Bestemming bereikt
Bestemming bereikt
16 december 2009 
in doelen
1 min. leestijd

Bestemming bereikt

Bestemming bereikt. Dat is het gevoel waarmee ik de laatste dagen rond loop. Ik heb de dingen die ik wilde doen in dit jaar af kunnen vinken. Het geeft me een rustig gevoel, bevredigend.”

Tevreden terugkijken

Dit tekende ik op uit de mond van iemand die terugkeek op 2009. Samen met haar had ik een jaar geleden een lijstje opgesteld van haar dromen, verlangens en doelen voor 2009. Een overzichtelijk lijstje van 4 dingen. Een bergtocht organiseren. Een reis naar Amerika maken. Een interim klus scoren. Een training volgen.
En nu, een jaar later, kon ze tevreden terugkijken. Drie van de vier waren volledig geslaagd, en het vierde was gedeeltelijk gelukt. En dat was ook nog eens haar eigen keuze.

Ik realiseerde me dat ze dat fijne ‘bestemming bereikt’ gevoel alleen kon ervaren, omdat ze vorig jaar de moeite had genomen om haar wenslijstje op te stellen. Door het concreet te maken, en tussentijds het lijstje voor zichzelf top-of-mind te houden, wist ze nu precies dat het gelukt was om dat te bereiken wat ze wilde.

Speelbal van omstandigheden

Als je rondloopt met een onbestemd gevoel van onbehagen, omdat je nog allerlei dingen in 2009 had willen doen die je nog niet bereikt hebt, dan kan dat komen omdat je nooit heel concreet hebt gemaakt wat je nou precies wilt. Je hebt misschien allerlei dingen bereikt, die helemaal niet zo belangrijk voor je waren. En andere dingen, die juist wel essentieel zijn voor je, kwam je misschien niet aan toe. Dat kan een gevoel geven dat je een speelbal bent van de omstandigheden.

Als je dat wilt voorkomen, is het nu een goed idee om voor 2010 heel concreet op een rijtje te zetten wat je wilt doen, zijn of neerzetten. Zodat je over precies een jaar ook kunt zeggen: ‘Bestemming bereikt!’

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen