Omringd door inspiratie
Omringd door inspiratie
04 januari 2019 
2 min. leestijd

Omringd door inspiratie

Focus. Dat is het toverwoord. De afgelopen weken en de komende 2,5 week heb ik totale focus. En dat voelt goed. Maar is ook een beetje saai. Hoewel, deze vrijdagavond zit ik in de library-bar van het Ambassade hotel op de Herengracht in Amsterdam, te werken aan de tekst van een van de songs die ik ga vertolken. Om klaar te zijn voor de try-out van aanstaande maandag.

Wat mot mot. A man’s got to do what a man’s got to do. En het voelt goed om hier te zitten, omringd door alle boeken van schrijvers die hier hebben gelogeerd en een eerste druk hebben achtergelaten. Zo’n vijfduizend totaal inmiddels. Zal ik ze vertellen dat ik ook 9 boeken op mijn naam heb staan? Of zal ik gewoon bij de lancering van mijn 10e een kamer boeken. Wel zo straight.

Vandaag zowel strategisch werk gedaan voor de commerciële kant van de theatershow Thank God It's Monday, als ook het beter handwerk.

Nog steeds op zoek naar de optimale hefboom, had ik een koffieafspraak met een vriend die de koning is van de hefboom. Hij gelooft in de 1 urige werkdag, door precies het juiste te doen, maar dan ook alleen het juiste. Daar gaat veel denkwerk aan vooraf, om te weten wat het juiste is. Helemaal in de lijn van het boek The One Thing, maar dan heel dichtbij en in de praktijk.

De man tennist 370 keer per jaar en leest in datzelfde jaar ook nog eens 150 romans. Dat zijn volgens hem beiden landelijke records en ik geloof hem direct. Hij is daarnaast bovengemiddeld vermogend en heeft een aantal uitstekende inkomstenbronnen, uit verhuur en ontwikkeling van onroerend goed. Voor mij de juiste man om te vragen wat hij zou doen om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken voor het event.

Hij raadt me de nieuwjaarsborrels aan die nu overal in de stad plaatsvinden, van gemeente, kamer van koophandel en ondernemersverenigingen. Daar gewoon even het woord pakken (“er staat altijd een geluidsinstallatie en een microfoon”) en bedrijven charteren om pakketten kaarten te kopen. Briljant idee, toch?

Om media exposure te realiseren, zijn we aan een persbericht en een mail aan redacties aan het bouwen. Daarvoor trekken we het verhaal breder dan alleen het event, Met TalentFirst en Thank God It's Monday doen we natuurlijk veel meer. Voor werknemers en werkgevers zijn we immers al 18 jaar de go-to partij als het gaat om talenten, droombanen, werk leuker maken en het worden van een ‘great place to work’.

Tijd om de bescheidenheid af te werpen en er vol in te gaan staan.

Dit weekend verder schaven, met hulp van wat experts en meelezers, zodat we maandag vol de wereld in kunnen, als iedereen weer aan t werk gaat. Dan hebben we nog twee weken. Nu snel door schrijven aan dat nummer...

  Dit blog is er 1 in de serie van 21 blogs naar de theatershow Thank God It's Monday, op 21 januari 2019. Ben je er ook bij? Klik dan hier, het wordt geweldig! Wil je een seintje als ik een nieuwe blog post, laat dan hier je naam achter:
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen