BNR Carrieretip 1: Vergeet de vraag Wat wil ik?
BNR Carrieretip 1: Vergeet de vraag 'Wat wil ik?'
25 augustus 2008 
0 min. leestijd

BNR Carrieretip 1: Vergeet de vraag 'Wat wil ik?'

Wat wil ik?

Veel mensen stellen zichzelf regelmatig de vraag tijdens hun carrière: ‘wat wil ik?’ Vaak met wanhopig opgestoken handen… Vooral omdat het antwoord op die vraag niet altijd zo makkelijk komt. Dat schiet dus niet op, dus vergeet die vraag.

Wat heb ik te bieden?

Er is een veel slimmere vraag om jezelf te stellen: de vraag ‘Wat heb ik te bieden?’ Die vraag is namelijk een stuk makkelijker te onderzoeken en te beantwoorden. Met behulp van simpele oefeningen of testjes kun je erachter komen wat jouw unieke aanbod aan anderen is. Vraag maar eens aan je vrienden wat ze bijzonder aan jou vinden en je ontdekt je unieke talenten. Bedenk maar eens waar jij complimenten over krijgt. Waar ben je beter in dan anderen. Welke artikelen in kranten en bladen hebben je interesse?

En als je weet wat je te bieden hebt, volgt het antwoord op de vraag ‘Wat wil ik?’ vanzelf. Namelijk, datgene kwijt kunnen wat je te bieden hebt!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen