TalentFirst Nederland BV

Kwetsbaarheid als kracht ervaren

Vergroot je veerkracht via het kernkwadrant

Iedereen heeft zijn eigen kernkwaliteiten en vaak staan we hier onvoldoende bij stil. ‘Het is immers zo normaal wat we doen’ hoor ik vaak. Dan ervaren we onze eigen kernkwaliteiten niet als talent of kracht. Wat we wel ervaren als we er teveel van inzetten en doorschieten in de valkuil. Zo kan iets wat in essentie positief is, negatief gedrag met zich meebrengen. En daar heb jij en jouw omgeving last van.

Om in de kracht van je kwaliteit te gaan staan, gebruik je het signaal van je valkuil. Je voegt er je eigen uitdaging aan toe. Zodat er balans komt. En daarmee is dat wat je kwetsbaar maakt, een signaal. Daar naar handelen is je veerkracht, is je eigen regie nemen en andere dingen doen.

Als je het kernkwadrant nog niet kent, dan is het een instrument om je energiegevers (kwaliteiten en uitdagingen) en leeglopers (valkuilen en allergieën) onder woorden te brengen. Ken je het model wel? Dan is het een opfrisser en kan het je nieuwe inzichten geven. Met als doel om je veerkrachtiger te bewegen.

Wil je patronen herkennen en doorbreken? Wil je in je kracht staan door kwetsbaar te kunnen zijn? Doe dan mee!
In deze praktische workshop ga je zelf aan de slag en krijg je handvatten aangereikt om het toe te passen in de praktijk.

Na afloop van de workshop ontvang je per email de besproken PowerPoint met tips.

 

Deze workshop wordt gegeven door Miriam van der Zee.
Miriam werkt dagelijks als pure talentcoach met vraagstukken in persoonlijke en loopbaanontwikkelingen