marijn is klaar met werken

Web 4.0 werkt!

Vandaag precies een jaar geleden lanceerde ik het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’. En nu pas realiseer ik me ten volle dat het boek eigenlijk mijn eigen DroomBaanReis is. Inclusief die bijzondere techniek van de ‘thought generated experiences’, ofwel web 4.0.
Die techniek werkt magisch!!

MOOOI

Zojuist loop ik door de Amsterdamse Jordaan – waar ik woon en waar het meeste uit het boek zich afspeelt. Bij ’t Kaasboertje (een broodjeszaak die ook in het boek voor komt) stoot een toerist me aan, wijzend op op de muur hangende foto van Marcel Wanders. “Is that you?”. “Nee,” zegt zijn vriend, “dat is Marcel Wanders”. Grappig denk ik, want ik ben van plan bij MOOOI langs te lopen, de galerie van Wanders, om de hoek. Wellicht loop ik ‘m tegen het lijf, want tot een echte wat langere ontmoeting met hem is het, na onze eerste kennismaking, nog nooit gekomen, dus dat staat nog op mijn verlanglijstje. De man zat al in mijn gedachten wanneer iemand vind dat we blijkbaar op elkaar lijken.
Wanders komt voor in mijn boek met de voor mij inspirerende tekst: ‘Ik heb geen dingen op mijn verlanglijstje, als ik iets wil doe ik het gewoon’. Een magische levenshouding!

Met een heerlijk broodje loop ik naar MOOOI en – het verbaast met niet – geen spoor van Marcel Wanders. Wel een mooi kunstwerk, met pontificaal Bloemgracht bovenop, de straat waar ik woon en waar het boek zich afspeelt (in het nog te realiseren DroomBaanHotel boven ons huis….)

Etend van mijn broodje loop ik weer naar buiten, naar de overkant van de straat het zonnetje in. Plotseling waait een krant van een caféterras op met de wind. De krant belandt recht voor mijn voeten. Ik volg mijn intuïtie, pak de krant op en loop naar het terras om het terug te geven aan degene die het leest. Ik overhandig de krant. Het is Marcel Wanders.

Dit kan niet waar zijn.

Ik draai me om terwijl dit bizarre feit tot me doordringt. Dit kan niet waar zijn. Dit is het. Dit is de magie!
Ik draai direct weer naar hem terug en verexcuseer me. Ik stel me aan hem voor, vertel dat ik precies een jaar geleden een boek heb gemaakt, waar hij in voor komt en dat ik dat boek nog heel graag aan hem aanbiedt. Ook vertel ik hem hoe bizar dit is: waar mijn boek precies gaat over dit fenomeen, de magie van het leven als je je intuïtie volgt en het universum de rest laat doen. We spreken af hoe ik hem kan bereiken, hij vindt het leuk om een afspraak te maken.

Web 4.0 werkt!

De magie van het leven ontvouwt zich als je ervoor open staat. Wow! Terugkijkend op het jaar wat ligt tussen de boeklancering en vandaag, kan ik alleen maar concluderen dat mijn boek ook voor mij de sleutel is tot de magie van het leven. Alle 43 mensen die in het boek voorkomen, hebben ook een magische boodschap of inzicht voor mij. Ze staan natuurlijk niet voor niets in mijn boek! Ook dat is web 4.0!

Het is aan mij om mijn intuïtie te volgen en de hints, tips, inzichten en kansen te herkennen en te verwerken. Of dat leidt tot concrete samenwerkingen, zoals met Richard, Steffen, Kai, Hein de K, Peter, Ronald en Marielle, Boris en Saskia. Wellicht leidt het tot inzichten, zoals aangereikt door Noor, Sanne, Leonie, Erik, Martijn en Patz. Of zijn het nog dromen, die pas later aan de beurt komen zoals met Maarten, Richard, Frank W, Erik-Jan, Martijn en Hein. Of alleen de rolmodellen die mijn bewondering hebben en me laten zien hoe het kan zoals de heer Ritman, Marcel, Frank, Petra en Michelle, Salem, Armin en Huub vd L.

Vandaag realiseer ik me ter dege dat de magie van het leven zich aan me aandient als ik er open voor sta, mijn intuïtie volg en in actie kom. Dat is alles, dat is mijn deel. De rest wordt voor gezorgd: de juiste krant waait op het juiste moment op.
Sterk spul, dat web 4.0!

Bestel het boek hier (o.b.v. waardebepaling achteraf)

Ik ga zingen!!

Aanstaande dinsdag volg ik een Masterclass zang in het Parooltheater, die live mee te maken is, in het Parooltheater in Amsterdam. Lils MacIntosh, vermaard rock en jazz zangeres is mijn onorthodoxe lerares. Ze wordt begeleid door Clous van Mechelen (Jantje Vos) op piano.

Ik ben excited!

Kom je kijken? Met zingen heb ik altijd al wat gehad, maar ik heb er nog nooit echt werk van gemaakt. Hoewel ik het altijd heel erg leuk vond, nam ik de eerste dertig jaar van mijn leven nooit les of zong ik nooit in een bandje. Wel was ik een blauwe maandag drummer, met matig succes overigens.
Tijdens mijn studententijd zette ik mijn eerste kleine schreden op het zangpad. Ik zong eens een nummertje van De Dijk mee met (het toen nog onbekende) Volumia in La Grotte du Yeti. De populaire feestapres-ski bars in de Franse Alpen, opgezet door vrienden, waar ik bedrijfsleider was. Ook zong ik nog een of twee keer in een studentengelegenheidsbandje. Het nam nooit enige vorm aan.

Talentvol zanger zoekt dito band

Na mijn studententijd zette ik een stap. Het was mooi geweest, bedacht ik me, en ik zette een advertentie in de Telegraaf: ‘Talentvol zanger zoekt dito band’.
Fake it, till you make it, moet ik gedacht hebben. Of gewoon lekker keten, dat kan ook. Het probleem ontstond nadat ik inderdaad ingehuurd werd door een talentvolle band. Zij waren stuk voor stuk beter, gemotiveerder, professioneler en talentvoller dan ik… ;-( Het duurde dan ook niet lang voordat de bandleider met een serieus gezicht tot me wendde….
Daarmee stierf mijn zingdroom weer een langzame dood in de vergetelheid.

Toch kon ik best zingen, zo kwam mij steeds vaker ter ore. Ook toen ik later serieus zangles nam, verteld mijn capabele zangjuf me na een aantal leuke lessen, dat ik het beste gewoon iemand kon vinden om lekker samen mee te gaan spelen. een pianist of gitarist, en gewoon lekker zingen. Maar het kwam er nog niet van. Druk druk druk….

Toen ik trouwde bracht ik een zelfgeschreven Nederlandse cover van Elton John’s ‘Your Song’ voor mijn kersverse echtgenote ten gehore. Een verrassingsact, onder begeleiding van vriend Menno op de vleugel. Een smashing succes, mag ik zeggen. Zelden heb ik Wien zo overmand door emoties gezien… En de complimenten daarna waren niet van de lucht! Moest ik daar niet wat mee?

Mens durf te leven

Afgelopen juni zong ik, bij de lancering van het boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’ het nummer ‘Mens durf te leven’. Het was een stap uit mijn comfortzone, want ik vond het heel spannend. Onbegeleid, voor een driehonderd koppig publiek. Het klonk niet al te best, vond ik zelf. Maar menigeen complimenteerde me achteraf met het lef en ook met de zangkwaliteit. En ik vond het zo superleuk, dat het echt smaakt naar meer. Dus trok ik wederom de stoute schoenen aan en legde aan Frank Wijn, de componist die in mijn boek voorkomt, voor om het nummer ‘Mens durf te leven’ in een eigen versie op te nemen. Met speels gemak vond hij het prima. Een eigen compositie, een eigen tekst. Dat gaan we binnenkort maken en opnemen. Wordt vervolgd!

Maar nu eerst de masterclass met Lils. Super leuk en spannend. Ik ga de nummers ‘Big Yellow Taxi’ van Joni Mitchel / Counting Crows zingen. En het nummer ‘Alles is Liefde’ van Blof.

Een verzoek om mijn boek, in Sint-rijm

In mijn Telegraaf column van 28 nov schreef ik over ‘overvloed’, uiteraard voortbordurend op de Dag van de Overvloed (20 nov), en over de kunst om dat daadwerkelijk vast te houden. Om de daad bij het woord te voegen – en te laten zien dat delen vermenigvuldigen betekent – beloofde ik de vijf snelste inzenders van een rijmend verzoek om mijn boek ‘Marijn Is Klaar Met Werken’, het boek gratis op te sturen. Dat heb ik geweten, want ik ontving er enkele tientallen. Erg leuk! Ik heb de leukste hieronder opgenomen:

Ruud

Genoeg cafés, moskee’s en kerken
voor de zwakken en de sterken
Nieuwsgieriger ben ik naar het boek:
“Marijn Is Klaar Met Werken”
Inspiratie opdoen, met koffie en speculaaskoek,
dat is wat ik zoek.

Anja

Ik zat te me te bedenken
wie zou mij dit boek schenken?
toen kreeg ik het van Huub van Zwieten,
ik dacht bij mijzelf krijg nou tieten.

Hetty

Altijd weer raak je me met je filosofie over werken
en de manier waarop het een deel van je leven en persoon kan zijn
dat heb ik je altijd al eens aan je willen laten merken
ik houd enorm van die gedachtenlijn

Jezelf kennen en dan de goede keuzes maken
Niet alleen gaan voor het grote geld
Maar voor dat wat je ziel zal raken
Dat is wat uiteindelijk het meeste telt

Gewoon met anderen samen de klussen klaren
Je collega’s waarderen om wat en wie ze zijn
Niet te veel mitsen en maren
Een beetje vriendschap, dat is fijn

Delen wordt vermenigvuldigen, dat spreekt me aan
Energie geven en vooral lol hebben in wat je doet
Zo haal ik het beste uit mijn baan
En dat is voor mezelf dus ook weer goed!

Jokie

Wat een geluk had ik vandaag
Ik las jouw stukje in de krant
Over: “Het einde van de crisis”
Vond dit erg interessant.

Lekker positief geschreven
Kijk naar wat kan en niet wat je mist
De wereld zou er anders uitzien
als de hele wereld dit wist.

Jouw boek” Marijn is klaar met werken”
Lijkt me prima voor de avonduren
Ik hoop dat ik in aanmerking kom
Om mij dit boekje toe te sturen.

Ben benieuwd wat je hierin hebt geschreven
Of dit net zo prettig leest
Als dat zo is , beste makker
Worden mijn avonduren een feest.

Welnu, ik ben vast niet de enige lezer
die aan het rijmen is geslagen
en die jou op deze manier
om een boekje durft te vragen.

In deze feestelijke Sinterklaastijd
is deze actie reuze-leuk
Bij het lezen van al die gedichten
Lig je waarschijnlijk in een deuk.

Bedankt voor het lezen van dit rijmpje
je krijgt het misschien wel heel erg druk
leuk om hiermee bezig te zijn
Mijn dag kan al niet meer stuk.

Marijn

Met grote belangstelling las ik uw column in de krant
En was geraakt, bij het laatste woord aanbeland

Hoe wáár is het, dat men eerder kijkt naar achter dan naar voor
Zeker in crisistijden roept men maar al te graag in koor:
“Wat zijn we zielig en wat hebben we het zuur”
En raken we collectief van alles en iedereen overstuur

Deel je talenten, dan gaan ze nooit verloren
En overvloed zal je uiteindelijk toebehoren
Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen
Dat zijn waardevolle aanmoedigingen voor zo velen

Tenslotte, het moge louter toeval zijn,
Is mijn naam, mij door mijn ouders gegeven, óók Marijn
Dus hoop ik uw boek te mogen ontvangen, Huub van Zwieten
Van u dan wel van de nu alom aanwezige Zwarte Pieten

Anneke

Ik las jouw artikel in de zaterdagkrant
En vond het een boodschap aan iedereen in het land

Zou de crises ons dan toch wat leren
Of blijven we hangen in het grote ‘ontberen’

Ik oefen nu al een tijdje met het leven in overvloed
En ik moet zeggen ‘dat voelt heel goed’

Ik gun iedereen dat nieuwe gevoel van binnen
En ik zou dolgraag in je nieuwe boek willen beginnen

Dus wat ik je bij deze vragen wou
Mag ik een exemplaar ontvangen van jou?

Clara

Beste Huub van Zwieten,
Schenk mij door één van je Pieten,
Jouw boek “Marijn Is Klaar Met Werken”
Zodat het mij te zijner tijd kan sterken
Wanneer het tijdstip daar is – 65 of 67 jaar –
En het verplichte arbeidsproces is klaar.

Te gelijkertijd zal ik meer letten op de overvloed
Want –eerlijk is eerlijk- wat hebben wij het goed.
Veel om te delen en weg te geven
Zodat we met zijn allen (het arbeidsproces) kunnen overleven.

Willy

wat een goed idee
daar doe ik graag aan mee.
stuur mij aub uw boek
want mijn verlanglijstje is zoek
hopelijk ben ik niet te laat
zodat sint mijn deur niet voorbij gaat.

Ellen

Overvloed, dat begint bij delen wat je hebt,
je geeft je talent en ’t vermenigvuldigt ongerept.

Zo ontvang je en creeer je nog meer om te geven,
dit is liefde, waar we allemaal plezier aan beleven.

Daarom ben ik nieuwsgierig naar uw boek,
want misschien staan hier nog raadgevingen in die ik zoek.

Alex

Welkom bij mijn schare van Pieten.
Want denken in termen van overvloed,
is dat wat de sint al heel zijn leven doet.
Mensen die het leven zien op deze wijze,
neem ik daarom mee op al mijn reizen.
Vijf boeken geven aan mensen is gul en heel veel,
Schenk er ook maar een aan Alex van Meel.
Marijn Is Klaar Met Werken,
Alex heeft dezelfde zienswijze als jij en laat dat ook regelmatig merken.

Petra

Beste Sint Huub,

Leuk was uw artikel over de Dag van de Overvloed.
Tja, zoiets geeft de burger dan toch weer moed.
Want focussen op je talenten, passies en unieke persoonlijkheid.
Dat werkt gegarandeerd, ook ten tijde van economische onzekerheid.
Geef weg wat je te bieden hebt, want dan wordt het juist meer.
Ook ik weet, weggeven dat creëert keer op keer.
Beste Sint, wilt u ook aan mij uw mooie boek delen?
Ik zal het neerleggen in ons Guesthouse, ter lezing van velen!

Kees

Graag wil ik het boek dat lijkt me erg fijn
Want ik had gehoopt over tien jaar klaar met werken te zijn
De crisis dwingt mij echter langer door te gaan
Toch zal ik mij daar met gemak doorheen slaan
Maar heb je geen leuk werk, voel je dagelijks de pijn

Toos

Mijn man Koos
Is sinds kort werkeloos
Gelukkig is de situatie niet hopeloos
Stuur dit boek toch maar snel naar Toos

Mij hoor je verder niet klagen
Mijn leven bestaat uit met werk gevulde dagen
Maar toen wij het stuk in de Telegraaf zagen
Vonden wij dat we om “Marijn Is Klaar Met Werken”
konden vragen

Ludolph

Veel heb ik over jou gelezen,
maar daar buiten zitten nou niet veel mezen.

Dat denken aan overvloed,
geeft een burger veel moed !

Het is zeker waar,
wat je schrijft, is niet raar.

Het lgt aan je focus,
in ieder geval tot aan de krocus.

Maar wie is nou Martijn,
met werken is hij klaar; dat ’s fijn !

Toe, mag Sint je nieuwe boek,
hij zal het lezen bij een stuk koek !

Janine

28 november 2009
kwam ik een treffend artikel in De telegraaf tegen
over delen en geven en overvloed
en hoe je je anders focussen moet
ik ben er doorgeraakt
het spreekt me zeer aan
wil er graag meer over lezen en ermee aan de slag gaan
vandaar mijn vraag me je boek te schenken
zodat ik er nog veel aan zal denken

Els

Beste Huub van Zwieten,
jouw column in de telegraaf was vanmorgen genieten.
Ik herkende veel in jouw verhaal.
En het klinkt misschien banaal,
maar ik geloof in jouw stelling.
Maar je bevindt je op een helling:
Optimisme als je boventallig wordt
en zegt “deze periode duurt maar kort.
Over drie maanden ben ik weer aan het werk.
Ik ben niet zwak maar ik ben sterk.”
Mijn omgeving wenst het me natuurlijk toe,
maar heeft ook zoiets van “nou moe,
die heeft een grote mond.
Als dat maar goed komt.”

Met focus op alles waar ik goed in ben,
en minder op wat ik niet goed ken,
heb ik me niet gefocust op mijn oude sector alleen,
maar ook alle sectoren daar omheen.
Met 11 jaar ervaring in het retail-leven,
ging ik me ook op het pad van de gehandicaptenzorg begeven.
Een combinatie van een mooie functie in een prachtig, maar moeilijk bedrijf,
ging ik alle vooroordelen van mijn omgeving te lijf.

Na lange sollicitatie, selectie en assessmentweken
kon ik begin oktober mijn contract tekenen.
Ik hoop in mijn nieuwe baan een hoop goed te kunnen doen
en doe dat niet alleen voor de poen.
Ik hou genoeg over om van te leven
en tegelijk ook veel van mezelf te kunnen geven.
Na vier weken “zorg” voelt het prima aan;
ik heb een geweldige nieuwe baan!

Heleen

Blij word ik van de overvloed,
dat doet mijn hart heel erg goed.

Ook ik heb ontdekt dat delen,
goed is voor velen.

Door kennis weg te geven,
heeft dat invloed op ander mans leven

Ik heb er vooral lol in om dat te doen
en het levert me ook nog poen.

Ik heb veel zin om je boek te lezen,
en waardeer het als je het me zou geven.

Ik hoop dat ik hoor bij de eerste 5 mensen
dan heb ik niets meer te wensen.

Alhoewel een baan als trainster bij Talentfirst nog veel hoger op mijn lijstje staat
Snap ik ook wel dat dat , wellicht niet gaat.

Mocht je toch nog plek hebbben voor een gedreven persoon
dan is het wellicht handig te weten dat ik in Almere woon.

Ik wens je een hele fijne Sint,
maar dat zal wel lukken als je nooit met werken begint.

Paul

Op de mooiste momenten in ons leven
Dachten we eigenlijk nooit aan geld
En door af en toe iemand iets te geven
Voelde we ons de grote held

Echt nodig hebben we immers echt niet veel
Dat zeg ik vaak tegen al mijn Pieten
Maar mensen maak je echt wel blij, met een deel
Van dat nieuwe boek van Huub van Zwieten

Overvloedsdag Challenge (#28 van 50): Partycrashen bij Giel

Ik ben op een missie. Nog 21 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Vandaag was het toch wel de dag van Giel Beelen. Om een mediadoorbraakje af te dwingen, gingen Antoinet en ik vanochtend om 5.30 u vroeg party-crashen in de Radio 3 FM studio. Hilarisch! Het ging opvallend makkelijk uiteindelijk. De beveiliging, gebeld via 1888, liet op afstand de juiste slagbomen open gaan, stuurde ons door naar de studio.

Champagne

Met een fles champagne waren we daar blijkbaar onaangekondigd welkom. Onze verwachtingen werden eerst wat getemperd (we moeten jullie misschien teleurstellen), maar uiteindelijk bleek Giel mijn mail (en tweets?) gelezen te hebben, op de site gekeken te hebben. We ontpopte de champagne en konden uitgebreid ons verhaal doen. Giel stelde de juiste vragen, we konden alles kwijt wat belangrijk was. Luister hier naar 4 het minuten durende fragment.

Verder ben ik vooral erg blij met alles wat er aan het rollen is. Zoveel initiatieven van mensen, op zoveel verschillende plekken, op zoveel manieren.

  • Een oproep op Twitter (wat is dat toch een briljant medium) voor mediacontacten, levert een stroom aan tips en concrete namen en telefoonnummers.
  • De eerste sponsors zijn rond! Buro Spiff voor business leadership besloot financieel te ondersteunen.
  • Onze vrienden van Seats2meet.com denken na over een ludieke sponsorvorm. En steeds meer mensen doen hun duit in het zakje in natura, waaronder de Westergasfabriek deels voor de locatie (het goede doelen tarief!)
  • Niels gaf onze identiteit vorm en nu ook de website. Geweldig Niels!
  • Frank bemoeide zich een hele avond met de inrichting, vanuit zijn tentoonstellingsachtergrond. Samen met Antoinette maken ze er iets VETS van!
  • Yves maakte een LinkedIN event aan. Hij regelde ook een paar advertenties bij zijn werkgever FD. Top Yves!
  • Erno schreef een topartikel op zijn goed bezochte blog, welke Annet weer op het mooie platform Mindz.com doorplaatste.

Inmiddels hebben we ook aardig wat goede doelen aan ons verbonden, van allerlei allooi, die allemaal hun achterban mobiliseren, met nieuwsbrieven, aanbevelingsbrieven en plaatsing op de sites en Hyves, etc. We kunnen nog meer doelen helpen als ze zich aanmelden. Ook de inschrijvingen voor het seminar ‘Werken in overvloed’ lopen ook binnen.

De programmering

Ook met de programmering loopt het gestaag, hoewel we nog even wachten met het bekendmaken van de Grote Naam. Maar DJ’s Kareem Raihani & Schaamteloos (DJ’s Branco van Hilten en Jan Boom) en VJ’s zijn inmiddels geregeld. Evenals heel wat individuele verwentherapeuren, van massage, tot voetreflex, kleurentherapie en tarotconsults…
En Julika Marijn, de meest sexy vegetariër, is host van de avond! Ze kan nog wat stemmen gebruiken om die titel ook echt in de wacht te slepen.

Heb je inmiddels ook zo’n zin in de Avond van de Overvloed (20 november)?

Het is nog maar drie weken en het gaat hard!! Gezellig!
Nu nog even in zoveel mogelijk media (kranten, tijdschriften, radio en televisie) verschijnen de komende tijd. Mail je me als je tips hebt?

Overvloedsdag Challenge (#22 van 50): 1000 bijzondere mensen beëindigen de crisis

Ik ben op een missie. Nog 27 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Even de balans op maken. Nog een dikke drie weken.
De inrichting en programmering loopt goed. We hebben het concept nu goed staan, en werken hard in de lobby voor artiesten. Qua inrichting hebben we genoeg ideeen om uit te gaan werken.
Maar volgens mij hebben we daarnaast drie dingen nodig:

Sponsoring

In de vorm van een bijdrage of in de vorm van in natura middelen. De begroting is nog lang niet rond, omdat een groot deel van het geld moet komen uit deelnemers van het dagseminar. Onze privébijdrage van 10K is maar een fractie van wat locatie, techniek, catering en programmering kost. Dus, of die kosten naar beneden, of sponsors vinden.
Op beide wegen zetten we de lijnen uit. Zowel in natura sponsoring als financiele ondersteuning. Streven is om de komende week tien bedrijven bereid te vinden mee te doen. Ellen is hier al supergoed mee bezig, en haar zus gaat nu ook meehelpen.

Wat we moeten doen is: eerst duidelijk hebben wat we kunnen bieden, en dan onze warme contacten ervoor interesseren. Wie heeft er nog tips van bedrijven die potentieel geschikt zijn en hierin snel kunnen/ willen schakelen?

Gasten voor het feest

Hoe gaan we die 1000 bijzondere mensen vinden die inderdaad zowel goed willen doen als feest willen vieren. Hoe gaan we die mensen die vanuit overvloed kunnen en willen denken vinden. Ik ben er van overtuigd dat ze bestaan, de vraag is: hoe bereiken we ze?

Vandaag met Leonie en Carolien 2,5 uur in de Balie zitten brainen en bedacht dat we hiervoor met ambassadeurs gaan werken. Mensen die bijzonder zijn, overvloeddenkers en thoughtleaders in hun omgeving. Mensen die zich achter het idee en de avond willen scharen en actief hun achterban willen mobiliseren. Die er voor kunnen zorgen dat er uit hun omgeving een aantal mensen zullen komen.

Voor hen organiseren we een pre-party, met een aantal verrassende onderdelen waar je echt wat aan hebt. Een mooi clubje mensen die ook elkaar leren kennen. Als we 100 ambassadeurs kunnen vinden, lukt het zeker om die 1000 gasten te krijgen. Ook dat moeten we de komende week voor elkaar krijgen.

Mediaexposure

Het hefboomeffect van de media werkt altijd. Vandaag had ik een mooi mediamoment rondom mijn boek, met een heel groot artikel in de Telegraaf. Volgende week zaterdag moeten we kunnen terugkijken op een aantal perssuccesjes. Liefst een goed groot stuk in een landelijk blad. Misschien op de radio en nog in wat tijdschriften. Dinsdag gaat het persbericht eruit, waar we vandaag nog aan verder schaven. Insteek kan worden: de 1000 bijzondere mensen die een ander geluid laten horen in de crisis: delen vanuit overvloed.

Wat we hierin moeten doen: bikkelen. Heel actief onze perscontacten benaderen en bewerken! Maandag de perslijst opstellen. Dinsdagochtend versturen. Ik moet dinsdag op en neer naar Friesland en ga de autotijd in ieder geval gebruiken om te bellen.

Gashouder Challenge (#9 van 50): Welkom in de goede doelenwereld.

Ik ben op een missie. Nog 42 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

Werken in Overvloed

Het is nu vooral tijd voor actie! Er moeten mensen gemobiliseerd worden voor het dagseminar ‘Werken in Overvloed’. Morgen gesprekken met Vitae en UWV hierover. Ik zoek partijen die ineens een paar honderd deelnemers kunnen bereiken en kunnen mobiliseren. Naast deze partijen nog heel veel andere partners om te benaderen. Ik moet hier hard mee aan de bak!

De propositie van het dagprogramma is af, evenals het tijdspad. Ik ben er blij mee, want volgens mij wordt dit een levensveranderende dag voor de deelnemers. Vooral omdat het weinig theorie en veel doen is. ACTIE! Je leven wordt bepaald door je actie!

Leuk om te zien dat er veel belangstelling is van mensen uit het boek om er iets aan bij te dragen. Daarmee wordt het een beleving! Met de mensen die wel willen maar niet kunnen, wil ik iets gaan filmen. En een aantal heb ik nog niet benaderd, dat ga ik wel snel doen.

Avond van de Overvloed

Voor de avond van de Overvloed kan ik heel goed hulp gebruiken van mensen die zich op een deelproject willen storten. Deelprojecten zijn bijvoorbeeld: optredens regelen, gesponsord eten en drinken regelen, inrichting en programma, contacten leggen met goede doelen, promotie en pers, BN-ers regelen… En voor de avond zelf zoek ik natuurlijk ook veel vrijwilligers die willen helpen, er is een hoop werk te doen. Naast gastvrouwen/-heren in ieder geval ook iemand die zich als hoofd horeca kan opwerpen. Er komt behoorlijk wat logistiek bij kijken.

Doneren

Ben ook druk geweest met een plan voor de aanmelding en het doneren aan goede doelen. Al aardig wat mensen hebben me weten te vinden en willen hun goede doel aanmelden.
Ik ga er nu voor om partnerships te krijgen met een beperkt aantal doelen. De deal wordt dan:
– op onze site een directe mogelijkheid om naar een doneerpagina te gaan
– de organisatie van het goede doel stuurt een toegangskaart op
Daarnaast komt een alternatieve route voor mensen die aan eigen (kleinere) organisaties of stichtingen willen doneren. Ik heb ontdekt dat er een enorme hoeveelheid goede doelen zijn, hoewel ik dat natuurlijk al vermoedde….

Gashouder Challenge (#4 van 50): On The Move

Ik ben op een missie. Nog 47 dagen om een 500+ p seminar en een 1000+ p feest in de Gashouder neer te zetten. Elke dag een blogpost over de vorderingen.

We zijn lekker on the move…

Vanavond met Frouke een bespreking met Jasper, die als technisch producer gaat helpen. Via hem bekijken we of het mogelijk is kosten laag te houden door techniek te delen met jamjam/ meubelstukken, die net na ons een event hebben in de Gashouder. Dat zou voor iedereen een voordeel moeten kunnen opleveren. Wij zijn flexibel en de inrichting die zij voor ogen hebben, zou in grote lijnen ook voor ons kunnen werken.
Jasper heeft ons ook geholpen met de papieren voor de vergunning. Zo grappig om te zien dat een enorme ambtelijke papierwinkel die voor ons heel imposant lijkt, op hem weinig indruk maakt. Hij dealt hier dagelijks mee. Goed om de experts erbij te betrekken, dan wordt de uitdaging een stuk behapbaarder.
Begin ook wat meer zicht te krijgen op de kosten van de exploitatie. Dat hangt natuurlijk behoorlijk af van de keuzes. Deze kroonluchter is bijvoorbeeld te huur voor € 2500.

Wel een cool ding! Misschien een dedicated kroonluchter sponsor zoeken? 😉

Alternatieve locatie? Neuh…

Het lijkt er trouwens op dat ik nog meer los moet gaan op het aantal deelnemers. De ruimte in de Gashouder is er naar en we willen natuurlijk niet een te lege ruimte…. Stretchen dus maar.
Jasper opperde ook nog de alternatieve locatie het Transformatorhuis.
Iets kleiner, makkelijker, goedkoper.

Neuh…

Al veel enthousiaste reacties gehad van mensen die willen helpen. Superleuk!

Extra uitdaging, 20 november is ook Ted Amsterdam, waardoor misschien sommige mensen uit het boek verhinderd zijn. Martijn Aslander gaf dat vandaag al aan. Dat wordt puzzlen. Een taxi op en neer laten rijden? Het zou top zijn om met de mensen van Ted te kunnen samenwerken, in ieder geval voor de Avond van de Overvloed.

Leuk dat Ronald en Marielle aangeboden hebben met een branded plaza van Mindz te willen sponsoren. Morgen langs bij de Studio van Marcel Wanders. Ik zou hem graag als Special Guest willen hebben, vanuit zijn inspirerende levensvisie: ‘ik heb niets op mijn verlanglijstje, als ik iets wil doe ik het gewoon.’

Pagina 1 van 212