Ongekende mogelijkheden
Ongekende mogelijkheden
15 april 2009 
1 min. leestijd

Ongekende mogelijkheden

Vandaag zou ik (net als gisteren) een lezing geven op de beurs Diversity Works. Gisteren een volle zaal met 150 mannen en (voornamelijk) vrouwen. Eén probleem: woensdag is mijn papa dag en ik had niets geregeld voor mijn lieve kids. De oplossing: ik nam ze mee.

Leuk experiment

Erg leuk experiment: ik dacht laat ik eens out of the box denken en een groot aantal moeders – waarvan veel worstelen met de werk/prive balans – stretchen op wat er allemaal mogelijk is. Een beetje verbouwereed publiek van weer 150 vrouwen en (een paar) mannen, keken naar mij als spreker terwijl mijn zoon van 7 en mijn dochter van 3 aan een tafel zaten te spelen of op het whiteboard een tekening maakten.

Het was een hilarisch avontuur. Zo anders dan hoe een lezing er normaal aan toe gaat. Ik zelf genoot vooral van de momenten waarop ik werd onderbroken door mijn dochter, en waarop ik dan heerlijk primair kon reageren, midden in een zin (‘wat is er schatje?’). Echt heel leuk en verfrissend. Laten we het niet allemaal al te serieus nemen…

Extra uitdaging

Er ontstond echter één extra uitdaging. Mijn dochter Nikki ontpopte zich als een waar podiumbeest. Toen zij mij 10 minuten had geobserveerd met de microfoon en een volle zaal die muisstil luisterde naar mijn verhaal, dacht ze nog maar 1 ding: DAT WIL IK OOK!! Daar werd van mij de nodige tact en strategie gevraagd!
Gelukkig had ik heel wat oefeningen in mijn verhaal paraat, waarmee ik het publieks steeds weer een paar minuten aan het denken zette. Dat gaf me de gelegenheid ook wat aandacht aan de kids te geven, die een vrij korte spanningsboog hebben. Gelukkig was zoon Piet er ook. Hij hield het iets langer vol dan zijn zusje en kon haar regelmatig behoeden mijn microfoon uit handen te trekken.

De vloer op

Aan het eind van het verhaal kwam ik er echt niet meer onderuit. Nikki wilde de vloer. Toen ik mijn verhaal had afgerond, na een uur, kondigde ik voor het eerst (en vast niet voor het laatst) van mijn leven mijn dochter aan ‘on stage’. Ze zong met de microfoon een prachtig lied voor een aandachtig luisterend publiek. Bovendien werd ze beloond met een oorverdovend applaus! Ik zie uit naar de volgende lezing op woensdagmiddag!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Femke
Door

Femke

op 16 Apr 2009

Geweldig! Nogmaals applaus voor Nikki!

Tessa Faber, Making Sense Coaching
Door

Tessa Faber, Making Sense Coaching

op 16 Apr 2009

Het was super en het zette je verhaal op meerdere punten extra kracht bij!

Leuk om die oorspronkelijke mensjes te zien die inderdaad nog steeds ongekende mogelijkheden zien in het leven!
Laten we er een voorbeeld aan nemen!

Filosofietje
Door

Filosofietje

op 21 Apr 2009

Via twitter kom ik even een kijkje nemen. Vertederend dit. :o)
Denk je dat je serieus risico loopt dat dochterlief de werkzaamheden binnenkort van je overneemt?

Anoniem
Door

Anoniem

op 28 Apr 2009

Beste huub, een schitterend idee dat alleen jij kan verzinnen. En op die manier uitvoeren natuurlijk!

Leuk geschreven ook trouwens.

Je broer Peter

Anoniem
Door

Anoniem

op 29 Apr 2009

HEERLIJK!

Dankje voor het doorsturen. Dit had ik niet willen missen. Ben benieuwd naar het vervolg!

Groeten van Laura, de oppas

Reactie plaatsen