Connecting the dots
Connecting the dots
20 maart 2008 
1 min. leestijd

Connecting the dots

Vandaag bereidde ik een V-learning filmpje voor (video-learning on demand) dat ik dinsdag ga opnemen. Dat leverde me een grappig inzicht op over mijn eigen talenten:

Van Randstad naar TalentFirst

Ik beschrijf in het filmpje twee momenten in mijn loopbaan waar ik mijn baan zelf heb gecreëerd. Niet bestaande banen binnen mijn toenmalige werkgever Randstad, die ik zelf had bedacht en vervolgens ook mocht gaan uitvoeren. Ik kreeg het inzicht dat een rode draad in mijn werkende leven is dat ik heel vaak zelf mijn baan heb gecreëerd, of naar mijn hand heb gezet. Dus ook al voordat ik in 2000 TalentFirst startte. Ik creëerde een aantal keer mijn eigen baan, op basis van mijn eigen wensen, talenten en ideeën. En laat dat nou de belangrijkste belofte zijn van mijn DroomBaanDag: creëer in 1 dag jouw droombaan. Ik blijk daar zelf meer ervaring mee te hebben dan ik me eerder had gerealiseerd.

In het filmpje behandel ik de twee zelf gecreëerde droombanen overigens als voorbeelden van momenten dat het niet zo lekker uitpakte in mijn werk. De praktijk bleek uiteindelijk minder rooskleurig te zijn dan ik had gedacht.

Connecting the dots

Nu realiseer ik me echter dat de echte waarde van die twee mindere momenten in mijn loopbaan op verrassende manier bijdragen aan mijn werk van nu!
En dat doet me dingen aan de legendarische speech van Steve Jobs, over connecting the dots: een oproep om zoveel mogelijk op het moment te doen wat jou goeddunkt, omdat je toch pas achteraf de puntjes met elkaar kunt verbinden, en inziet hoe en waarom het bijdraagt aan jouw unieke bijdrage.

Fascinerend!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen