Verdiepende Training Coachen met DISC en Drijfveren

Verdiepende Training Coachen met DISC en Drijfveren

Na deze training beheers je diverse methodieken om als (loopbaan)coach aan de slag gegaan met de DISC-methode.


Inhoud training

De verdiepende Training Coachen met DISC en Drijfveren heeft als doel je verdieping te geven hoe je kan coachen met DISC. 


Je leert diverse methodieken waarmee je een DISC profielgesprek kunt houden. Je ontdekt hoe je een vervolgtraject vormgeeft. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je je coachee zelf de regie over zijn proces laat houden. Hoe zorg je dat je coachee zelf aan het werk gaat? Welke veel voorkomende vraagstukken zijn er? Hoe confronteer je respectvol?


Je ontdekt wat je kunt doen wanneer een coachee het niet eens is met zijn profiel. Of miscommunicatie vooral buiten zichzelf legt. Je leert werkvormen die je kunt inzetten bij voorkomende vragen bij elke DISC-stijl. Ook ga je veel oefenen en krijg je feedback op wat er al uitstekend gaat en waar je aan kunt scherpen.


  • Ontdek hoe je een DISC-traject vormgeeft voor 1-1 coaching

  • Leer diverse methodieken die jij in kunt zetten tijdens 1-1 coaching met DISC

  • Ontdek hoe jij je als coach kunt verbeteren met DISC-werkvormen 

Voor wie is deze training?

Dit programma is voor gecertificeerde DISC (loopbaan)coaches die DISC inzetten in hun praktijk en daar nog beter in willen worden. Om optimaal leerrendement te behalen en de transfer naar de praktijk te verhogen is het handig dat je in de praktijk kan oefenen met het begeleiden van coaches. 

Gesubsidieerd?? Hoe kan dat? En wat is STAP?

Het STAP budget is een subsidie waarmee elke Nederlander per jaar € 1000 in zijn  of haar ontwikkeling mag investeren.

Een mooie manier van de overheid om professionele ontwikkeling en persoonlijke groei te stimuleren.
Jij kunt daar gebruik van maken, als je er op tijd bij bent op 1 mei!


Deze training voldoet aan de voorwaarden voor de STAP regeling, volgens het ROA afwegingskader.

Wat ga je leren?

  • Hoe je een coachgesprek voert met DISC.

  • Hoe je achter de échte leervraag komt en de koppeling met DISC.

  • Hoe je de regie over diens ontwikkeling bij je coachee laat en zelf minder hard hoeft te werken.

  • Wat je kan doen wanneer een coachee zich niet herkent in zijn profiel.

  • Welke werkvormen je bij veel voorkomende vragen in kan zetten.

  • Wat jouw eigen kwaliteiten en valkuilen als coach zijn. 

Praktische informatie 

Startdatum, studiewijze en studieduur

Startdatum                specifieke data worden weergegeven op de betaalpagina

Studieduur                2 dagen training met een groep van maximaal 10 deelnemers (beide dagen van 9:30 - 16:30 uur)Studiewijze                persoonlijke intake & voorbereidingsopdracht | training, werkboek met theorie uitleg en werkvormen

Studie-uren               30 minuten

Contact-uren             14 uur

Locatie                       omgeving midden Nederland

Certificaat                  na afronding via mail

Schrijf je nu in voor deze training

Inschrijven


Jouw certificaat bij afronding

Voor op je CV, op je LinkedIN profiel, boven je bureau... het mag gezien worden dat jij gedegen hebt geïnvesteerd in jouw verbeterde zelfkennis en effectiviteit.

Veelgestelde vragen over STAP

Waar gaat dit precies over?

Om de tekorten en uitdagingen op de arbeidsmarkt aan te gaan, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor loopbaanscholing en voor om- en bijscholing. Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden (tussen de 18 en 67 jaar) kunnen hier een beroep op doen.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

In 2023 is er voor de subsidieregeling STAP-budget 160 miljoen euro beschikbaar. Het volgende aanvraagtijdsvak start maandag 3 juli 2023 10.00 uur. Wees er op tijd bij! Want op = op.

Hoe kan ik dit aanvragen?

Door je bij ons aan te melden. Als jij je hebt aangemeld dan krijg je van ons een STAP aanmeldingsbewijs. Met dit aanmeldingsbewijs kun jij op de eerstvolgende STAP-dag op 1 mei jouw aanmelding definitief maken. Hieronder leggen wij uit hoe je dat doet.

Wat moet ik doen om mijn aanmelding op 3 juli definitief te maken?

Je vraagt het STAP-budget online aan via www.stapuwv.nl.
Voor het eerstvolgende tijdvak kan dit vanaf 3 juli 2023. Het portaal opent om 10:00 uur. In de afgelopen STAP-rondes waren de plekken in no-time vergeven. Zorg er daarom voor dat je om 09:45 al klaar zit achter je laptop of computer.

Om je aanvraag in te dienen heb je een DigiD nodig. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan op tijd aan. Ook heb je het STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Je ontvangt het STAP-aanmeldingsbewijs van ons nadat jij je hebt ingeschreven voor één van onze programma’s.

Ik heb het STAP-budget aangevraagd, wat nu?

Nadat jij op de eerstvolgende STAP-dag (3 juli) jouw aanvraag hebt voltooid duurt het even voordat de gegevens binnen zijn bij het UWV en je een terugkoppeling krijgt met jouw definitieve toekenning van het STAP budget. Na de definitieve toekenning kun je op 1 juni starten met jouw training. Tegen die tijd krijg je van ons een mailtje met de volgende stappen en meer informatie over de onboarding van de training en de verschillende begeleidingssessies.

Hoe lang duurt het om mij aan te melden?

Het kost je slechts 5 minuten om jouw gegevens in te vullen.

Hoeveel plek is er?

Per opleiding is er plek voor maximaal 300 mensen

Wat als ik niet door deze ronde heen kom?

Dat zou erg jammer zijn! Maar wij brengen je in dit geval nergens voor in rekening.

Elke 2 maanden wordt er weer nieuw budget toegevoegd, voor opnieuw 40.000 mensen. Deze aantallen worden in de toekomst mogelijk verhoogd. Mocht het deze ronde niet lukken om mee te doen, dan kun jij je na 3 juli 2023 opnieuw aanmelden voor de volgende ronde die op 1 september plaats zal vinden.

Hoe werken onze programma's precies?

Tijdens de training komen jouw persoonlijke kwaliteiten en loopbaan uitdagingen aan de orde. Je krijgt een coach met wie je op de training kunt reflecteren en volgende stappen kunt bedenken. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk. We helpen je om jouw groei en toekomstplannen uit te vinden. We laten je ontdekken waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Hoe zien de individuele begeleidingssessies eruit?

Ter ondersteuning aan de training krijg je individuele begeleiding van een gecertificeerd Talentfirst begeleider.

Een TalentFirst begeleider helpt jou in kaart te brengen hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet en hoe deze te realiseren. Onze begeleiders doorlopen een intensief selectieproces alvorens wij met hen in zee gaan en zijn erin gespecialiseerd om met jou te kijken naar jouw positieve en belemmerende overtuigingen en helpt je om elke dag met plezier aan het werk te gaan.

De begeleider helpt je om tijdens het doorlopen van de training gemotiveerd te blijven en is dus niet de inhoudelijke expert van het programma, maar hij of zij motiveert/support jou op de momenten dat het even tegenzit.

Wat moet ik zelf betalen?

Helemaal niets! Wij zullen je nooit iets in rekening brengen.

Moet ik het STAP-budget terugbetalen als ik de training niet afrond?

Nee. Wel ben jij je STAP-budget kwijt als je jouw training niet afrondt.

Ik heb goedkeuring van het UWV, wat nu?

Gefeliciteerd! Binnen vier weken na elke STAP-dag start officieel de training en zal je worden uitgenodigd voor de online omgeving. Mocht je een traject hebben gekozen waarbij individuele begeleiding in de training zit, dan zal jouw begeleider binnen twee weken na de start van jouw training contact met je opnemen voor het inplannen van het eerste gesprek.

Moet ik mijn keuze voor scholing toelichten aan mijn werkgever?

Nee. Je hoeft je keuze voor scholing niet toe te lichten aan je werkgever. Je kunt gewoon de opleiding volgen die jij leuk vindt!

Ik heb een vraag over de STAP-regeling, maar die staat er niet tussen. Wat nu?

Heb je een andere vraag. Kijk dan eens op de Veelgestelde Vragen pagina van het UWV. Staat je vraag hier ook niet tussen? Stuur dan een mailtje naar stap@talentfirst.nl en wij proberen je vraag zsm te beantwoorden.

Inschrijven via STAP (100% Gratis)


   

Reguliere Inschrijving