Foto van je droombaan
Foto van je droombaan
10 juli 2008 
0 min. leestijd

Foto van je droombaan

DroomBaan

In de Volkskrant van 9 juli stond een leuk artikel, over Leidse kinderen die de basisschool gedag zeggen, en die voor een jaarboek geportretteerd werden in hun droomberoep. Mooie foto’s ook, van een Rechter-to-be, een Juf en een Piloot. Kinderen laten dromen en hen waarderen zoals ze zijn, is volgens mij een heel belangrijke impuls in hun ontwikkeling.

Het is leuk om te zien dat er een enorme verscheidenheid is aan dromen. Dat kan motiveren om er echt werk van te maken. Je hebt veel minder concurrentie dan je denkt in je droombaan, omdat ieder zijn eigen droom(baan) heeft.

Dromen is eng

Maar dat dromen voor veel mensen eng is, onderschrijft Peter de Waard met zijn laatste alinea: ‘En nu maar afwachten of de scholieren over veertig jaar geen spijt hebben van deze openhartigheid’. Ziet Peter vijftigers voor zich, die – vele illusies armer – spijt hebben van hun jeugddromen? ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!’ klinkt in zijn schrijven door.

Dromen waarmaken

Zonde! Ik denk dat blijven dromen en er gevolg aan geven, als kind of volwassene, juist een belangrijke motor is om het beste uit je leven te halen. Tenslotte, de meeste dromen zijn bedrog, behalve die waar je werk van maakt!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen