Inspiratie en een duwtje in de rug
Inspiratie en een duwtje in de rug
29 september 2013 
2 min. leestijd

Inspiratie en een duwtje in de rug

Na een zomerbreak, waarin ik met man en kinderen in een oude pipo-de-clown-caravan, maar liefst vier weken door Frankrijk en Spanje heb getoerd is nu de tijd aangebroken om de draad van het dagelijkse leven weer op te pakken. En daar heb ik zin in! Vooral om door te gaan met het realiseren van een droom die ik al sinds mijn twintigste heb en waar ik deze zomer een start mee heb gemaakt; namelijk het schrijven van een boek. Brr, spannend om dat nu in dit blog ‘wereldkundig’ te maken, want dat schept verwachtingen. En nu staat het zwart op wit! In mijn boek vertel ik over het verzetsverleden van mijn vader en hoe zijn verleden nu nog een rol in mijn leven speelt.

Het schrijven van een boek

Hoewel ik er soms mee worstel, met het realiseren van deze droom, vind ik het ook een fantastisch avontuur. Ik hou van verhalen vertellen en ik hou van schrijven. Ik merk dat hoe meer ik er mee bezig ben, hoe meer inspiratie ik krijg.

Hoe komt het dan dat ik hier tweeëntwintig jaar mee heb gewacht? Enthousiasme en materiaal genoeg zou je denken, maar er stond na al die jaren nog geen letter op papier. Behalve dat de tijd om allerlei redenen niet rijp was, wist ik ook gewoon niet goed hoe ik moest beginnen. Ik vond dat het boek aan allerlei eisen moest voldoen, de lat lag hoog. Ik had wel allerlei ideeën over hoe het zou moeten maar het lukte me niet om in actie te komen.

Duwtje in de rug

Tot ik me afgelopen mei in een impulsieve bui had opgegeven voor een workshop schrijf je eerste boek van Judith Webber en Esther Jacobs. In die workshop maakte Judith op een geven moment de opmerking tegen mij: ‘schrijf zoals je tegen een vriendin praat of zoals je het mij zou vertellen.’ Die opmerking zette de sluis open. Ineens waren de drempels weg en de rest van de avond is aan me voorbij gegaan omdat ik als een bezetene zat te tikken achter mijn laptop. Dat duwtje in mijn rug was precies wat ik nodig had om echt in actie te komen, iets wat managementgoeroe Stephen Covey synergie noemt. Die synergie kon ik niet in mijn eentje organiseren. Er ontstaat een extra versnelling en dimensie door te sparren met een ander en 1+1 wordt 3.

Herken jij dat ook? Dat je allerlei ideeën hebt maar niet weet waar je moet beginnen? Of juist dat je wel de stip op de horizon hebt maar het niet lukt om er een creatieve twist aan te geven? Of misschien lukt het je gewoonweg niet om tijd vrij te maken om ervoor te gaan zitten.

Juist daarom organiseer ik samen met mijn collega Martine van den Hoed de tweedaagse workshop Let’s create together, op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Twee dagen vol inspiratie en persoonlijke aandacht waarin je wordt begeleid bij jouw creatieproces, dat biedt Let’s Create Together. Je werkt aan je eigen project, bijvoorbeeld een boek, een nieuwe strategie uitwerken, plannen ontwikkelen. Door de bundeling van elkaars creatiekracht, de inspirerende begeleiding en stimulerende werkvormen, ben je gemotiveerder én productiever. Zet je dromen om in daden. Trek je zevenmijlslaarzen aan en ga met ons mee!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen