Werk-Prive Balans

Werk-Privé Balans

Heb je moeite om je laptop tijdens je vakantie dicht te laten? Haal je altijd als laatste je kind op bij de naschoolse opvang of schiet je vrije avond er regelmatig bij in omdat je het zo druk hebt? Het valt niet mee om balans te vinden in een tijd waarin we denken altijd bereikbaar te moeten zijn. In deze training ontdek je hoe je toch een goed evenwicht kunt bereiken!


 • Na deze training heb jij een betere balans tussen je werk- en privétijd.
 • Diepgaande inzichten en praktische tools die je vooruit helpen.
 • Een e-learning, assessment + persoonlijk rapport. Ontdek hoe mindful jij al bent.

In het kort

’s Avonds toch nog even doorwerken? E-mails beantwoorden op je vrije dag? Of moeite hebben om aan het einde van de dag of tijdens vakanties je laptop dicht te laten? Je herkent het misschien wel. Mensen kunnen je 24/7 bereiken. En je weet maar al te goed dat jij zelf de enige bent die daar ‘Nee’ tegen kan zeggen. Hoe je dat effectief aanpakt en zo je balans tussen werk- en privétijd bewaakt? Dat leert deze cursus je. Word een expert in timemanagement, grenzen stellen en balans creëren én vasthouden.


Stop met alsmaar nóg meer hooi op je vork nemen. Met je overal verantwoordelijk voor voelen. En met te laat beseffen dat je dingen doet die eigenlijk niet in je agenda of energietank passen.


Deze training leert jou om weer balans te ervaren tussen werk en privé. In 5 waardevolle modules leer je waar het bij jou misgaat, hoe je de balans herstelt, hoe je je minder laat leiden door verwachtingen van anderen en hoe je leeft en werkt op jouw voorwaarden. Met effectieve grenzen, een sterk staaltje timemanagement en slimme routines voor de juiste balans.


Voor wie is dit programma?Is jouw balans tussen werk en privé regelmatig zoek? Neem je regelmatig te veel hooi op je vork? Vind je het lastig om tijd voor je sociale leven vrij te maken omdat je zo opgaat in je werk? Voelt het soms zelfs alsof jij met alle e-mails, appjes, telefoontjes en volle agenda’s de controle kwijt bent? Dan is deze training voor jou.


Dit is dé training voor iedereen die zich in één (of meer) van deze punten herkent:


 • Je staat altijd maar aan. E-mails, appjes, telefoontjes, extra opdrachten? Kom maar door, jij zegt niet snel ‘nee’.
 • Je merkt dat je minder toekomt aan hobby’s, sociale dingen of uitjes. Daar baal je van. Je werk is leuk, maar het mag een tandje minder.
 • Je hebt moeite om de balans te bewaken tussen je gezin en het werk. Beide kanten vragen veel van je. Hoe kun je aan de verwachtingen voldoen zonder jezelf te verliezen?
 • Je weet ook wel dat je niet zo kunt doorgaan en meer rust moet bewaken. Maar hoe?
 • Je wilt ontdekken waardoor je agenda dichtslibt of waardoor je alsmaar doorgaat, zodat je voortaan eerder op de rem kunt trappen.
 • Jij wilt grenzen stellen (het liefst op tijd!), meer werken vanuit je eigen voorwaarden en je tijd bewaken als een echte timemanagement-expert.
 • Je wilt weer controle ervaren over hoe je je tijd besteedt, zodat je meer kunt genieten. Van het werk én van het leven daaromheen.

De Training

 • E-learning 

 • assessment + persoonlijk rapport

Wat ga je leren?

  • Assessment + persoonlijk rapport over hoe zen jij bent.

  • Wat de context van onze huidige werkcultuur is en waar de balans tussen werk en privé door wordt beïnvloed.

  • Herkennen van de waarschuwingssignalen van een ongezonde balans en de voordelen van een gezonde balans.

  • Bepalen wat jouw prioriteiten én energiegevers voor werk en privé zijn.

  • Implementeren van technieken voor timemanagement.

  • Jezelf weerbaar maken om effectieve grenzen te stellen.

  • Manieren om een gezonde en duurzame werk-privébalans te creëren en te behouden.

Programma

Module 1- Geen koud kunstje

Ontdek hoe de huidige werkcultuur het je moeilijker maakt om je balans te bewaken. Waar gaat het mis? Wat zijn de valkuilen? Als je die kent, kun je beter voorkomen dat jij je erdoor laat leiden.

Module 2 - Het probleem in de schijnwerpers

Leer de eerste signalen van een ongezonde balans herkennen. Zo kun je op tijd erger voorkomen. Ontdek hoe je in die situaties prioriteiten stelt die jou helpen om je tijd beter te verdelen tussen wat echt belangrijk is of energie geeft en wat niet.

Module 3 - Word de directeur

Leer praktische timemanagement-tips waarmee jij je tijd beter bewaakt en ontdek hoe je krachtiger grenzen stelt. Met de routines en gewoontes die je in deze module leert, kun jij beter een balans creëren en vasthouden.

Module 4 - De olifant in de werkkamer

Ontdek wat de voordelen zijn van een gezonde werk-privébalans en leer stappen waarmee je dit voor elkaar krijgt.

Module 5 - Alle ballen in de lucht

Hoe herstel je de balans als de omstandigheden veranderen? Met de methoden in deze module creëer je opnieuw een gezonde werk-privébalans en behoud je die.

Plaats & data

Startdatum

Doorlopend

Studieduur

4 uur + toepassen in de praktijk


Studiewijze

Assessment + persoonlijk rapport

E-learning (3 maanden toegang)

Zelf oefenen per module


Contacturen

Geen


Locatie 

Online


Jouw investering 

De investering bedraagt € 275,00 (exclusief 21% btw). 


Vrijstelling van btw is mogelijk voor particulieren en/of instanties die geen btw kunnen terugvorderen.
Je betaalt in dat geval 10% compensatie-toeslag ivm de btw-gerelateerde kosten uit de training die TalentFirst afdraagt voor jou.

Meer informatie hierover vind je op www.talentfirst.nl/btw-vrijstelling.


Mogelijkheden vanuit je werkgever

Vaak is het mogelijk gebruik te maken van een opleidingsbudget vanuit je werkgever. Dit budget kun je inzetten om je te ontwikkelen en/of door te groeien in je werk. Hoe dat bij jouw organisatie is geregeld kun je nagaan door je arbeidsvoorwaarden na te lezen of het na te vragen bij je leidinggevende of HR-manager.


Betaling

Betaling gebeurt bij aanmelding.

Bij TalentFirst helpen wij mensen met 'lekker werken'


Wij zijn de Club van Lekker Werken, voor werknemers én werkgevers, die als doel hebben om samen een inspirerende arbeidsmarkt te creeëren waar burn-outs tot het verleden behoren en het goed hebben met elkaar de norm is. Wij doen dit op onze eigen manier: origineel voorop, trainingen, groeiprogramma's en coaching met luchtige diepgang, persoonlijke aandacht én meetbaar resultaat.


Al meer dan 23 jaar helpen wij mensen met 'lekker werken'. Inmiddels hebben wij
meer dan 100.000 mensen geholpen om elke dag fluitend naar hun werk te gaan.