In je baan rollen
In je baan rollen
18 maart 2008 
in burnout
0 min. leestijd

In je baan rollen

Vandaag schreef ik weer een analyse voor Huub’s check op Jobtrack.nl, iets wat is een aantal maanden eens per week doe. Op basis van een aantal rapporten en antwoorden van een aangemeld persoon, geef ik een droombaanadvies.

Kenmerkend

Het verhaal van Jeroen was kenmerkend omdat hij iets deed wat totaal niet bij zijn profiel past.

Volgens mij worden maar heel weinig loopbaankeuzes aan het begin van een carrière bewust gemaakt op basis van talenten, drijfveren en passies. Veel vaker rol je erin, mede door goedbedoelde adviezen van mensen om je heen, mensen uit je opleiding, bladen als Intermediair, Carp of Quote. Zelden wordt met starters echt de tijd genomen om goed uit te vinden waarin ze echt goed zijn, het verschil kunnen maken of een passie hebben.

Voorkomen van een burn-out

Terwijl dat toch een beproefde methode is om te voorkomen dat je later in je loopbaan tegen de van burn-out of onvrede op loopt.

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen