Overvloedsdag Challenge (#37 van 50): Hoe zit dat toch met geld?
Overvloedsdag Challenge (#37 van 50): Hoe zit dat toch met geld?
15 november 2009 
in doen
1 min. leestijd

Overvloedsdag Challenge (#37 van 50): Hoe zit dat toch met geld?

 

Ik ben op een missie. Nog 5 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Geld is een interessant fenomeen

Geld is een interessant fenomeen, zo ontdek ik bij de organisatie van de Avond van de Overvloed (20 nov). Echt denken vanuit overvloed wordt ingewikkeld als het om geld gaat. Veel mensen vinden 100 euro aan een goed doel schenken veel. Het is lastig om hen niet de vergelijking te laten maken met een ander feest. “Wat krijg ik voor die 100 euro?” is een vraag die ik eigenlijk niet wil beantwoorden. Het gaat namelijk om verschillende dingen:

  • door te doneren aan een goed doel krijgt iemand anders 100 euro, waarvoor heel veel te doen is (zo kun je in de verschillende aanbevelingsbrieven van de goede doelen organisaties lezen)
  • door te doneren krijg jij het goede gevoel wat hoort bij iets voor anderen doen. Het gevoel wat hoort bij doneren is prettig, omdat je dat wat jij hebt deelt met iemand die daar echt mee geholpen is. Dat kan iemand in je omgeving zijn. Dat kan een kleine stichting van een bekende zijn, of misschien wel een grotere stichting zoals ze op onze site staan. Bij het schrijven van mijn boek, en de interviews die ik deed met mensen van Artsen zonder grenzen, begreep ik dat onbaatzuchtigheid niet bestaat. Geven aan een ander, iets wezenlijks bijdragen aan je medemens, op wat voor manier dan ook, is ook prettig voor jezelf.
    Ik hoorde een verhaal over het waarom van bedelende monniken. Het gaat hen er niet om geld op te halen, maar om de gever in staat te stellen te geven. Omdat dat een wezenlijk en prettig ding is om te ervaren. Dat gun je iedereen!
  • Om dit voor jou nog aantrekkelijker te maken, hoewel bovenstaande eigenlijk al genoeg zou moeten zijn, krijg je met de Avond van de Overvloed gewoon een geweldig feest.
    Je kunt dat eigenlijk los zien van elkaar.
Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 25 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
meeradvies
Door

meeradvies

op 15 Nov 2009

Zoals met alles wat groot of veel lijkt en daardoor 'overwhelming'is het de truc om het klein en dus behapbaar te maken. Breng mensen dus op het idee dat die 100 euro niet helemaal uit eigen zak hoeft te komen. Vraag vrienden; familie etc. om bij te dragen aan een goed doel. Omdat jij het doel bedenkt; mensen in de gelegenheid stelt om een goede daad te verrichten en ondat jij het geld inzamelt, mag jij als beloning naar een feestje. Tien mensen om 10 euro vragen, dat moet toch lukken!

Marcel
Door

Marcel

op 15 Nov 2009

Ik had je al gezegd hoe briljant ik het idee van de avond van overvloed vind. Maar deze blog bevestigt mij nog eens dat deze avond ook op een heel ander (hoger?) niveau een enorme impact heeft.

Het leert de mens, net als de bedelende monniken, wat het is om te geven en misschien nog wel belangrijker: wat is om er zeker van te zijn dat er morgen weer 100 euro is voor wat anders. Je bent met recht bezig een avond van overvloed te creëren.

Thnx!

Reactie plaatsen