Mijn dubbelleven en alcohol
Mijn dubbelleven en alcohol
24 april 2010 
in doelen
1 min. leestijd

Mijn dubbelleven en alcohol

Sinds oud en nieuw drink ik geen alcohol meer. Zoals dat vaker gaat, besloot ik de wijntjes en biertjes eens een poosje te laten staan. Geen idee voor hoe lang. Goede voornemens, je kent ze. Tegelijkertijd kreeg ik een reactie op mijn blog over ‘het eindejaarsgesprek met jezelf’ van Ruth, uit Indonesië. Zij vertelde trots te zijn al twee jaar geen alcohol meer te drinken. Ik was getriggerd.

Geen Alcohol

Rond 15 januari besloot ik, o.a. geïnspireerd door een filmpje van Anthony Robbins, werk te gaan maken van mijn droom om minder dan 90 kg te wegen. Daar paste mijn tijdelijke alcohol-ban natuurlijk perfect in. Met mijn inspanningen om af te vallen verlengde ik automatisch mijn non alcohol experiment.

Inmiddels zijn we bijna 4 maanden verder. Ik ben 14 kg lichter, voel me fit en mentaal scherp. En ik drink nog steeds geen alcohol, ondanks de verleiding die er af en toe is om mee te doen in de gewoonte van velen om me heen. Het is opvallend hoe vaak je gek aan gekeken wordt als je een frisje neemt in plaats van een prosecco, biertje of wijntje.

En na vier maanden heb ik een bijzondere ontdekking gedaan. Het niet drinken van alcohol levert me een zee van tijd, scherpte, effectiviteit, energie en mogelijkheden op! En er is eigenlijk geen nadeel aan!

Dubbelleven

Het voelt alsof ik een dubbelleven heb gekregen. Ik maak feestjes mee waar ik me uitstekend vermaak, leuke gesprekken en plezier en fiets fris als een hoentje naar huis. Ik sta tot 3 uur ‘s nachts op een housefeest in de Gashouder, om vanaf 9 uur de volgende ochtend een super DroomBaanDag te verzorgen, zonder een centje pijn. Gisteren begon een Amsterdamse VrijMiBo om 18 uur op ‘t Spui en ging over in een gezellige avond via de Pieper, George en Bo Cinq tot 2.00 u. En vanmorgen stond ik om 9 uur weer in mijn Yoga les. Het begin van een heerlijke zaterdag in de zon. Hoe anders zou dat gelopen zijn als ik mijn glaasjes had meegedronken tussen 18.00 en 2.00 uur?

Ik ben er eigenlijk wel uit. Het experiment verleng ik voor onbepaalde tijd. Ik ben er blij mee!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
petra
Door

petra

op 24 Apr 2010

ha huub, wat een toffe blog! ik drink nu bijna 8 jaar denk ik niet meer : ). de extra tijd is echt een kado en de helderheid verslavend. grappig en herkenbaar ook hoe je schrijft dat het niet zo geaccepteerd is: niet drinken ... trouwens, en niet om te spammen of reclame te maken, maar graag attendeer ik je op de wwww.helderheid.nl waar een tweedaagse training wordt gegeven hierover. cheerz! op een mooie heldere zomer : )

Strewth
Door

Strewth

op 24 Apr 2010

Wat ontzettend goed, dat het je inspireert en dat je doorzet! Het is grappig om na een feestje mee te praten over alle lollige dingen en de enige te zijn die precies weet wat iedereen uitgespookt heeft. En geen kater en weer fris aan de slag de volgende dag, heerlijk...
Hier in Timor, een echte VN-expatgemeenschap, is niet drinken helemaal 'not done' en krijg ik echt de raarste reacties soms ("But how do you relax?" is mijn favoriete). Maar hoe langer je niet drinkt, hoe leuker het leven! Succes dus, geniet ervan.

Groetjes, Ruth

Reactie plaatsen