BNR Carrieretip 4: Doe wat je gratis zou doen!
BNR Carrieretip 4: Doe wat je gratis zou doen!
28 augustus 2008 
0 min. leestijd

BNR Carrieretip 4: Doe wat je gratis zou doen!

Wil je er achter komen hoe jouw echte droombaan eruit ziet? Bedenk dan eens welk werk je zelfs gratis zou willen doen? Welke dingen vind je zo leuk, dat je er met plezier tijd en energie in zou steken zonder dat je er geld voor krijgt?

Doe wat je gratis zou doen

Denk eens aan de dingen die je nu al in je vrije tijd doet, of zou willen doen. Het is goed mogelijk dat er mensen zijn die met die dingen hun brood verdienen. Dus waarom jij niet? Volgens mij heb je je droombaan als je datgene doet wat je zelfs gratis zou willen doen, maar waar je toch goed voor betaald krijgt.

Ik ken mensen die hun brood verdienen met kopjes koffie drinken met anderen. Of door de hond van anderen uit te laten. De hele dag in de tuin te werken. Of door slap te ouwehoeren op de radio.

Het klinkt tegenstrijdig, maar dit is de snelste route naar je droombaan: onderzoek wat je gratis zou willen doen, en ga vervolgens uitzoeken wie daarvoor zou willen betalen!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Bas van de Haterd
Door

Bas van de Haterd

op 01 Sep 2008

Beroepskoffiedrinker, zo werd ik laatst genoemd :)

Reactie plaatsen