Web 4.0 werkt!
Web 4.0 werkt!

Vandaag precies een jaar geleden lanceerde ik het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’. En nu pas realiseer ik me ten volle dat het boek eigenlijk mijn eigen DroomBaanReis is. Inclusief die bijzondere techniek van de ‘thought generated experiences’, ofwel web 4.0.
Die techniek werkt magisch!!

MOOOI

Zojuist loop ik door de Amsterdamse Jordaan – waar ik woon en waar het meeste uit het boek zich afspeelt. Bij ’t Kaasboertje (een broodjeszaak die ook in het boek voor komt) stoot een toerist me aan, wijzend op op de muur hangende foto van Marcel Wanders. “Is that you?”. “Nee,” zegt zijn vriend, “dat is Marcel Wanders”. Grappig denk ik, want ik ben van plan bij MOOOI langs te lopen, de galerie van Wanders, om de hoek. Wellicht loop ik ‘m tegen het lijf, want tot een echte wat langere ontmoeting met hem is het, na onze eerste kennismaking, nog nooit gekomen, dus dat staat nog op mijn verlanglijstje. De man zat al in mijn gedachten wanneer iemand vind dat we blijkbaar op elkaar lijken.
Wanders komt voor in mijn boek met de voor mij inspirerende tekst: ‘Ik heb geen dingen op mijn verlanglijstje, als ik iets wil doe ik het gewoon’. Een magische levenshouding!

Met een heerlijk broodje loop ik naar MOOOI en – het verbaast met niet – geen spoor van Marcel Wanders. Wel een mooi kunstwerk, met pontificaal Bloemgracht bovenop, de straat waar ik woon en waar het boek zich afspeelt (in het nog te realiseren DroomBaanHotel boven ons huis….)

Etend van mijn broodje loop ik weer naar buiten, naar de overkant van de straat het zonnetje in. Plotseling waait een krant van een caféterras op met de wind. De krant belandt recht voor mijn voeten. Ik volg mijn intuïtie, pak de krant op en loop naar het terras om het terug te geven aan degene die het leest. Ik overhandig de krant. Het is Marcel Wanders.

Dit kan niet waar zijn.

Ik draai me om terwijl dit bizarre feit tot me doordringt. Dit kan niet waar zijn. Dit is het. Dit is de magie!
Ik draai direct weer naar hem terug en verexcuseer me. Ik stel me aan hem voor, vertel dat ik precies een jaar geleden een boek heb gemaakt, waar hij in voor komt en dat ik dat boek nog heel graag aan hem aanbiedt. Ook vertel ik hem hoe bizar dit is: waar mijn boek precies gaat over dit fenomeen, de magie van het leven als je je intuïtie volgt en het universum de rest laat doen. We spreken af hoe ik hem kan bereiken, hij vindt het leuk om een afspraak te maken.

Web 4.0 werkt!

De magie van het leven ontvouwt zich als je ervoor open staat. Wow! Terugkijkend op het jaar wat ligt tussen de boeklancering en vandaag, kan ik alleen maar concluderen dat mijn boek ook voor mij de sleutel is tot de magie van het leven. Alle 43 mensen die in het boek voorkomen, hebben ook een magische boodschap of inzicht voor mij. Ze staan natuurlijk niet voor niets in mijn boek! Ook dat is web 4.0!

Het is aan mij om mijn intuïtie te volgen en de hints, tips, inzichten en kansen te herkennen en te verwerken. Of dat leidt tot concrete samenwerkingen, zoals met Richard, Steffen, Kai, Hein de K, Peter, Ronald en Marielle, Boris en Saskia. Wellicht leidt het tot inzichten, zoals aangereikt door Noor, Sanne, Leonie, Erik, Martijn en Patz. Of zijn het nog dromen, die pas later aan de beurt komen zoals met Maarten, Richard, Frank W, Erik-Jan, Martijn en Hein. Of alleen de rolmodellen die mijn bewondering hebben en me laten zien hoe het kan zoals de heer Ritman, Marcel, Frank, Petra en Michelle, Salem, Armin en Huub vd L.

Vandaag realiseer ik me ter dege dat de magie van het leven zich aan me aandient als ik er open voor sta, mijn intuïtie volg en in actie kom. Dat is alles, dat is mijn deel. De rest wordt voor gezorgd: de juiste krant waait op het juiste moment op.
Sterk spul, dat web 4.0!

Bestel het boek hier (o.b.v. waardebepaling achteraf)

Over de schrijver
Huub is oprichter van TalentFirst, spreker en best selling auteur van 10 boeken. Vindt zijn werk zelf zo leuk dat hij dat anderen ook van harte gunt en daar heeft ie dus zijn werk van gemaakt... Is er in 20 jaar elk jaar weer in geslaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn droombaan opnieuw vorm te geven
Anoniem
Door

Anoniem

op 12 Jun 2010

mooie blog Huub, en ik herken wat je schetst. Had het nog geen web 4.0 genoemd..maar : toeval bestaat niet, het universum heeft het goed met me voor e.d.
groetjes en x van Ilona

Anoniem
Door

Anoniem

op 12 Jun 2010

Haha, ik dacht ... ik ga ook eens via jouw blog je een mail sturen en heb je heerlijk inspirerende verhaal met een glimlach gelezen. En toen .. onderaan .. zag ik al 1 reactie, en ja hoor .. van een naamgenoot. Op naar het ontdekken van de wonderen van het leven. Ik ga ervoor en ook graag met jou! Liefs, Ilonk

Anoniem
Door

Anoniem

op 12 Jun 2010

Werken(bezig zijn) vanuit verbinding met je hart werkt. "hart"werken en delen geeft (een) hoop en inspiratie. Super dat wat je zegt ook leeft, over creeren van je eigen waarheid. Dank voor het maken van het boek met al die anderen, ik voel glimlach op mijn gezicht.

:-) Claudia Brugman

Maarten
Door

Maarten

op 12 Jun 2010

Mooie woorden. Sinds ik Marijn is klaar met werken heb gelezen en mijn intuitie volg gebeuren er zulke mooie fantastische dingen. Mijn droombaanreis is prachtig. Dank dus daarvoor.
Maarten Smit

Saskia
Door

Saskia

op 12 Jun 2010

Hey Huub wat n magisch verhaal. leuk dat je dat deelt op je blog. Inspirerend! Ja, zo is het.. Ook met creatie.. First a taste, sparkle in the sky.. another sign... then download the idea and CREATE Magic..can be anything.. een ontmoeting, een bedrijf, een boek, een reis, liefde. Prachtig! Sas

ernaerna
Door

ernaerna

op 14 Jun 2010

Hoi Huub,
te gek hè.... en zo gaat het echt.
Martijn Aslander zei tegen me, toen ik mijn eindeloze verbazing benoemde over alle wonderlijke dingen die we met Tientjes meemaken: Wen dr maar vast aan, diy is pas het begin.
Het Leven is magisch als je je hart en je ziel volgt.
Mooi stukje en hoop tot gauw.
Liefs
Erna

Anoniem
Door

Anoniem

op 18 Jun 2010

Als ik besluit, vanaf nu, me te concentreren op een geel bed met een dikke mevrouw erop, dan bestaat de wiskundige kans in de chaos van alle mogelijke combinaties in dit leven, dat ik ergens in de komende maanden, of binnen een jaar, ergens een geel bed met een dikke mevrouw erop tegen kom.

Niets magisch aan: gewoon wiskunde.

Wie god zoekt, gaat hem zeker vinden. Wie de duivel zoekt: ook.
Wie Piet Paulusma ondersteboven in een regenton zoekt: iets langer wachten.

Kans versus de spiritual mumbo jumbo
van verdwaalde zielen in de chaos van de randstad. Wat een armoe!

Anoniem
Door

Anoniem

op 30 Jun 2010

Mooi geschreven. Soort gelijke ervaringen gehad die ook prachtig zijn om te omschrijven en op deze manier door te geven. We komen elkaar ongetwijfeld een keer tegen, al dan niet door middel van een krant;)

Groetjes,
Ruth

Anoniem
Door

Anoniem

op 06 Jan 2011

Aandacht is energie!

Anoniem
Door

Anoniem

op 19 May 2011

In eerste instantie liet ik me negatief beinvloeden door wat degene hiervoor schreef over kansen en mumbo jumbo. Want inderdaad, misschien komt het daar allemaal wel op neer. En ik voelde mijn enthousiasme over web 4.0. wat afnemen.
Maar in tweede instantie dacht ik: wat maakt het uit hoe je het noemt? Het gaat mij er uiteindelijk om dat ik me gelukkig voel in mijn werk en in mijn leven. Of kansen daar nou aan bijdragen of het web 4.0., het zal me worst zijn.
En het bijzondere is dat ik door de cynische opmerking hiervoor, ervaar dat je inderdaad kunt blijven hangen in cynisme, ongeloof en starheid. Maar ik kies daar dus niet voor.

Reactie plaatsen