Ontdek 3 simpele effectieve acties voor 2015
Ontdek 3 simpele effectieve acties voor 2015
05 januari 2015 
2 min. leestijd

Ontdek 3 simpele effectieve acties voor 2015

Als kind vond ik het geweldig om in een nieuw schrift te beginnen. Het schrift heeft nog maagdelijk witte pagina’s, er zitten nog geen vouwen of hoekjes aan en jij hebt zelf de keuze welke acties je uitvoert. Doe je dat op een andere manier dan in je vorige schrift? Met welke kleur schrijf je? Wat zet je voorop het schrift? Alles ligt nog voor je open.

Het begin van een nieuw jaar is voor mij zo’n zelfde moment en ik voel nog steeds hetzelfde enthousiasme dat ik als kind ook voelde bij het schrijven in een nieuw schrift.

Een nieuw jaar

Het nieuwe jaar ligt voor je, vol kansen en mogelijkheden en vol nieuwe ervaringen die op je pad zullen komen. Mooie ervaringen en vast ook minder mooie ervaringen, maar momenten die je vaak weer waardevolle lessen gaan opleveren. Het werkt voor mij inspirerend om nieuwe doelen te stellen, een nieuwe stip op de horizon te zetten en stil te staan bij wat ik nodig heb om de beste versie van mijzelf te zijn.

En elke keer als ik in een nieuwe schrift was begonnen, werd het na een aantal pagina’s weer wat slordiger, ging ik toch krassen of met verschillende kleuren schrijven. Ook komend jaar zal ik vast weer vervallen in een aantal bestaande patronen en dat is ook helemaal ok. Ik hoor veel mensen zeggen dat ze daarom maar helemaal geen goede voornemens meer maken, maar dat plezier laat ik me niet afnemen!

Haal het beste uit jezelf

In mijn werk challenge ik keer op keer mensen die ik mag begeleiden om het beste uit zichzelf te halen en dat is vaak hard werken. Daarom vind ik het mooi om zelf ook regelmatig buiten mijn comfortzone te gaan om het nieuwe aan te gaan en daarmee steeds authentiekere keuzes te maken over hoe ik mijn leven wil leven.

Drie simpele effectieve acties helpen mij om de juiste stappen te zetten:

Do it!

Wil je iets, dan vraagt dat actie. Je kunt er lang over praten of denken, maar ga het maar gewoon doen: sporten, een opleiding, een nieuwe baan, meer vrije tijd…. Just do it!

Stop it!

Wil je iets niet meer, dan geldt het tegenover gestelde: stop daar dan mee. Doorzie het patroon waar je inzit en maak de keuze om ermee te stoppen!Een hilarisch filmpje uit de oude doos blijft me altijd nog bij:

[youtube]http://youtu.be/Ow0lr63y4Mw[/youtube]

Fuck it!

Wil je echt authentieke keuzes maken in je leven, dan zul je af en toe iets moeten doen wat buiten de gebaande paden ligt en waar anderen je misschien gek voor zullen aankijken. Je echte authentieke ik laten zien, vraagt moed en dan is af en toe een beetje ‘fuck-it-mentaliteit’ een goede support.

Ook kan het af en toe heerlijk zijn om even niet de goede dingen te doen, maar even languit op de bank te liggen of toch die reep chocolade te eten… ook dan werkt ‘fuck it’ uitstekend!

Ik wens je een enerverend en inspirerend jaar toe! En in het kader van ‘Do it!’ trek ik nu mijn sportkleren aan en ga een rondje hardlopen. De eerste stappen in 2015 op weg naar mijn doel om op zondag 20 september de Dam tot Damloop te lopen.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen