Sinterklaas

De Wet van Sinterklaas

De Wet van Sinterklaas

Regelmatig heb ik een niet te stuiten drang om een nieuwe droom te realiseren. Wat daar dan ook voor nodig is en wat daar dan ook voor moet wijken. Ik vind het echt een kick als het lukt! En dat gebeurde al een aantal keren in mijn leven, waardoor ik de succesformule steeds beter begrijp. Het blijkt verrassend simpel.

Dromen realiseren

Een paar jaar terug droomde ik van een 350 m² pand, waar wonen en werken te combineren zouden zijn, liefst betaalbaar, midden in de Jordaan, uiteraard met een buiten erbij. Mensen om me heen lachten schamper en zeiden: ’Dat willen we allemaal wel’. Vastberaden en doelgericht ging ik aan de slag. Alles moest ervoor wijken en dagelijks ondernam ik diverse acties. Ik deelde mijn droom en mijn acties op een blog. Het duurde niet lang voordat ons huidige pand aan de Amsterdamse Bloemgracht zich aandiende, nadat de eigenaar mijn blog had gelezen.

Vorig jaar rond deze tijd droomde ik van een groot charity-event waar duizend mensen allen € 100 aan een goed doel zouden schenken. Met behulp van een blog over mijn droom vond ik vele mensen die me wilden helpen en samen realiseerden wij binnen vijftig dagen ’De Dag van de Overvloed’. In januari had ik een andere droom, waar alles voor moest wijken. Ik besloot nu echt mijn overtollige kilo’s aan te pakken. Op mijn blog deelde ik mijn wens en wat ik er allemaal voor wilde doen en laten. En doordat veel mensen dat lazen en mij scherp hielden, lukte het me om in 90 dagen 14 kilo af te vallen.

Wet van Sinterklaas

De succesformule is simpel: voel je droom en ga er met zo veel mogelijk actie, vastberaden achteraan. Benut vervolgens de Wet van Sinterklaas*): als je vertelt wat je wilt, dan krijg je het vaak ook! Deel met zo veel mogelijk mensen wat je wilt en nodig hebt, zodat zij je erbij kunnen helpen!
Inmiddels droom ik alweer verder. Nu over: het DroomBaanHotel! Ik fantaseer over een plek waar mensen met een carrièrevraagstuk een meerdaags en intensief coachingstraject kunnen volgen (de zogenaamde DroomBaanReis), precies zoals ik het in het boek ’Marijn Is Klaar Met Werken’ heb beschreven. En die plek gaat er komen. Zeker weten. Want resoluut steven ik af op 1 december, de dag waarop het ideale DroomBaanHotelpand van ons kan worden. Als ik er tenminste in slaag voor die tijd 20 visionairs te vinden die net als ik in het plan geloven, en in ruil voor o.a. het gebruik van het hotel, mij tijdelijk een bedrag van € 25.000 lenen**).

*) De Wet van Sinterklaas werd bedacht door Rob den Best: ‘Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je meestal iets anders’
**) Meer info over het DroomBaanHotel en participeren via deze link.