te nemen. Met speels gemak vond hij het prima. Een eigen compositie, een eigen tekst. Dat gaan we binnenkort maken en opnemen. Wordt vervolgd!

Maar nu eerst de masterclass met Lils. Super leuk en spannend. Ik ga de nummers ‘Big Yellow Taxi’ van Joni Mitchel / Counting Crows zingen. En het nummer ‘Alles is Liefde’ van Blof.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
BobDobroRock
Door

BobDobroRock

op 07 Feb 2010

Hey Huub,
Leuke blog en goeie visie op het leven. Zoveel mogelijk mensen moeten in hun 'flow' zien te komen. Maar er is vaak nogal wat wat ze afleidt.
Ik zoek je even op op Twitter.
Groet Bob

Huub van Zwieten - DroomBaanGoeroe®
Anoniem
Reactie plaatsen