Succesvol werkeloos tot ver na je pensioen
Succesvol werkeloos tot ver na je pensioen
16 april 2008 
1 min. leestijd

Succesvol werkeloos tot ver na je pensioen

Op een business en marketingseminar in Los Angeles had ik het genoegen af te mogen tappen van de breinen van een aantal zeer inspirerende en succesvolle mensen. Niet alleen succesvol als spreker over marketing, ondernemen of geld verdienen, maar ook in het zelf praktiseren ervan. Stuk voor stuk toppers in hun vakgebied en door velen als zodanig erkend.

Ik vind het fantastisch om dit soort toppers te horen spreken en mee te maken. Het succes van anderen helpt mij om ideeen te krijgen voor mijn eigen succes, gemotiveerd te raken voor het nemen van acties en om door te zetten als het eens tegen zit.

Maar wat maakt iemand nou eigenlijk een succesvol persoon?

Je kunt natuurlijk naar vermogen kijken. Het lijkt logisch om succes af te meten aan het geld wat het heeft opgeleverd.
Alleen hier naar kijkend waren alle sprekers succesvol: de 20 sprekers waren stuk voor stuk miljonair, op een paar uitzonderingen na, die waren miljardair.

Het Heilige Vuur

Maar succes herken je nog beter aan iets anders, naar mijn mening. En dat is het Heilige Vuur. Ik vind mensen succesvol als het eraf spat dat ze lol hebben in hun leven en in wat ze doen. Mensen die blij en trots zijn met dat wat ze bereikt hebben omdat ze er iets mee voor anderen betekenen. De sprekers die ik zag waren daar ook een zeer goed voorbeeld van. Er waren er een paar, waaronder Steven Covey, Brian Tracy en Mark Victor Hansen, die de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje gepasseerd zijn, maar die nog steeds zeer passioneel hun verhaal vertelden. Vol vuur over hun inzichten, hun eigen ideeën en de adviezen die ze daaruit gaven. Hoewel ze eigenlijk met pensioen konden, waren ze nog vol aan het werk, hoewel het natuurlijk voor hen niet als werk voelde.

Alleen als je het heilige vuur hebt, is het mogelijk om vol te houden, creatief te blijven, nieuwe invalshoeken uit te blijven proberen, op te staan na je onvermijdelijke vallen. En alleen dan zul je uiteindelijk slagen. En dat lukt je alleen als je doet wat je leuk vind, wat bij je past, wat aansluit bij je passie. Daar kun je dus niet niet met een compromis volstaan. Voorwaarde is dat je dus absoluut moet doen waar je helemaal gek op bent!

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Reactie plaatsen