TalentFirst Nederland BV

Nieuwe datum bekend voor STAP: 17 maart 2023

Met dit bericht willen we iedereen - namens UWV - informeren over de nieuwe datum voor het aanvragen van STAP-budget. De nieuwe datum is 17 maart 2023 geworden.


Technische storing op 28 februari

De technische storing begon rond half 10. Mensen konden het STAP-portaal niet meer in. Wie al eerder ‘binnen’ was kon wel in de wacht blijven. In eerste instantie was de verwachting dat deze storing snel opgelost kon worden. De openstelling van het loket werd daarom met een uur uitgesteld naar 11 uur. Op dat moment was het probleem nog niet verholpen. Snel daarna werd duidelijk dat de storing dermate groot was, dat een oplossing op 28 februari niet haalbaar was. Daarom is toen besloten mensen niet langer in onzekerheid te laten en het aanvraagmoment te verplaatsen naar een latere datum.


Oplossing van de storing

Vanaf 28 februari tot 3 maart is gewerkt aan de analyse van de storing en aan de uitwerking van de oplossing. De komende dagen wordt de oplossing doorgevoerd. Vervolgens wordt de oplossing zeer uitgebreid getest. Op 17 maart wordt het STAPportaal opengesteld voor het alsnog aanvragen van STAP-budget.


Gebruik van de verstrekte STAP-aanmeldingsbewijzen

Het reeds door ons verstrekte STAP-aanmeldingsbewijs van mensen met een startdatum vanaf 28 maart 2023 kan nog steeds gebruikt worden op 17 maart. Iedereen kan een verlening ontvangen voor scholing die start vanaf 28 maart.