Sterk merk: een werkwoord op je naam!
Sterk merk: een werkwoord op je naam!
25 september 2008 
0 min. leestijd

Sterk merk: een werkwoord op je naam!

Sonja Bakker en en eigen werkwoord

AD vroeg mij of Sonja Bakker een sterk genoeg merk is om een eigen blad te kunnen dragen. Ik denk het zeker: wie is er eerder in geslaagd je eigen werkwoord te creëren? Voorwaar een prestatie!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
R Schouten
Door

R Schouten

op 28 Sep 2008

Ik heb het interview op BNR gehoord en mijn ervaring en mening zijn toch wel enigzins anders. Het kan aan mijn specifieke situatie liggen. Ik ben 53 en 2jr geleden ontslagen omdat de afd waar ik werkte verlies leed en mijn baas mij te oud en te duur vond. De rechter heeft dat bij de ontslag zaak ook vastgesteld en mijn ex WG verwijtbaar geacht en slecht werkgeverschap verweten. Momenteel ervaar ik dat WG's mij niet zien zitten om diverse redenen. Eén ervan is dat ik te gespecialiseerd wordt gevonden. De andere is dat ik te oud ben en "te duur". Verder ben ik 50% co-ouder en dat heeft ook consequenties waar Wg's hun wenkbrauwen bij optrekken. In mijn werk was ik m.i. zeer adequaat en uit kijken naar iets anders was niet aan de orde. Omscholen: de vraag is waarin? Welke garantie geeft dat?

Huub van Zwieten - DroomBaanGoeroe®
Door

Huub van Zwieten - DroomBaanGoeroe®

op 05 Oct 2008

Beste heer Schouten,

Verantwoordelijkheid nemen voor de situatie is kijken wat de feiten zijn en daarop schakelen. Ik zou in jouw schoenen focussen op wat je te bieden hebt aan WG's en vervolgens actie ondernemen om dat bij zoveel mogelijk potentiele werkgevers onder de aandacht te brengen, op zoveel mogelijk manieren.
Omscholen kan een idee zijn, als er iets is waar je eigenlijk liever en succesvoller je geld mee zou willen en kunnen verdienen.
Misschien is het wel een blessing in disguise om nu eens echt te gaan doen wat je wilt!

Reactie plaatsen