Is jouw CV het beste CV van Nederland?
Is jouw CV het beste CV van Nederland?
04 februari 2011 
in CV
4 min. leestijd

Is jouw CV het beste CV van Nederland?

Het boek ‘Een onweerstaanbaar CV’, dat ik samen met mijn vrouw Wien schreef in 2006 (in Maleisië!), kwam in 2011 in een nieuwe versie uit. We deden hier een oproep voor onweerstaanbare CV’s voor in het boek. Je kunt het boek – met de CV’s – inmiddels hier bestellen.
Van het boek ‘Een onweerstaanbaar CV’ zijn inmiddels zo’n 20.000 exemplaren verkocht. Een heel mooi aantal voor een loopbaanboek.

Een onweerstaanbaar CV

Op zich niet zo gek, want een CV is nog steeds een cruciaal onderdeel van veel sollicitatie- en oriëntatietrajecten. En dus bij uitstek het document wat je kunt inzetten voor je ‘personal branding’. Laat jouw CV je van je meest sprankelende kant zien?
In ons boek laten we zien dat er eigenlijk maar één maatstaf is voor een goed CV: de vraag of je er zelf blij van wordt!
Is het CV in staat jou – op de voor jou beste manier aan anderen te presenteren, ook als je zelf niet in de buurt bent. En welke keuzes in vorm, inhoud en presentatie moet je daarvoor kiezen. Er is zoveel mogelijk, kijk maar eens hier of hier of hier (als je ’t wat minder heftig wilt).
Op deze website kun je nog meer voorbeelden van cv’s vinden

De nieuwste versie van het boek, wordt uitgebreid met een full colour katern, waarin de beste voorbeelden van onweerstaanbare CV’s worden opgenomen. En daarvoor gaan we op zoek!

Heb jij een CV dat een gooi kan doen naar de titel ‘Het Beste CV van Nederland’ ?

Doe mee aan de competitie en stuur je CV naar cv@talentfirst.nl met een motivatie voor je nominatie. Als we onder de indruk zijn, tonen we je CV hieronder op deze online plek. Op die manier kunnen bezoekers van deze site, middels een reactie op dit bericht, hun stem uitbrengen op het beste CV.

De beste CV’s krijgen een ereplaatsje in ons boek! Als dat geen versneller van je loopbaan wordt….!

Geef je mening!
Onderstaande CV’s zijn als ‘onweerstaanbaar’ opgenomen. Welke vind jij het best/ mooist/ effectiefst?
Laat je reactie onder aan dit bericht achter. Als je een reactie achterlaat, maar je kans op een gratis boek, we verloten 10 exemplaren. De best beoordeelde CV’s kom in ons boek!

Inzending 1. Dimitri Lambermont

Inzending 3. Marjo Roos


Inzending 4. Annette Dolle

Inzending 5. Marnet Schoemaker

Inzending 6. Carolien Ruijs

Inzending 7. Petra Schouten-Mathey

Inzending 8. Tessa Faber

Inzending 9. Leonie Fotiadis

Inzending 10. Peter van Embden

Inzending 11. Sonja Hollands

Inzending 12. Marcel Burger
Inzending 13. Anna Duznovic

Inzending 14. Emil Doychev

Inzending 15. Daan Mijnders

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Huub van Zwieten
Door

Huub van Zwieten

op 09 Feb 2011

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Marcel Burger
Door

Marcel Burger

op 10 Feb 2011

Even een reactie op de CV van Dimitri. Steengoed als het gaat om kort en bondig neerzetten wat hij kan en wie hij is. En heel mooi vormgegeven. Eén kritiekpuntje: Ik mis een stuk over wat hij nou het liefst zou willen doen. Allround is leuk, maar waar gaat hij echt van stralen?

Caryn
Door

Caryn

op 10 Feb 2011

Leuk CV! Maar, ik vind woorden als "creatief" en "flexibel" een beetje cliché. Schrijf liever op waaruit dat blijkt. Bovendien is niemand altijd flexibel of creatief. Vertel waaróm jij dat bent!

Anoniem
Door

Anoniem

op 24 Feb 2011

Wat ik op prijs zou stellen, ook om elkaar te helpen, dat vernoemd wordt met welke programma's de cv's zijn gemaakt.
Ik heb namelijk interesse!

Niet dat ik zo enorm lui ben, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen!

toch?!

Bedankt!

Arjan.

Tessa Faber
Door

Tessa Faber

op 27 Feb 2011

@Arjan, die van mij gewoon in Word hoor, daarin kan veel meer dan je denkt!!

Huub van Zwieten
Door

Huub van Zwieten

op 27 Feb 2011

@ Arjan Goed idee. In het nieuwe boek zullen we daar zeker aandacht aan besteden!

Cateleine
Door

Cateleine

op 28 Feb 2011

Voor mij springen nummer 6 en nummer 9 eruit. Qua vormgeving (niet teveel poespas en consequent in lettertypes etc), qua kleur, maar ook omdat ze goed de persoonlijkheid laten zien.

Berry
Door

Berry

op 05 Mar 2011

Zonder ouderwets te willen zijn zoek ik in een cv informatie en een eigen stijl. Ik vind dat het beste terug in het cv van Tessa Faber. De andere cv's zijn ofwel te uitbundig ofwel te klassiek.

Sarah
Door

Sarah

op 08 Mar 2011

Nummer 14 van emil doychev is verreweg het meest origineel en creatief!

Jan
Door

Jan

op 08 Mar 2011

Ik vind CV nummer 14 het beste; de moderne vormgeving en de technieken die gebruikt zijn om dit CV zo weer te geven toont aan dat de eigenaar ervan een behoorlijke set vaardigheden heeft op het gebied van (web)design-programma's

Linda
Door

Linda

op 08 Mar 2011

Het mooiste ontwerp? Nr. 14 van Emil Doychev!
Je kunt'm vouwen tot doosje, maar de creatie geeft blijk van thinking OUT OF the box.
Met de mogelijkheid om tot dobbelsteen gevouwen te worden, gooit dit CV wat mij betreft de hoogste ogen, het maximale puntenaantal.

Dick
Door

Dick

op 08 Mar 2011

Nr. 14 van Emil Doychev.
Origineel, zo'n kubus.

Eelco Verton
Door

Eelco Verton

op 08 Mar 2011

Ik ben erg benieuwd naar de reacties op mijn "niet al te creatieve", redelijk zakelijke maar toch originele CV. Hoe en waar kan ik deze insturen?

Huub van Zwieten
Door

Huub van Zwieten

op 08 Mar 2011

@Eelco:
Stuur je CV naar cv@talentfirst.nl met een motivatie voor je nominatie. Als we onder de indruk zijn, tonen we je CV hieronder op deze online plek. Op die manier kunnen bezoekers van deze site, middels een reactie op dit bericht, hun stem uitbrengen op het beste CV.

Anoniem
Door

Anoniem

op 09 Mar 2011

Hai, ik vind 14 dus echt overdone!! Zelfs ook kinderachtig. Ik vind dat een CV creatief moet zijn maar niet te creabea moet zijn. Daarentegen vind ik 13 fris en duidelijk. De kleuren zijn rustig en stralen professionaliteit uit.

gEORGHI
Door

gEORGHI

op 09 Mar 2011

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Georgi
Door

Georgi

op 09 Mar 2011

Wow! Nr 14 vind ik echt origineel! Het is iets nieuw en niks, dat met de banaale A4-papier-formaat te maken heeft! Het was echt leuk te lezen over iemand in deze manier! :) Go, go, Nr 14! :)

Anoniem
Door

Anoniem

op 11 Mar 2011

Ik vind de CV van Emil Doychev het best. Het is zeer creatief en echt "out of the box", ik heb nog nooit zoiets gezien! Hij springt er echt uit. Ik vind dat Emil Doychev moet winnen!

Leonie Fotiadis
Door

Leonie Fotiadis

op 01 May 2011

Ha Huub en anderen,

Leuk natuurlijk om te zien dat mijn CV er tussen staat!

Voor mij heeft een goed CV een aantal elementen:
1. het geeft je persoonlijkheid weer; dus niet alleen 'wat heb je gedaan' maar ook 'wie ben je' en 'wat drijft je'
2. overzichtelijk & snel leesbaar; uiteindelijk gaat het er ook om dat mensen je CV willen lezen, als dit moeilijk lukt door bv. een te druk patroon, te veel aan creativiteit etc. dan schiet je je doel voorbij
3. aangepast op de baan waar je op wil solliciteren; uiteindelijk denk ik dat het hebben van 1 CV niet meer volstaat als je in meerdere branches solliciteert

Ik heb 'de concurrentie' ;) even bekeken en mijn persoonlijke favorieten in het rijtje zijn:
nr. 1 Dimitri Lambermont
nr. 4 Annette Dolle
nr. 6 Carolien Ruijs

Met name omdat zij alle drie wél een creatieve kant laten zien, zonder daarbij zakelijkheid te verliezen [het gaat tenslotte nog steeds wel om het vinden van een baan]. Het idee van Emil vind ik wel erg origineel, alleen zou ik er dan een zakelijke versie van maken. De inzending van Daan Mijnders vond ik in principe ook erg mooi...maar kon ik door het overdadige kleurgebruik dus erg slecht lezen.

Maar als dit al de voorproefjes zijn, dan ben ik benieuwd naar het boek!

Anoniem
Door

Anoniem

op 02 May 2011

Ontdek Hoe Ook Jij Gezond En Stabiel Ruim 3 Kilo In 7 Dagen Kunt Afvallen >> http://www.dokterfrank.org

Martine Weteling
Door

Martine Weteling

op 24 Jun 2011

Ik ga mijn CV ook maar eens flink onder handen nemen, wat een kunstwerken!
Toch springt de CV van Petra (nr.7) eruit.Hij is rustig, heeft mooie lay out en je krijgt een goede indruk van haar als persoon.
Mijn favoriet!

jojoco
Door

jojoco

op 24 Jun 2011

Ik ga ook voor het CV van Petra. Geen woorden maar daden. Alhoewel, in haar geval dus wel woorden.

Maar niet vertellen hoe goed je kunt schrijven, maar dat direct laten zien.

Verder strak opgemaakt, een mooie mix tussen zakelijk en persoonlijk.

Vind het wel leuk om al deze verschillende cv's te zien. Inspirerend!

Ben de Hoog
Door

Ben de Hoog

op 24 Jun 2011

De enige zonder kleurtjes en gepiel op de computer met creatieve uitspattingen. Gewoon een lekker stukje rustgevend lezen en je weet wie je in huis haalt. In opmaak zeker creatief. Opleidingen en werkervaring in kolommen naast elkaar. Vergeleken met de CV van Petra Schouten-Mathey zijn die anderen allemaal zo onnodig druk.....tot schreeuwerig aan toe.

Honey Tariq
Door

Honey Tariq

op 22 Nov 2012

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
http://www.vakantiehuisdordogne.net/" rel="nofollow">vakantiehuis dordogne

Anoniem
Door

Anoniem

op 02 Sep 2013

Tonge jonge,
Je zou maar werkgever zijn en al dit soort shit in je bus krijgen. Daar heb je dan mooi een dagtaak aan. Een c.v. moet duidelijk en snel te lezen zijn, en op te bergen in een A4-map. En dus niet opvouwbaar tot een kubus, want dat gaat bij mij rechtstreeks via mijn basketbalnet de prullenmand in.
En: jouw profiel moet in een c.v. staan, maar je moet niet de indruk geven dat jij het centrum van de wereld wil zijn.

In het algemeen: denk aan de ontvanger, niet aan jezelf! Simpel...

Tessa Faber
Door

Tessa Faber

op 14 Jan 2014

Dank je Berry!

Anoniem
Door

Anoniem

op 15 Jan 2014

hmmmmm... volgens mij zijn de meeste résumés en geen CV's

Reactie plaatsen