ATW: Dag 15 - In de jungle
ATW: Dag 15 - In de jungle
26 juni 2013 
2 min. leestijd

ATW: Dag 15 - In de jungle

Picture this. Zojuist ben ik, vanaf de plek waar ik al vier dagen intensief aan het studeren ben, de wildernis ingelopen, onder het licht van de volle maan. Supermaan, zelfs, want gisteren was de maan het dichts bij de aarde sinds jaren. Het geeft een vreemd soort schemerlicht. Ik volg een pad, wat een donkerder stuk inleidt onder de bomen. Ik sla rechtsaf om een beekje over te steken, springend over de daarin liggende stenen. Aan de overkant sla ik links een bergweggetje in, waarop na een flauwe bocht een zijpaadje is, met de resten van een zwart hek. Door de drassige grond loop ik het steile stuk op naar boven, over gras verder de bush in. Na waar een flauwe bocht, doemt een klein huisje op, wat mooi beschut achter weelderige bossen ligt, met uitzicht over de vallei. Ik hoor alleen het ruisen van het beekje onder me, en verderop vaag geklater van de waterval. Ik heb het gevonden. Met  mijn sleutelbos open ik de voordeur van mijn slaapplaats voor vannacht. En dat gewoon geboekt via AirBnB.

Ondergedompeld

Hier zit ik, na vier van de vijf dagen volle dagen ondergedompeld te zijn in Tony Robbins. Morgen de laatste intense dag, waar het allemaal samen moet komen en die we gaan afsluiten met een sprong van een hoge brug in een snelstromende rivier. Twee weken inmiddels sinds mijn vertrek uit Nederland. Tony’s training is heftig, vooral door de lange uren die we draaien. Vandaag ook weer tot 23.30 u. We houden het vol, door de energie die de inhoud afwisselt. En zou het dan echt helpen, dat het maar 19 graden in de seminar ruimte is en we weinig eten en heel veel water drinken? Houd je het dan inderdaad langer vol? Er wordt heel veel stof behandeld, van salesoptimalisatie, tot cutuur, via marketing, naar financieel beheer en accountancy. Maar wat ik bovenal interessant vind zijn de deelnemers. 125 ondernemers uit de hele wereld, met de meest uiteenlopende business. Hendrikus, een Nederlandse hippie van 60, met een miljoenen tuinarchitectenbedrijf op Hawaii. Drie Australische broers met een groot restaurant en vier broers met een bouwbedrijf. Fred, die een innovatieve sandwichfranchise in de US uitrolt. David, voorziet Angolo van mobiele telefoos. Yash, software bouwer uit Australie. Laura voorziet Amerikaanse kantoren van alle bekabeling. April, mede-eigenaar van een eventorganisatie. Frans, fruitimporteur uit Polen.

Nieuwe werelden

Niet zelden ondernemers die op hele grote borden schaken, met giga omzet en winst en cash. Het geeft mij zicht op werelden die ik nog niet ken. En ik moet zeggen: het went om mensen te horen praten over miljoenen omzet, soms honderden miljoenen. Omzet of winst. Inspirerend! Af en toe ben ik er een uurtje uitgestapt, waarmee ik een uitzondering was. Om avonturen te beleven buiten die koude zaal. Zwemmen in de oceaan, een rondje hardlopen, een wandeling door de jungle, lunch met de eigenaar van een resort. Soms ging ik wat minder hard mee in de rollercoaster. En op andere momenten stond ik zelf het hardst te springen en mee te zingen met ‘Life will never be the same’ van Haddaway, of met ‘We found love’ van Rihanna. Want energiemanagement gebeurt met humor, rock and roll, maf doen en beweging.

Fiji

Buiten is het is zeker niet continu snikheet, soms zelfs fris. En uit de bewolking valt af en toe een buitje. Witte stranden zijn hier eigenlijk nauwelijks te vinden. Het is geen standaard Bounty-eiland en toch is het een heerlijke plek. De weelderigheid van de natuur, met palmbomen, tropische bossen en de oceaan is schitterend. Maar het meeste indruk maken de mensen. De Fijians zijn echt aardig, zonder het te spelen. Daardoor heb je heel makkelijk en leuk contact met iedereen. Het helpt dat ze Engels als eerste of tweede taal hebben. In de stilte van de jungle ga ik slapen, me voorbereidend op een vroege wekker. Ik ga bij zonsopkomst naar de waterval, voordat de laatste Tony-dag losbarst.
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen